Къде има "Фантастични животни"

За тях учи Хари Потър, ние ги откриваме в книга
20 май 2015 14:10, Петя Славова
0
Къде има "Фантастични животни"
Снимка: Егмонт

Къде да намерим "Фантастични животни" ще ни обясни Нютън Скамандър в своята книга. Той е четен и препрочитан поколение след поколение в търсене на най-ефикасния начин човек да се справи с хорклъмпите на ливадата си или да отучи пухкавела си да пие вода от тоалетната.

Сега и мъгълите имат възможност да научат какво яде джарвеят и защо не е добра идея да оставят мляко за бодливеца. Изданието ще ги запознае със света на необичайните магически създания, категоризирани от А до Я. Включена е и класификация на отдел „Регулация и надзор на магическите създания“ към Министерството на магията и кратък справочник за установената им опасност.

 „Фантастични животни и къде да ги намерим“ има вече петдесет и две издания и продължава да се радва на огромна популярност. Книгата е одобрен учебник в Училището за магия и вълшебство „Хогуортс“ и до голяма степен е причина за постоянния висок успех на учениците на изпита по грижа за магическите създания.

Нютън (Нют) Артемис Файдо Скамандър е роден през 1897 г. Интересът му към фантастичните животни е окуражаван от майка му, която отглеждала специални хипогрифи. След завършването на „Хогуортс“ господин Скамандър започва работа в отдел „Регулация и надзор на магическите създания“ на Министерството на магията.

Първо в службата за премествания на домашни духчета, а после в служба „Зверове“, където многостранните му познания за най-чудатите магически животни му осигуряват бързо повишение. Често предприема изследователски пътувания в чужбина, благодарение на съвместната си работа с Бюрото за изследвания и контрол на змейовете. Така събира сведения за труда на живота си – „Фантастични животни и къде да ги намерим“.

През 1979 г. Нют Скамандър е награден с Ордена на Мерлин втора степен като признание към магизоологията или изучването на магическите животни. След пенсионирането си живее в Дорсет със съпругата си Порпентина и с домашните си любимци низълите Хопи, Мили и Молър.

Всъщност става въпрос за книга, написана от Дж. К. Роулинг. Това е едно от двете класически учебни помагала от училището за магия „Хогуортс” – незаменим източник на информация за невероятния и богат свят на Хари Потър.

Изобилстващите от факти и красиво оформени наръчници излизат на български език в навечерието на появата на нови илюстровани книги за Хари Потър. Премиерата на очакваното с голям интерес първо заглавие – „Хари Потър и Философският камък”, ще съвпадне със световната на 6 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари