Тайната на коледният подарък - улавя характерът, но чий?

Ключът все пак не е в харченето на възможно най-много пари
Обновена: 18 дек 2015 08:20 | 15 дек 2015 20:11,
0
Тайната на коледният подарък - улавя характерът, но чий?
Снимка: архив Reuters

Британски психолози откриха тайната на идеалния коледен подарък, и за щастие ключът не е в харченето на възможно най-много пари, пише "Independent".

И така, учените отсякоха: Най-много се харесват подаръците, които истински отразяват характера на... подаряващият.
 
Оказва се, че не бива да гадаем какво би искал човек, на който подаряваме. Това не е правилна стратегия, защото често човек не може да прецени какво точно ценят близките му.

Психолозите под ръководството на проф. Ейдриън Фърнам стигат до тези изводи след експеримент, в който 122-ма участници купуват песни като подаръци от приятелите им. След това учените проучили приятелите и установили, че подаръците били харесвани повече, когато отразявали вкуса на подаряващия.

За тези, които са оставили пазаруването за последния момент, психолозите дават и някои съвети. Крайно нежелателно е например, когато подаръците са няколко, сред тях да има и евтин, защото той сваля възприеманата стойност на основния.

При двойките, особено тези, които посрещат първата си Коледа заедно, скъпите подаръци може да са проблематични, защото повишават очакванията на получателя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари