Рано ли е да се каже, че руската ваксина е успешна?

Ще се ваксинира ли Владимир Путин?
Обновена: 10 сеп 2020 18:53 | 10 сеп 2020 18:48, Нели Христова
68
Рано ли е да се каже, че руската ваксина е успешна?
Снимка: БГНЕС

Критичната трета фаза на тестове на руската ваксина започна. "Спутник V" вече бе одобрена, изпратена по болниците и пусната на пазара, но тепърва предстои да разберем, дали тя не предизвиква странични ефекти.

"Чаках с нетърпение тази Трета фаза. Искам ваксината да започне да се разпространява масово възможно най-бързо за да бъдат всички граждани на нашата голяма държава в безопасност", казва пред CNN един от доброволците - Андрей Олшевски.

Русия има добра причина да иска да спечели войната срещу коронавируса. В страната има около милион потвърдени инфекции, което я превръща в една от най-сериозно засегнатите държави в света. Москва многократно бе обвинявана, че крие информация относно разпространението на COVID-19. По-късно бе обвинена и в това, че се опитва да открадне разработката на ваксина от Запада чрез хакери. Последното обвинение към Русия идва от това, че препаратът й бе одобрен още преди да е преминал най-важния тест. 

"Това, което можем да кажем за тази ваксина е, че резултатите са оптимистични, но е прекалено глупаво да се вярва, че това е достатъчно за да се обяви препарата за успешен и да се пусне за обществено използване", казва Ричърд Хортон от медицинския журнал "Лансет".

Но лекарите в една от болниците, в която над 4000 доброволци си слагат ваксината, са оптимистични настроени.

"Това е мой дълг. Не само заради самата мен, но и заради народа на Русия", казва началната учителка Катерина, която въпреки рисковете, също става доброволец.

Близо 40 хил. руснаци ще бъдат ваксинирани в Третата фаза на тестовете. 35 хил. московчани вече са подали документи, а първите две групи са били имунизирани. Няколко високопостовени политици в Русия също са се ваксинирали. Говорителят на Путин Димитрий Песков заяви, че президентът сам ще информира обществото, ако реши да се подложи на имунизация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПитърОпозиционер ли е Жирик или рупор? Когато както му е удобно, но не може да се отрече, че протестите срещу Путин това лято в Хабаровск, избуяваха под неговата егида.
36
1
 
5
 
! Отговори
До Питър преди 3 години
Жириновски е националист и раздава нац идеи и не е рупор на Путин.Човека не е добре с главата,но е на страната на Русия и говори истини и понякога фантасмагории и Това се харесва на руснаците зад Урал.
35
1
 
6
 
! Отговори
Питър преди 3 години
До Анонимен 32С всичко съм съгласен, но Жириновски не е "най-видният опозиционер". Жириновски е черният рупор на Путин. От неговата уста излиза всичко, което Путин мисли, но не иска да каже на всеослушание :)
34
5
 
6
 
! Отговори
Владимир Путин преди 3 години
Успешна е много ясно, Новичок за целия свят, че и пари ще ми дават. Колко ги мразя краварите и еврогейвете, на ви Новичок, мразя ви, мразя ви. Форца СССР!
33
4
 
10
 
! Отговори
Д-р Ох Боли преди 3 години
Руснаците не бъркат водката с дезинфектант! пият това което трябва. Същото е и с ваксините!
32
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямата мъка идва от факта, че руснаците обявиха, че цената на ваксината ще е между 5 и 10 долара. Едни западни компании, дето си представяха как ще продават ваксини за 5-10 пъти по-високи цени, май ще гризнат дръвцето. Това е целия проблем с руската ваксина - едни мечтани печалби от милиарди ще си останат само блян.
31
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече уверено може да се каже, че руската ваксина е успешна.Не е толкова важно дали ще се ваксинира Владимир Путин.За Русия и за света е от изключителна важност новината, че най-видният руски опозиционер Владимир Жириновски се ваксинира със "Спутник В".
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В интерес на истината в историята има доста ваксини които са взети прибързано , най вече в САЩ три пъти пускат опасни ваксини и ваксинират доста американци с тях.Така че с основание ЕС изчакват било руска било американска ваксина ,поради това че тези две държави в повечето случай действат политически и крият научните си данни които са отрицателни но пък с времето те стават ясни , затова просто трябва да се изчака достатъчно време и нещата ще си дойдат на мястото.
29
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руска ваксина нема да препоръчам и на враговете си, хора сме все пак.
28
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искаш да се видиш със св. Петър, бий си руска ваксина.
27
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мащабите на обикновения форумен умник, не стигат за да си представи какво означава собствена ваксина за независимата държава Русия.За диваните експерти, е непостижимо, какво би означавало, епидемия на кораби, атомни подводници, или поделения по стратегическо ядрено въоръжение.
26
8
 
9
 
! Отговори
Засега не преди 3 години
Е как може да е успешна като не се прилага ?!
25
11
 
13
 
! Отговори
Влад преди 3 години
Истината за руска ваксина от руските медии и институции поне няколко години няма да се разбере. Дори не и обръщам внимание.
24
10
 
9
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
У БЪЛГАРИЯ НАЛИ НЕМА ВИРУС КОВИД-19 , БЕ...ХА,ХА,ХААААААААА...ЗА ЧИЙ *** НИ Е РУСКАТА ВАКСИНА??!
23
10
 
10
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
ДА БЕ .....ШЕ СИ ВЪРЖА ЧЕРНА ПАНДЕЛКА НА МЕТЛАТА У ДОМА ....ЧЕ РУСИЯ ПРАВЕЛА ВАКСИНА .....ХА,ХА,ХАААААААААААМИ АЙДЕ , ХОДИ СЕ ВАКСИНИРАЙ ,БЕ....НЕ МИ Я ФАЛИ!АКО ОЦЕЛЕЕШ ---МОЖЕ И ДА ТИ ПОВЕРВАМ...ХА,ХА,ХАААААААААААААА
22
7
 
7
 
! Отговори
Бай Асан преди 3 години
А-а не,първо Вовката,потом и ние с Айшето!
21
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината е факт.Ефективността и е заявена. От там насетне е въпрос на време но избор на по малко зло в определени ситуации. който я има има избор, който я няма, може само да се обяснява, но нямането не е като имането.
20
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
американофенчета руската ваксина е факт и защитава успешно,другото е бош лаф,*** са от яд че Русия пак ще спасява света
19
14
 
7
 
! Отговори
Георги Спасов преди 3 години
Още една теория:А възможно ли е, че коронавируса е създаден в Русия?А възможно ли е да са го пуснали на печално известните военни игри провели се през септември 2019 в Китай?А възножно ли е да са искли да помогнат на Америка и Китай,точно в разгара на икономическата война между тях?А възможно ли е да вярна старата поговорка " Двама се карат, третият печели"?А възможно ли е да са имали вече готова ваксина?А възможно ли е.......?
18
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неочаквани доказателства за руската РЕАЛНА сила практически подлудяват Запада.