Пандемията може да унищожи равенството между половете

Домашните задължения могат вече да се изпълняват и от мъжете
Обновена: 28 ное 2020 12:59 | 28 ное 2020 12:16, Петя Славова
170
Пандемията може да унищожи равенството между половете
Снимка: Pixabay

Пандемията може да унищожи 25 години нарастващо равенство между половете, показват нови глобални данни на UN Women, предаде BBC. Жените извършват значително повече домакински задължения и семейни грижи поради въздействието на пандемията.

"Всичко, за което работихме, което отне 25 години, може да бъде загубено за една година", казва заместник-изпълнителният директор на ООН за жените Анита Бхатия, цитирана от Bulgaria ON AIR.

Възможностите за работа и образование могат да бъдат загубени, а жените могат да страдат от по-лошо психическо и физическо здраве.

Тежестта на грижите представлява "реален риск от връщане към стереотипите на пола от 1950 г.", посочва Бхатия.

Още преди пандемията беше изчислено, че жените вършат около три четвърти от 16-те милиарда часа неплатена работа, които се извършват всеки ден по света.

С други думи, преди коронавируса за всеки един час неплатена работа, извършена от мъже, три часа се извършва от жени. Сега тази цифра е по-висока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
8
 
! Отговори
Екзитпол преди 3 години
Равенство между троловете може . А между половете не . За триполовете да не говорим
10
9
 
7
 
! Отговори
До Иванов преди 3 години
Отивай в арабския свят!
9
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Половото ревенство и стремежа към него, е проявление на тежка социопатия и върха на човешката глупост. Равенството между различни индивиди е утопия, да не говорим между двата пола.
8
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кво сега? Мъжете ще мият чинии, ще простират прането и ще бачкат докато се излежават екрана?А жените ще редят тухли и плочки и ще бъркат бетон. Ще карат самосвали и ще бачкат в заводите като заварчици и електротехници.....Ми добре. Дайте да пробваме и да видим докъде ще я докараме.
7
1
 
14
 
! Отговори
Дарвин преди 3 години
Без пандемия някой ден слънцето ще угасне...без пандемия Земята ще спре да се върти...без пандемия Вселената ща свърши...!Абе без пандемия не може вече!Света ще се ръководи не от физическите закони а от законите на пандемията!Бедайва простотиите му дайва!
6
0
 
19
 
! Отговори
grep преди 3 години
Ало, редактора пак спи! Някой въобще контролира ли качеството на публикуваните материали? Заглавието е в тотален разрез с текста.
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30 години демокрация - 30 похабени години!
4
15
 
17
 
! Отговори
Иванов преди 3 години
Жената е майка, съпруга, домакиня. Нейната роля е в дома, да спомага за уюта и топлината в семейството. Еманципацията е ***, т.е. не е в унисон с добрите традиции. В днешно време жените искат равенство, но не разбират, че това не е масло да разрежеш наполовина. А някои развалят семейства заради един два шамара. Колко нелепо!!!
3
7
 
33
 
! Отговори
бла бла преди 3 години
просто пандемията показа ,че професиите които избират жените в по-голямата си част не са съществени за оцеляването и развитието на света.избират си лесни професии и зависят финансово от мъжете.колкото до домакинската работа - вече имаме перални машини, съдомиялни , прхосмукачки роботи и т.н.Нито е вярно ,че само жените домакинстват , нито домакинството вече отнема толкова време.Съвременният феминизъм е просто една тълпа безполезни мрънкачи.
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо тогава децата винаги съда ги определя на майката????
1
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това което трябва да се унищожи в феминистката секта простотия, преди тя да унищожи европейската цивилизация.