Да изпитваш "Любов, огромна като катедрала"

Излиза новия роман на Катрин Панкол
Обновена: 6 яну 2014 09:23 | 6 яну 2014 09:13, Петя Славова
0
Да изпитваш "Любов, огромна като катедрала"
Снимка: Колибри

Страстта към литературата привлича героите в романа "Любов, огромна като катедрала" на френската писателка Катрин Панкол.

В книгата Кей Бартолди държи книжарница, а Джонатан Шилдс се свързва с нея в качеството си на писател - и двамата са ненаситни читатели и ценители на литературните бягства. Той подготвя пътеводител, тя му изпраща заглавията, които са му необходими, и му препоръчва други.

Двамата се познават само от писмата, които разменят. Чрез книгите на любимите си автори споделят неща, които не са смеели да си признаят.

Един ден Джонатан признава, че е обсебен от мисълта за хората, които са се разминали, понеже не са отворили уста, не са се заприказвали, не са събрали смелост да застанат очи в очи. И че понякога изпитва желание да се промъкне между страниците и да принуди героите да си говорят...

Катрин Панкол е завършила френска филология, преподавала е френски и латински, работила е като журналист и е живяла в Ню Йорк, където следва курсове по художествено писане в Колумбийския университет.

Още първите й два романа й спечелват известност и тя се отдава само на писане. Издала е общо 15 романа, но най-известна е трилогията, която започва с "Жълтите очи на крокодилите", пожънала успех и "изстреляла" Панкол сред най-четените автори.

Следващите й два романа - "Бавният валс на костенурките" и "Катеричките от Сентръл парк са тъжни в понеделник" затвърждават репутацията й.

Панкол е преведена на 25 езика, а от книгите й са продадени над три милиона екземпляра.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари