Книжки учат децата на най-полезните навици

Вики от Мастило е сред създателите на "Маргаритка"
26 май 2020 10:44, Ния Христова
7
 
Нова книжна поредица накара едни от най-харесваните детски герои, които накараха децата да учат полезни навиции пеейки, да оживеят. Първата книжка е свързана с това как да си мием ръцете. 
 
Вики от група "Мастило" е сред създателите на поредицата "Маргаритка". Тя се включва и като редактор в създаването на книжките. 
 
"Още миналата година сме направили плана коя книжка кога да излезе. Коронавирусът беше все още китайски феномен. Според нас всичко трябва да се поднася на децата в забавна форма, за да могат те да възприемат всичко, което им казваме като напътствия в живота", сподели Вики в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Книжките са аудиовизуални. Екихът разчита и примера на родителите да привлече децата. От тях трябва да дойде примерът за четенето, това е навик, който трябва да се изгради в детето, категорична е Виктория Величкова.
 
Проектът също така има благотворителна цел - изграждането на детски площадки. 
 
"Планирали сме цялата поредица да излиза по време на годината. В летните месеци ще излязат книжките за къпането, след това книжката "Биби и Мими отиват на море", следва "Биби и Мими тръгват на детска градина". Пожелавам си да не се налага да правим отделна книжка за коронавируса. Категорично вярвам, че няма да има втора вълна", каза още тя. 
 
От думите на Вики стана ясно, че тиражът е изчерпан бързо, но в момента нови бройки от книжките се печатат. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те да научат poмeитe на труд, ние децата знаем как да си ги възпитаваме.Тази държава е на това детедже от слободия.
5
2
 
0
 
! Отговори
Библидиотека преди 3 години
След "Кънчо", сега "Биби и Мими", въобще ще останат ли нормални деца, ако изкарат целия курс на обучение.
4
1
 
2
 
! Отговори
,,, преди 3 години
Тя Вики и за бащите може да пише много
3
0
 
2
 
! Отговори
дгйх преди 3 години
Щом обмисля да прави отделна книжка за коронавируса е ясно колко и е капацитета, на такива от световната мафия им викат полезни *** от и.
2
1
 
5
 
! Отговори
Гост преди 3 години
За простакесата ВикитУ Мастилова Терзийска в уикипедия се пише това : На 5 май 2006 г., по време на фестивала "Цвете за Гошо" ( А защо Гошо, а не Георги се питам аз) , докато изпълнява песента "Така приятно е с теб", удря с микрофон по главата зрител, доближил се до сцената. Скандалът е широко отразен в медиите.
1
0
 
3
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Точно пък тая лицемерна и подмазваческа гербаджийска па.плач в клипа ще научи малките деца на нещо полезно, хубаво и добро... ПФУ!