В Норвегия убиват с приспивна песен

Йорген Бреке с романа си "Заспивай сладък сън"
8 мар 2016 08:37, Петя Славова
3
В Норвегия убиват с приспивна песен
Снимка: ИК "Изида"

Норвежците знаят как да покажат силата на страха. Така поне направи Йорген Бреке с книгата си  „Където злото властва".

Този път авторът е подготвил нов трилър, но с далеч по-„спокойно” заглавия „Заспивай сладък сън” и съвсем неслучайно романът е наречен новият „Мълчанието на агнетата”.

Сюжетът ни среща с неуловим убиец, който търси перфектната приспивна песен. По дирите му тръгва полицейския инспектор Уд Сингаскер. 
 
Обещаваща млада певица е открита мъртва. Снегът бавно покрива тялото й, върху което мистериозният убиец е оставил... музикална кутия. Мелодията, „затворена“ в механизма на кутийката, звучи познато, но никой не може да каже коя е и кой е нейният автор. Полицията се обръща за съдействие към експерт от музея „Рингве“.
Когато внезапно изчезва и друго момиче, познато с прекрасното си пеене, полицейският инспектор Уд Сингсакер се опасява от най-лошото.
 
Разнищвайки случая, той открива, че двете престъпления са свързани със стара балада, наречена „Златният мир“ и написана от мистериозен композитор от XVII в. Тази приспивна песен обещава най-сладкия сън за този, който я слуша.
 
И докато времето отминава, изглежда, че неуловимият убиец няма да бъде спрян пред нищо, докато не си осигури тази перфектна приспивна песен.
 
Уд Сингсакер сега е женен за американската полицайка Фелиша Стоун, с която се срещат в романа „Където злото властва“, разследвайки две идентични престъпления от двете страни на Атлантика и намирайки отговорите върху средновековен ръкопис, написан върху човешка кожа. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
веси преди 8 години
До аНОНИМЕНоЧЕВИДНО НЕ СИ ЧЕЛ скандинавецън Ю Несбю. Прекрасен разказвач, в криминалния жанр. Със повече от 7 книги издадени на български. Малок мистиса и нито грам кухи мисли във всичките му книги.
2
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скандинавците са абсолютни из.роди. Само такива гадости четат и пишат.Подле разни изперкаляци копират гадостите от книгите.Където злото властва" е на Запад, и най-вече на северозапад.
1
1
 
2
 
! Отговори
фсдфдс преди 8 години
чък паланюк - приспивна песен