Първи са: САЩ с черен рекорд, минаха прага от 20 хил. починали

Франция доближава 14 хил., очаква високо епидемично плато
Обновена: 11 апр 2020 22:07 | 11 апр 2020 22:00, Веселина Йорданова
202
Първи са: САЩ с черен рекорд, минаха прага от 20 хил. починали
Снимка: БГНЕС

Съединените щати днес станаха страната с най-много смъртни случаи от новия коронавирус и преминаха мрачния символичен праг от 20 000 починали, предаде Ройтерс.

Още по темата
Агенцията отбелязва, че това е станало в момент, когато президентът Доналд Тръмп обмисля кога животът в страната, в която има над половин милион заразени, най-много в света, може да започне да се нормализира.

Смъртните случаи в САЩ от коронавируса са около 2000 четири поредни дни. Най-тежка е ситуацията в град Ню Йорк и неговите околности.

Представители на здравните власти предупреждават, че смъртните случаи в страната може да достигнат 200 000 до края на лятото, ако безпрецедентните карантинни мерки, които спряха икономиката и оставиха повечето американци у дома, бъдат отменени след 30 дни, отбелязва Ройтерс.

По официални данни, компилирани от специализирания сайт Worldometer, до момента от коронавируса в САЩ са починали 20 064 души. Само от началото на днешния ден са били регистрирани 1317 смъртни случая.

619 смъртни случая от новия коронавирус са били регистрирани в Италия през последното денонощие, предаде Ройтерс, като се позова на здравните власти. С това общият брой на починалите в страната от причиняваното от вируса заболяване Ковид-19 достигна 19 468. През последните 24 часа в Италия са били регистрирани 4694 нови заразени. С това общият брой на диагностицираните с коронавируса в страната вече е 152 271.

Смъртните случаи от новия коронавирус във Франция доближават 14 000, предаде Франс прес. Френският главен здравен инспектор Жером Саломон съобщи тази вечер за 353 починали в болници и 290 в старчески домове.

С това общият брой на починалите в страната от причиняваното от вируса заболяване Ковид-19 достигна 13 832. Франция е на четвърто място в мрачната статистика след Съединените щати, Италия и Испания.

Френският главен здравен инспектор коментира, че "изглежда се очертава много високо епидемично плато. Абсолютно необходимо е да продължим да бъдем бдителни", подчерта той на всекидневния си пресбрифинг, като подчерта, че "натискът върху болниците остава силен", с над 2000 нови хоспитализирани във Франция.

През последното денонощие в страната са били регистрирани 4785 нови случаи на зараза. С това общият брой на диагностицираните с коронавируса във Франция вече е близо 130 000 - 129 654. Страната е на четвърто място и по този показател, след САЩ, Испания и Италия.

За трети пореден ден във Франция броят на пациентите с Ковид-19 в интензивно отделение е намалял - този път със 121 до 6883.

"Това е ново съвсем леко понижение, (което) ще облекчи нашите медици в реанимация", каза френският главен здравен инспектор, който се застрахова срещу прекомерен оптимизъм.

"Не е дошло времето за слагане на край на карантината. Имаме достатъчно време, за да обмислим" как да процедираме оптимално, заяви Саломон.

В понеделник френският президент Еманюел Макрон трябва да обяви докога ще бъде удължена карантината, която бе въведена на 17 март и засега изтича на 15 април, припомня Франс прес. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
2
 
23
 
! Отговори
до Дан сан преди 4 години
Всички много злорадстват за жертвите, радват се, че икономиката на САЩ била рухнала,------------Никой нормален човек не се радва на страданието на другите, освен индивди с психолокически отклонения!Но както мнозина Европейски държави Щатите също закъсняха с някои от превантивните мерки, да не говорим за средствата за защита - маски, защитни облекла, апарати за изкуствено дшане.Що се касае до икономиката и социалната помощ в САЩ, ФРС е започнало да печата Два Трилиона Долара аради Вируса
124
15
 
10
 
! Отговори
Дан сан преди 4 години
Всички много злорадстват за жертвите, радват се, че икономиката на САЩ била рухнала,но не живеят в Америка и не виждат,че почти всичко си е както преди, повечето хора си работят, увеличават им се заплатите и бонусите и си ходят където си искат без особени ограничения.Проблеми от всякакво естество има само в гетата.
123
5
 
7
 
! Отговори
БОЙКО ЙОСИЧ преди 4 години
Американците си го търсят. Това е вътрешна политика. Външните им политики са да сринат ЕС и да измародерстват Расия и Арабския свят.Африка е на системи, свързани с Китай и това е новата им цел, след като превземат Изтока.Между другото кво стана със Сретен Йосич? Май има нов голям играч на балканите? А?Каналите са наши. Силата е в нас и ще бъде. България е център на Балканите - да се готвят мижавите гърци.От Млади и Богати Тарикати
122
4
 
18
 
! Отговори
до анонимен преди 4 години
В Щатите всеки починал в болница се смята за жертва на вируса независимо от какво е починал и дали изобщо е бил заразен...------------Не е точно така!Вирусът поразява хора с отслабен имунитет и с клинични заболавания.Ако човекът например страда от сърдечно съдови заболявания, Вируса предизвиква сърдечна недостатъчост.Високо кръвно - може да предизвика инсулт.Бронхиална астма - пневмония.Вирусът може и да не е толкова опасен като събратята си SARS или MERS, но е много коварен!
121
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все пак целта им е да са лидери във всяка област.
120
3
 
4
 
! Отговори
не изтрезнял отвчера преди 4 години
Преди 40 години обещаваха че ще намерят ваксина против Хепатит Цкво стана намериха ли я питам,преди 30 години обещаваха че ще намерят против СПИН,Ало.. кво стана ваксината намериха ли я питамПрочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2020/04/11/ananiev-zatvori-kooperativnite-pazari-i-borsite-za-cvetia.445694#comment-newest
119
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Щатите всеки починал в болница се смята за жертва на вируса независимо от какво е починал и дали изобщо е бил заразен...
118
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2003-та ТОРС си стоя само около Китай и мноооого малко случаи по света .Ама явно го поусъвършенстваха сега , направиха го вируса да се предава от човек на човек и целият свят отиде на кино .
117
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако е корона трябва да умре от жегата,но ако е правен в лаборатория друга работа.Кой го създаде това и защо не е ясно?
116
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците успяха да ограничат вируса да не се разпространи в цял Китай и само 81000 заразени и 3300 починали. Може би успехът на Китай успокои останалите държави, че и те лесно ще спрат епидемията. Сега след като не успяха, започнаха да пускат фалшиви новини, че в Китай починалите били милиони.
115
1
 
3
 
! Отговори
Коки преди 4 години
До Анонимен 162Китайците не ги мисля, те са милиард и половина, какво са 20 милиона жертви. Мисля си за нас.
114
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Светът имаше два месеца и опита на Китай за спиране на коронавирусът, но проспа тези два месеца, а вместо строга изолация, някои държави тръгнаха към стаден имунитет и сега са много зле. Изолацията чак сега започна да се прилага в някои държави, но в недостатъчна степен.
113
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Засега май само в Китай успяха да се справят с американския коронавирус"Справихя се с 20 милиона жертви, така се справиха в Киттай. Сега хиляди фирми нямат персонал.
112
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Засега май само в Китай успяха да се справят с американския коронавирус. Много добри резултати има в Япония, но те не успяват да спрат епидемията, както направиха в Китай. Останалите сме зле, особено Западна Европа, Турция, Иран, САЩ и Канада.
111
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 2 години ще стане ясно на кой колко е попречил коронавирусът. На Китай вече започнаха да му търсят сметка за двумесечното лъготене и криене и ще им свият сърмите с ишлемето, а това ще е краят на икономическия им възход.
110
1
 
10
 
! Отговори
самотен старец преди 4 години
Такова нещо, в което 99 процента от човечеството живеят, за да обслужват и да бъдат ограбвани от 1 процент от "елита", който пък стигна до абсурда да си присвои правото да определя кой има право на живот и кой не, не може да съществува'Краят на световният П***р***зит е близоКрасимир Иванджийски
109
4
 
8
 
! Отговори
самотен старец преди 4 години
От макроикономическа гледна точка всичко е ясно колапсът на САЩ вече нищо не може да го спрецитирам -Красимир Иванджийски
108
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално е за страна с 320 милиона население и неадекватен президент, освен това американците не умеят да лъжат и заблуждават като китайците и руснаците.
107
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ББ ПП 143Искам гражданска война!!Искам гражданска война !!Ще си оправя всички сметки.
106
6
 
4
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
ЦИРК КОРОНА ПРЕДСТАВЯ...