Китай се похвали: Пикът на COVID-19 отмина!

Постепенно компаниите в Ухан се връща на работа
Обновена: 12 мар 2020 12:53 | 12 мар 2020 12:38,
59
Китай се похвали: Пикът на COVID-19 отмина!
Снимка: БГНЕС

Китайските здравни власти съобщиха, че пикът на епидемията от коронавирус в страната е преминал. С изключение на Ухан, откъдето тръгна заразата, във всички градове на провинция Хубей в продължение на една седмица не е регистриран нито един нов случай.

По последни данни броят на заболелите в Китай е близо 80 800 души. За последните 24 часа от коронавируса са починали 11 души, с което общият брой на смъртните случаи става 3 169 души, пише БНР.

Компаниите в Ухан получиха разрешение да възобновят работа

Междувременно местните власти съобщиха, че компаниите могат постепенно да възобновят работа в Ухан - градът в „епицентъра“ на Covid-19.

Още по темата

Фирмите, които произвеждат стоки и услуги от първа необходимост, могат да започнат отново работа веднага, обяви правителството на централната провинция Хубей, под чието подчинение е и общината на Ухан.

В тази категория влизат основно медицински компании (оборудване, лекарства), обществени услуги (снабдяване с газ, електричество, отопление), търговия с хранителни продукти (супермаркети, продажба на плодове, зеленчуци, месо, яйца) или селскостопанско производство (семена, тор, пестициди).

Компании, които са от други сектори, но имат голямо значение във веригата на национално и световно производство, биха могли да подновят работа след получаване на специално разрешително.

Другите фирми ще бъда получат правото да възобновят дейността си от 21 март.

Подобни мерки се прилагат в зоните с висок риск в останалата част на Хубей: компаниите, свързани с превенцията срещу епидемията, със стоки от първа необходимост и фирми, които предоставят обществени услуги, могат да подновят работа.

В териториите от категорията "умерен и слаб риск" кръгът на компании, които могат отново да заработят, е по-голям, отбелязва АФП.

Освен това превозът на пътници със самолет, влак, автомобил, кораб или автобус би могъл постепенно да бъде възстановен в зоните с умерен и слаб риск (с изключение на Ухан). Това съобщи правителството на Хубей без да посочва предварително точни дати.

В същото време японската автомобилна корпорация Хонда мотър (Honda Motor) възобнови символично работата на завода си в Ухан, съобщи агенция Киодо. Засега заводът ще има крайно ограничено производство. Така Хонда мотър възстанови работа във всичките си заводи в Китай, отбелязва Киодо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пикът е отминал,но заразата я разнесохте по целия свят.
10
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 12Американците не са замесени в този вирус. Вируса тръгна от Китай.
9
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЦЯЛ СВЯТ РАЗБРА ,ЧЕ ТАЯ ГАДОСТ КОРОНАВИРУСА Е ДЕЛО НА АМЕРИКАНСКИТЕ И ЕВРЕЙСКИ СЛУЖБИ.ПИТАМ ЗАЩО КОГА СЕ ПОЯВИ НЯКАКВА ГАДОСТ ОТ РОДА НА ТОРС,САРС,ЕБОЛА,ЗИКА ИЛИ НЯКОЯ СМЪРТОНОСНА ЗАРАЗА ПО ДОМАШНИТЕ ЖИВОТНИ ,ТО ТАКИВА ЗАРАЗИ И ВИРУСИ НИКОГА НЕ ОТИВАТ В ИЗРАЕЛ...ПИТАМ ЗА ЕДИН ПРИЯТЕЛ.КОЛКО УДОБНО ЗА САЩ И ИЗРАЕЛ ВИРУСА НАЙ МНОГО МОРИ В КИТАЙ ИРАН И СЕГА В ИТАЛИЯ .ЩЕ ПОПИТАТЕ ЗАЩО ВИТАЛИЯ,АМИНА 24 МАРТ БЕШЕ ПЛАНИРАНО ПОСЕЩЕНИЕ НА СИ ДЗИПИН В ИТАЛИЯ ЗА ПОДПИСВАНЕТО НА ДОГОВОРА ЕДИН ПОЯС ,ЕДИН ПЪТ
8
3
 
5
 
! Отговори
а нещо преди 4 години
за близо 1000-те европейски живота взети от Вируса има те ли, или се печата сама Пропаганда на Китайската Комунистическа Партия, с която сте във Вечен Съюз Времечени на Вярност?!
7
2
 
0
 
! Отговори
До браво преди 4 години
Ти да не пишеш речите на Радев,или на Корнелка
6
0
 
6
 
! Отговори
До Браво преди 4 години
А бе пич, къде ги измисляш такива! Искрено ти се възхищавам на въображението :)
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един печен гущер и филмът се повтаря...
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е да като затвориха сума народ в така набързо построените болници затвори къде болните се ликвидираха и изгаряха
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нормален човек, който да може да им повярва. Цялата история мирише много силно..ю
2
6
 
15
 
! Отговори
Браво! преди 4 години
Браво на Китай и България, които обединени, в ненарушим съюз, разгромиха подлия противник, който се беше скрил в миниатюрна вирусна молекула и заплашваше цялото прогресивно човечество!И занапред, Китай и България, обединени от изконни ценности и от ненарушим съюз, ще бъдат щит пред всеки биологичен или друг вид, които заплашват ценностите и идеалите на прогресивното човечество.Браво!
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не бързат да се радват. Може да повтори, а може да дойде друг.