Младите предпочитат печатните книги пред електронните

"Мога да държа в ръка този продукт", е един от доводите
27 ное 2013 17:13, Петя Славова
0
Младите предпочитат печатните книги пред електронните
Снимка: Reuters

Независимо че често ползват интернет, младите читатели предпочитат печатните книги пред електронните, сочат резултатите от изследване, цитирани от ЮПИ.

Изследването на фирмата "Воксбърнър" е обхванало 1420 млади участници. Резултатите са показали, че 62 на сто от тях предпочитат печатните книги пред електронните, пише БТА. Това е изненадващо, защото смятахме, че 16-24-годишните са привързани към смартфоните си и дигиталните си устройства, заявиха от фирмата.

Печатните книги са най-желаната медия в материална форма, като изпреварват филмите - 48 на сто от участниците, вестниците и списанията - 47 на сто, компактдисковете - 32 на сто и видео игрите - 31 на сто.

Емоционалната връзка с печатната книга е от същестевено значение за този избор, поясняват авторите на изследването.

Освен това 28 на сто от анкетираните смятат, че цената на електронните книги трябва да бъде намалена наполовина, докато 8 на сто са на мнение, че цената им не трябва да се променя.

"Мога да държа в ръка този продукт", "Не се чувствам ограничен заради ползването на определено устройство" и "Мога да продам книгата, след като я прочета" са сред изтъкнатите от анкетираните участници доводи за предпочитанията им към печатните книги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари