А ако майка ти е нацист...

Шведска история за расизъм и стремеж към справедливост
1 апр 2015 10:40, Петя Славова
3
А ако майка ти е нацист...
Снимка: Колибри

След като ни показа стряскащото в човека с „Ледената принцеса”, „Прокоба” и „Каменоделецът” Камила Лекберг е подготвила още една заплетена история с новия си роман „Немското дете”.

Отново скрити тайни от миналото ще се пробват да излязат наяве. Главната героиня Ерика Фалк открива нацистки медал сред вещите на покойната си майка. Следите на медала я отвеждат при местния историк, специалист по Втората световна война, но малко след посещението й той е брутално убит.

Патрик и колегите му започват разследване, в което се преплитат миналото и съвремието, расизмът и стремежът към справедливост.

„Немското дете” излиза на 6 април в превод на Надя Баева и Александра Кирякова.

А романите на шведската писателка продължават да увличат с удивителна хирургическа прицизност, с която тя изгражда психологическите образи на персонажите си. Не случайно през 2008 г. Легберг получава Голямата национална награда за криминална литература, а през 2010 г. заема шеста позиция в класацията на френското списание „Ливр Ебдо“ и британското „Букселър“. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
5
 
! Отговори
Цветанка преди 9 години
Всеки си дрънка или пише"истории" за Втората Световна война,за расизма,за демокрация и справедливост....както му се иска!....