Желю Желев представя "Митове и легенди за българския преход"

Президентът с премиера на книгата днес
13 окт 2014 07:54, Александър Попов
34
Желю Желев представя "Митове и легенди за българския преход"
Снимка: Булфото, архив

Първият демократичен президент Жельо Желев ще представи днес своята нова книга "Митове и легенди за българския преход". Премиерата е от 18:30 часа в Аулата на СУ " Св. Климент Охридски", съобщава БТА.

"Изданието си поставя за цел чрез дешифрирането на лъжите, илюзиите и заблудите да помогне за разкриването на големите истини за българския преход. Никой не е имал илюзията, че преходът от комунизъм към демократично общество с правова държава и пазарна икономика ще бъде лек и безметежен, но едва ли някой е предполагал, че ще бъде толкова сложен, труден и мъчителен. В нашето общество все още се разпространяват митове за разрухата, която е донесла демокрацията и за прекрасния живот през социализма", пише в изданието.

Уповавайки се на огромен документален ресурс и лични впечатления, д-р Желю Желев "рисува" истинското лице на България като страна, която е стъпила на пътя към промяната и от нашето общество зависи дали ще продължи по него или ще се изгуби в морето от "митове и лъжи".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: Жельо Желев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DOLEN I ALCHEN SELIANIN,PICHE KNIGI ,TRIABVA DA SI LUD ZA DA MU CHETECH LAGITE NA TOIA PREDATEL I DOLEN PSEVDO KOMUNIST
27
3
 
9
 
! Отговори
Бобката преди 9 години
Кое е това селянче ?
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лошо ли му е на Бай Желю от дс на БКП ? взима си 30 000 лева пожизнена пенсия,ще си пише и издава глупостите на наш гръб,хората на 70 не могат да се пенсионират а тоя щот някога бол президент и хоп 30 000 пожизнено всеки месец,това е гавра
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Марш при жена си
24
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
тази книга селендурина да си я чете сам,никой няма да му купува глупустите.
23
3
 
19
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Няма друг български политик, донесъл такива вреди на народа си, каквито нанесе момчето от Веселиново, желю желев. Никога не съм му вярвал, още от мига в който видях тъпата му и нагла физиономия. Безочието му да напомня за себе си с подобни пасквили като тази "книга" е безгранична. Желев беше подставено лице на столетницата, който "добре" изпълни поставените му задачи, за да стане кашата пълна! Желев ще остане в историята като велик предател на народа си!
22
8
 
0
 
! Отговори
ZABOBOL преди 9 години
Jelio e logichen i moralen chovek,darjava ot komunizam se vadi nai-trudno ot vsichko na sveta...napravi ne malko za tova.
21
4
 
24
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Жабообразен , дето като хване вафла я яде напреко!Написа ли ЗАЩО помилва и освободи от затвора Кирил Рашков (цар Киро), осъден на 30 години изправителен труд от "лошите" комунисти?Написа ли как се почувства, когато Рашков събра арсенал от автоматично оръжие, гранати и пистолети, и започна открито да отвлича и изнасилва българки, и да гази и стреля българи.ЗАЩО БЕ, ЖАБО ОТРОВНА И ОТВРАТИТЕЛНА, ЗАЩО БЕ???????
20
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този е главният мит на прехода! Желев трябва да отговаря за разрухата на селското стопанстно!Употребиха глупостта и селския му манталитет.Колко души са чели Фашизма, напреписан от където му падне, независимо, че е работил при Людмила.Грешката на бай Тошо-посредствени селяци, на които амплоато им е да берат гъби и да пият ракия, да се натрапват за интелектуалци и политици.Не харесвам хора с неподплатено самочувствие и липса на самооценка.Държи се извън всичко-ни лук ял, ни лук мирисал.
19
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали ще напише в мемоарите си, че той е създателят на ДПС? Защото предпочете турците в Кърджали да вземат властта, вместо комунистите, които имаха там влияние. А веднъж укрепили се, трудно може да се разкарат. За това ДПС стана втора политическа сила.
18
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иска да изкара някоя кинта, тоя ***.Не купувайте и не четете глупостите на този комунист.Трябва да потъне от срам в земята от това което сътвори.Забравете го!
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ха наща жаба се появи
16
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Навсякъде по света преход, по време на който има натрупване на първоначални капитали е престъпен. Грешката на обикновените българи е била тази, че не са се съобразили с тази аксиома в икономиката и са очаквали чудеса още през първите 10-на години след 89-а, вместо да се подготвят за кошмари. Можеше да бъде и много по-зле - войни с други държави или пък гражданска. Можеше и държавата да изчезне теоритично. А сега без капитали в самата държава, ситуацията щеше да е още по-плачевна...
15
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Великият демокрад Кърмит Желев, който ядеше вафлите напреко, се самообяви за единствения демократично избран президент в историята на България. после се прероди в Бойко Буда-борисов, алиас Асфалт паша.
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преходът е реставрация на капитализма - сиреч демокрадцията, под диктовката на кръгове в Москва и Вашингтон и със любезното съдействие на част от върхушката на БКП. Основен двигател бе алчността, Западът бе обещал и кокалче за т.нар. национален капитал, главно Мултигруп. Впоследствие , след като държавата бе отслабена, западните олигарси унищожиха мултаците - не че е кой знае каква загуба - но показва какво доверие може да се има на чуждите банкери. Та честит ви капитализъм, дами и господа!
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Желю е живо олицетворение на народната, поговорка: Пази, боже, сляпо да прогледа! Алеко Костантинов го описва болезнено точно: Не от прогледналия физически слепец се отвръща българинът, а от слепеца ***, издигнат от тинята, благодарение на случайни обстоятелства, достигнал без разбор на средствата до висота, която той омърсява със своето присъствие...
12
4
 
10
 
! Отговори
s преди 9 години
Демократе, или се правиш на глупав, или си. СДС бе създадено с цел крадците от последните соц. години да могат по легален начин да останат във властта. ГЕРБ е логично продължение, както някой посочи по-долу.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още една *** от криминалния български преход! Сега кво боянски ливади 3 ли ще слушаме?
10
3
 
10
 
! Отговори
Влади преди 9 години
Този *** навремето с обърканата си от ДС глава насърчи Доган и агентите да бутнат правителството на Ф.Димитров, което беше тръгнало по пътя на истинските промени. После дойде *** Беров, чието правителство даде картбланш на мафията. Същото правителство, подкрепяно от БСП и ДПС показа каква престъпна коалиция ще се формира за в бъдеще от тези две партии. А Зелю лапаше мухите и се правеше на демократ за агентите на ДС. Той има голяма вина за сбъркания преход и за легитимирането на кражбите
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...едва ли някой е предполагал, че ще бъде толкова сложен, труден и мъчителен. Мунчото Желев да вземе който и да е комунистически вестник /не на БСП а на малките компартии/ от това време и ще прочете ясната теза - преходът към демокрация е реставрация на капитализма и ще завърши логично с нова национална катастрофа. Та нали лозунгът бе "45 години стигат" и се лансираше фалшивият мит за процъфтяващо Царство България през 1939 с конвертирум лев и подобни щуротии. Е, доживяхме!