СЗО: Следващият епицентър на коронавируса може да е Африка

На континента е регистриран ръст на заболяването
17 апр 2020 22:45, Петя Славова
82
СЗО: Следващият епицентър на коронавируса може да е Африка
Снимка: БГНЕС

Следващият епицентър на коронавируса може да се окаже Африка, предупреди Световната здравна организация, цитирана от "Би Би Си".

През изминалата седмица на континента е регистриран ръст на случаите на заболяването, съобщава БНР.

Досега в Африка са регистрирани близо 1000 смъртни случая и над 18 000 заразени - тези нива все още са далеч под Европа и САЩ.

Но СЗО предупреди, че коронавирусът явно се разпространява от африканските столици. И изрази притеснения, че континентът няма достатъчно респиратори, за да се справи с Ковид-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Средната възраст на почти всички африкански страни е...........15-17 години !!!"Тоо бива бива неинформираност ама чак пък толкоз, а и с 3 удилителни за капак.
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 36(38)Нещо не си разбрал, ***!!!Това е само началото.И не нужно да съм пророк за да видя какво става и как ще свърши всичко.За аматьори като теб всичко е ОК но накрая винаги финиширате с "А'м чИ аз от дИе дЪ знам чИ тъй ши станИ..."Та
37
2
 
12
 
! Отговори
До 39 преди 4 години
Освен това в африка смъетността е Толкова висока *** 100 000 души, че жертвоте на този вирус няма дори да се забележат
36
2
 
3
 
! Отговори
До 38 преди 4 години
Разбира зе преживяло е и пак ще преживее, но това може да отнеме десетки и стотици години, прочети си истприятае ся ти ако со шотландслия боец и живееш стотици години няма за какво са се тоемозиш, ше мине
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този вирус обича богатите западни държави.
34
1
 
3
 
! Отговори
27 преди 4 години
В ББС опрелено не са наясно с една "малка" подробност относно Африка.Същото се отнася и за индивида в днес.бг който е извършил копи-пейст операцията на статията.Средната възраст на почти всички африкански страни е...........15-17 години !!!Разбирате ли КАКВО означава ТОВА??Кой го брига за корона вирус който касае 60+ възраст???В Африка НЯМА толкова стари хора!!!НО това го знаят умните а не аматьорите.Покрай тази пандемия куцо и сакато изпълзя да се прави на разбирачи.ОТВРАТ !!
33
3
 
8
 
! Отговори
до 36 преди 4 години
Ай не се праи на пророк, много сме ги срещали подобни такива "предсказания".Човечеството е пеживяло много по-тежки кризи през хилядолетната си история.
32
1
 
8
 
! Отговори
До 36 преди 4 години
И аз мисля така...Сега след известно врвме ще има малко разпускане и после ще последва нещо с още по-голяма сила. Не ми се мисли за тия дето трябва да работят и изхранват деца, а за децата най-не ми се мисли каквп ги чака.Аз лично мосля се изолирам някъде далече и каквото това
31
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От десетина години повтарям че човечеството го чакат тежки времена и предсмъртна агония но неочаквах да го доживея.Тези които са на 20 години ги чака УЖАСЕН живот а другите които се раждат сега няма да доживеят естествена смърт.Ситуацията е далеч по-лоша от тази преди началото на ВСВ.
30
0
 
7
 
! Отговори
Не е истина преди 4 години
Сзо как не ви е срам бе... миже би ама случайно едва ли неИ света разчита на вас,Съд
29
0
 
12
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
До 31 - кой нищи вероятности бе приятел? Влизаме да се посмеем на новините. Журналистите като всеки друг работник си имат таргет за написани статии, колкото повече гледания има толкова повече печелят от реклама. Навън да не мислиш че на полицая му пука дали си с маска или не? За него си част от бонуса му за второто тримесечие на годината и нищо повече. Да не си 15 годишен да си мислиш че на някой му пука за теб? Животът ти е важен само за теб и то само докато си жив.
28
8
 
3
 
! Отговори
Хихи преди 4 години
Егати ниското ниво на коментари...
27
2
 
7
 
! Отговори
Да преди 4 години
Ами на Европейските държави никой не помогна, съмнявам се някой да помисли за африканските. Общо взето всеки се справя поединично. ЮАР отдавна наложи извънредно положение, предполагам и други държави са наложили тотална карантина. Общо взето ще разчитат на помощта на най-голямата си инвеститор в региона, т.е. Китай.
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А и стотици милиарди скакалци им нападнаха мизерните посеви преди няколко дни.Отделно комари, мухи и всякакви насекоми, малария и т.н.Едно сехо ходи и коли друго село за една открадната крава. Ислсямизъм - това в ++."Короната" е последна грижа.
25
2
 
20
 
! Отговори
е-бола преди 4 години
Там си имат по-яки вируси, бактериални инфекции и пaразити, а може и да те изяде лъв или крокодил, да те ухапе змия, да те ритне жираф, да те подгони носорог или да те настъпи слон.
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Хм 23Ква смъртнос в Африка бе Димитреее???Имаш ли си едея каква е средната възраст в Африка???Тези от ББс които са писали статията са пълни гайди.Ама и там като в Бг всичкото селянин се е набутало в медиите.Индивиди с килийно образование.
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми то логично - най-изостаналият континент. Даже се учудвам, че новината е закъсняла.Колко там имат вода, та да си измият ръцете поне, хеле пък г-за, хеле пък миещи препарати. Тези които все ни натякват относно Бг "няма такава държава" да ходят там и да видят какво е, пък тогава да се жалват...
22
4
 
20
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Значи изведнъж всички {повечето} марионетни правителства се загрижиха за възрастните и здравната система.. При това по едно и също време. Миии не това не е координирана атака срещу човечеството.. Това е защото някакъв китаец ял прилеп. Доообре те ядат всякакви неща от март месец тая година нали? Айде събудите се бе!
21
4
 
18
 
! Отговори
Хм преди 4 години
При регистрираната ниска смъртност от ковид-19(1-2%),дали Африка ще почувства болестта въобще с високата си раждаемост?
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
80 процентните са на амбразурата опят.