Рано ли е да се каже, че руската ваксина е успешна?

Ще се ваксинира ли Владимир Путин?
Обновена: 10 сеп 2020 18:53 | 10 сеп 2020 18:48, Нели Христова
68
Рано ли е да се каже, че руската ваксина е успешна?
Снимка: БГНЕС

Критичната трета фаза на тестове на руската ваксина започна. "Спутник V" вече бе одобрена, изпратена по болниците и пусната на пазара, но тепърва предстои да разберем, дали тя не предизвиква странични ефекти.

"Чаках с нетърпение тази Трета фаза. Искам ваксината да започне да се разпространява масово възможно най-бързо за да бъдат всички граждани на нашата голяма държава в безопасност", казва пред CNN един от доброволците - Андрей Олшевски.

Русия има добра причина да иска да спечели войната срещу коронавируса. В страната има около милион потвърдени инфекции, което я превръща в една от най-сериозно засегнатите държави в света. Москва многократно бе обвинявана, че крие информация относно разпространението на COVID-19. По-късно бе обвинена и в това, че се опитва да открадне разработката на ваксина от Запада чрез хакери. Последното обвинение към Русия идва от това, че препаратът й бе одобрен още преди да е преминал най-важния тест. 

"Това, което можем да кажем за тази ваксина е, че резултатите са оптимистични, но е прекалено глупаво да се вярва, че това е достатъчно за да се обяви препарата за успешен и да се пусне за обществено използване", казва Ричърд Хортон от медицинския журнал "Лансет".

Но лекарите в една от болниците, в която над 4000 доброволци си слагат ваксината, са оптимистични настроени.

"Това е мой дълг. Не само заради самата мен, но и заради народа на Русия", казва началната учителка Катерина, която въпреки рисковете, също става доброволец.

Близо 40 хил. руснаци ще бъдат ваксинирани в Третата фаза на тестовете. 35 хил. московчани вече са подали документи, а първите две групи са били имунизирани. Няколко високопостовени политици в Русия също са се ваксинирали. Говорителят на Путин Димитрий Песков заяви, че президентът сам ще информира обществото, ако реши да се подложи на имунизация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
10
 
11
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
"Близо 40 хил. руснаци ще бъдат ваксинирани в Третата фаза на тестовете." Хем трета фаза на ТЕСТОВЕ, хем била вече на ПАЗАРА. Ей ако на това не му се вика фейкнюз не знам на кое.
16
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A за американската ваксина какво може да се каже?
15
8
 
3
 
! Отговори
СТОЙО преди 3 години
хора КУПУВАЙТЕ Я пък може да се окаже успешна ако не се окаже че е неуспешна ще сме на далавера с е на ПРОМОЦИЯ
14
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руска ваксина няма. Това не е ваксина, а смешка. Все едно да инжектираж плазма от излекуван от Ковид и да кажеш "ето, на третираните с ваксината антителата са със 150% повече от тези на нетретираните". Абе, тъжна пропаганда на руския голтак. Ваксина руска няма, няма и да има. Нямат умове, богатите нации ги изкупиха. Русия е бедна развалина, в която хората се бият за парче месо. Толкова. А, да не забравяме и летящите Москвич-и Су 5-то поколение, от което няма и един работещ и всеки се отказа.
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито руска, нито американска, нито английска, нито каквато и да е ваксина може да се каже, че е успешна преди поне 10-15 години изпитания и изследвания. Това е науката. Остналото е политика и пари от уплашения народ. Дотогава - отслабване, витамини, прополис, спорт и активен живот, пък каквото ще да става после.
12
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РУСКАТА ВАКСИНА Е ЗА РУСОФИЛИТЕ У БЪЛГАРИЯ!ЗА ДА ИМ СИ НАМАЛИ БРОЙКАТА!ТЯ Е , ЕДНА ДОБРА ВАКСИНА ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ!
11
5
 
17
 
! Отговори
не може да бъде! преди 3 години
Рано е да се каже разбира се!Дали ще бъде успешна ,ще се разбере след масовото ваксиниране!Това ,което не е рано да се каже е,че в създаването на ваксината против коронавируса Русия изпревари всички ,в т.ч. и Китай и има всички изгледи руската ваксина да се окаже добра!Някой може да създаде още по-добра -но в момента руската показва най-оптимистични резултати!
10
20
 
11
 
! Отговори
1 преди 3 години
""Това е мой дълг. Не само заради самата мен, но и заради народа на Русия", казва началната учителка Катерина, която въпреки рисковете, също става доброволец."На тия чипа им е сбъркан. Как да си обясним, че УЧИТЕЛКА смята, че е неин ДЪЛГ да стане морско свинче. Нейния дълг е да преподава качествено, но когато мозъка им е промит ако ги помолят да скачат от мостове в името на родината и това ще правят. Безнадеждни са, затова НИКОГА няма да се оправят. Тия си живеят още в СССР.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак имагинерни разкази от CNN с "очевидци"...
8
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не смее, не смее. Първо на Шойгу нареди да се пробва.
7
20
 
12
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Трябва да си луд за да им вярваш на руските алкохолици!
6
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашите политици ще кажат че е неуспешна и въобще не им дреме за народа
5
6
 
24
 
! Отговори
62613 преди 3 години
Руският министър на отбраната Шойгу се е ваксинирал. ТСамият Путин е извън възрастовият диапазон, защото е на 68, а препаратът е за хора до 60 години. но пък едната му дъщеря беше сред първите. Това озачава, че руската ваксина дава обнадеждаващи резултати. Дано човечеството отново заживее свободно...
4
4
 
9
 
! Отговори
Кадъноразклащач преди 3 години
всичко 6 с ваксината, бачка яко
3
10
 
6
 
! Отговори
Не е рано да се каже преди 3 години
установено е,че никой от имунизираните не е умрял от Ковид.Умрелите саот препиване,цироза,скандали и сбивания породени от алкохола във ваксината,токсични и алергични реакции,но от Ковид няма.
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато Волен и Костя не се боцнат публично, не вервам!
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слава на КПСС и Великият СССР ! Нали това е целта на статията ?