Отново "Седем години копнеж"

Книга на Силвия Дей у нас
22 юли 2015 17:30, Петя Славова
0
Отново "Седем години копнеж"
Снимка: Издателство "Софтпрес"

Когато през 2011 година Силвия Дей публикува романа си „Седем години копнеж“ той веднага прави впечатление на почитателите на историческата романтика. Оригиналният сюжет и вълнуващото перо на Дей вече са я превърнали в утвърден автор, но големият ѝ успех на световната сцена тепърва предстои.

Оказва се, че именно „Седем години копнеж“ ще е ключът към него – романът, чието действие се развива преди повече от двеста години, а героите му са белязани от сковаващите рамки на английското висше общество, запалва идеята, която ще доведе до написването на първата книга от поредицата „Кросфайър“ – „Открита пред теб“ (2012).

Едва осемнайсетгодишна, лейди Джесика Шефилд е сгодена за уважавания виконт Тарли, граф на Пенингтън. В навечерието на сватбата си тя неволно става свидетел на страстна тайна среща между младия Алистър Колфийлд и два пъти по-възрастна от него дама – в гората на имението „Пенингтън“ двамата се отдават на ласки, които ще пробудят неподозирани усещания у младата жена. Видяното тази нощ се запечатва в съзнанието на Джес и я свързва завинаги с Колфийлд.

Седем години след сватбата си, вече вдовица, лейди Тарли се озовава на кораба на някогашния си познат и е принудена да прекара седмици наред с него. Все така греховно привлекателен, Алистър Колфийлд вече е успешен търговец, уважаван от всички и доста по-зрял.

Страстната му натура и необуздан характер са пълна противоположност на нейната хладна сдържаност… и все пак искрата помежду им е осезаема и неоспорима.

Скоро става ясно, че седемте години, в които Джесика и Алистър са отричали копнежа един по друг, са били напразни. Изкушението е пожар, който ще изгори и двамата.

Самата Силвия Дей неколкократно е подчертавала духовната връзка между двете книги:

Идеята за „Открита пред теб“ дойде малко след като завърших „Седем години копнеж“, в която също се разказва за двама души, които се възстановяват от трудно минало. Много исках да се задълбоча в историята на Алистър и Джесика и как претърпяното от тях насилие в ранните им години се отразява на различни аспекти от връзката и отношението им към света. След излизането на романа продължих да мисля за тази история и така се роди „Открита пред теб“. По някакъв начин за мен тя е един вид продължение на „Седем години копнеж“, въпреки че ги делят 200 години...

Силвия Дей e автор №1 на New York Times и международен автор на бестселъри с повече от 20 романа, отличени с престижни награди и издадени в над 41 страни. Тя е бестселър автор №1 в 28 държави, а книгите й се издават в милионни тиражи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари