Китай се похвали: Пикът на COVID-19 отмина!

Постепенно компаниите в Ухан се връща на работа
Обновена: 12 мар 2020 12:53 | 12 мар 2020 12:38,
59
Китай се похвали: Пикът на COVID-19 отмина!
Снимка: БГНЕС

Китайските здравни власти съобщиха, че пикът на епидемията от коронавирус в страната е преминал. С изключение на Ухан, откъдето тръгна заразата, във всички градове на провинция Хубей в продължение на една седмица не е регистриран нито един нов случай.

По последни данни броят на заболелите в Китай е близо 80 800 души. За последните 24 часа от коронавируса са починали 11 души, с което общият брой на смъртните случаи става 3 169 души, пише БНР.

Компаниите в Ухан получиха разрешение да възобновят работа

Междувременно местните власти съобщиха, че компаниите могат постепенно да възобновят работа в Ухан - градът в „епицентъра“ на Covid-19.

Още по темата

Фирмите, които произвеждат стоки и услуги от първа необходимост, могат да започнат отново работа веднага, обяви правителството на централната провинция Хубей, под чието подчинение е и общината на Ухан.

В тази категория влизат основно медицински компании (оборудване, лекарства), обществени услуги (снабдяване с газ, електричество, отопление), търговия с хранителни продукти (супермаркети, продажба на плодове, зеленчуци, месо, яйца) или селскостопанско производство (семена, тор, пестициди).

Компании, които са от други сектори, но имат голямо значение във веригата на национално и световно производство, биха могли да подновят работа след получаване на специално разрешително.

Другите фирми ще бъда получат правото да възобновят дейността си от 21 март.

Подобни мерки се прилагат в зоните с висок риск в останалата част на Хубей: компаниите, свързани с превенцията срещу епидемията, със стоки от първа необходимост и фирми, които предоставят обществени услуги, могат да подновят работа.

В териториите от категорията "умерен и слаб риск" кръгът на компании, които могат отново да заработят, е по-голям, отбелязва АФП.

Освен това превозът на пътници със самолет, влак, автомобил, кораб или автобус би могъл постепенно да бъде възстановен в зоните с умерен и слаб риск (с изключение на Ухан). Това съобщи правителството на Хубей без да посочва предварително точни дати.

В същото време японската автомобилна корпорация Хонда мотър (Honda Motor) възобнови символично работата на завода си в Ухан, съобщи агенция Киодо. Засега заводът ще има крайно ограничено производство. Така Хонда мотър възстанови работа във всичките си заводи в Китай, отбелязва Киодо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Кифладжията преди 4 години
Бойко ви го каза вчера доста ясно- вирусът е пуснат нарочно. Като във филма "12 Маймунии" с Брус Уилис.
30
3
 
2
 
! Отговори
руски окупатори преди 4 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТРуските агресори и Китай се разбраха да довършат икономиката на САЩ и Европа. Точно преди 5 дена руската рубла струвапе почти 100 рубли = 1 долар
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами кой ще им купува стоката?Италия затвори всичко,ако и другите затворим какво става?Какво като има стока и никой не купува?
28
1
 
12
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Което означава, че Китай пуска отново производствата. А ще са нужни суровини и горива. И от къде ще дойдат ? Правилно, от Русия ! Инвеститорите, полакомени за бързи печалби, отново ще налазят в Китай, обаче .....Там отново са рашките!В задачата се пита, защо истерията корона вирус е само в САЩ и ЕС (без Великобритания, разбира се ) ?
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отмина ли?А защо още са с маски?А и да е отминало там,тук сега започва!
26
0
 
9
 
! Отговори
Брад Пит преди 4 години
Нищо не е минало. Следва World War Z.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен13-Вируса тръгна от Китай ...Американците (не) били замесени .. С тая твоя (логика) сам си противоречиш . Истинатае,че залязващите и затънали в непосилен дълг САЩ понеже не смеят да тръгнат на пряк военен конфликт с Китай решиха да играят подло както винаги и пуснаха тая гадост точно в най индустриялната и гъсто населена зона на Китай за да спунат китайската икономика.Разбира се не забравиха да ударят и по нах големия враг на ч***футите Иран.
24
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сйде маздравееееееее!
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там мина , тук сега почва и то по голям пик.
22
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ще отмине като избиха всички заразени и вкараха в затвора всички съмнителни. Тези уж болници дето ги построиха за седмица са затвори. При най малката проява на болеста ги целят в десетката. По интересното е какво ще се случи с лабораторията която изпусна куРаната.
21
1
 
4
 
! Отговори
строго секретно преди 4 години
колко Маски страните от ЕС дариха на Китай? колка Маски сега когато Европа гори от заразата Китай дари на Европа? само питам за един приятел.
20
0
 
8
 
! Отговори
До 21 преди 4 години
Отвориха крематориуми и почнаха да горят хора, егати мерките...
19
4
 
6
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Европа и САЩ трябва да вземат мерки срещу Китай. Нищо че там се произвежда всичко. Европейският пазар ще стигне за всички в граждани на Европа. Трябва Китай да се изолира. Всякакви полети да се забранят от Китай. Също и всякакви китайски граждани да не стъпят в Европа. Това е фашизъм а просто мярка. Жълтурите произвеждат вируси срещу другите континенти
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИстинатаРедно е Китай да помогнат на другите страни в борбата срещу вируса.
17
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само че в Китай взеха адекватни мерки, като тотална дезинфекция по 2 пъти на ден навсякъде, спазване на карантина и адекватни мерки в здравеопазването.На нас господ да ни е на помощ, искат да метнат по 1000 деца в сграда на училище от понеделник.
16
14
 
6
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Китай пуснаха вируса срещу цялото човечество. Показно оставиха да умрат от вируса 2-3 хиляди в Китай и посел ваксинираха улиците със специални препарати които убиват вируса.
15
5
 
11
 
! Отговори
До 13 преди 4 години
Не се знае дали точно американците не са го пуснали в Китай.
14
8
 
9
 
! Отговори
Тополино преди 4 години
На комунисти (кръволоци) не вярвам.
13
3
 
7
 
! Отговори
До Браво преди 4 години
Ама вярно нещо много си се объркал - само хора, които не са работили с китайци могат да мислят така. При тях всичко е перфектно и като започнеш да им продаваш продуктите % дефекти скача от 2% на 20-30%. Това е видно и от статистиката на ЕУ и тяхната...В дълбоката провинция най-вероятно никой не ги брои или директно ги горят.
12
5
 
14
 
! Отговори
x преди 4 години
Браво. И така хубаво го натресохте на целия свят.