Ангелов се надява на разбиране за мерките: Не знам какво ще е след 10 дни!

Министърът заяви, че са осигурени ваксини за "две Българии"
Обновена: 21 мар 2021 19:48 | 21 мар 2021 19:40, Веселина Йорданова
238
Ангелов се надява на разбиране за мерките: Не знам какво ще е след 10 дни!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Осигурили сме достатъчно ваксини за две Българии. Кога ще почнат да идват - не зависи от нас, заяви здравният министър Костадин Ангелов пред Нова телевизия.

По думите му организацията е такава, че когато дойдат, веднага се прави така, че да стигнат до ваксинационните центрове и до личните лекари. "Ваксината е надеждата за справянето с вируса”, подчерта отново министърът.

Още по темата
"Моята надежда е в тези дни, в които мерките ще бъдат по-строги, хората да разберат смисъла им. Думата "локдаун" е нещо, което се случва в други държави. В България няма затваряне на всичко, няма вечерен час. Опитваме се даваме глътка въздух на хората. Целият свят е изправен пред тази криза. Не мога да предскажа какво ще се случи след тези 10 дни и дали ще има нужда от продължаване на мерките", каза Ангелов.

"Никога не съм си позволявал да казвам нещо друго освен истината. Живеем в една безпрецедентна криза, която става веднъж на 100 години. Няма по-силно оръжие от истината тогава, когато искаме да бъдем победители. По отношение на това дали тези 10 дни ще бъдат достатъчни или не, предлагам на всички учени, математици, политици, биолози малко смирение. Нека се научим на изкуството на малките крачки. Нека да мислим за всеки ден, за всяка една сложена маска, за всяко едно неотиване на публично събиране. Нека да мислим всеки един от нас какво трябва да направи, за да се случи това, което целим", призова Ангелов.

По думите му мерките не се влияят от предстоящия вот. "Единственото нещо, което можем да направим, е да се изправим пред вируса. За каква политика става въпрос, когато болниците започват да се пълнят, когато казват, че се заразяват малки деца. Здравето на хората политика ли е? Защо говорим за нея?", каза Ангелов. Той заяви, че изборите няма да бъдат отложени, щ се проведат безопасно и призова хората да гласуват.

Той коментира и въпроса опасна ли е ваксината на AstraZeneca.

"Хората са уплашени. Не знам откъде се поражда този страх. Няма никакви данни за неблагоприятни събития, свързани с ваксината на AstraZeneca. Това е заключението на Европейската агенция по лекарствата", заяви Ангелов.

Относно новината, че България е готова да започне производство на ваксини, той обясни: "На ниво ЕС върви една комуникация за създаване на така наречената програма "HERA инкубатор". Идеята е да се обединят производствените мощности на всички страни, за да могат да произвеждат ваксини, регистрирани на територията на ЕС. България ще подаде заявка за участие”.

Министърът коментира и информацията, че проф. Андрей Чорбанов е в болница с коронавирус.

"Съжалявам за проф. Чорбанов. Надявам се да се оправи, много е тежко заболяването. То става винаги истина, когато ни настигне", каза министърът на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямаме против локдауна и мерките. И в другите държави се вземат подобни мерки.Имаме против това, че го направихте политически. Умишлено отворихте всичко преди месец, да скочат случаите, да се наплашат хората, за да ни затворите за изборите.Ако може възможно по малко хора да гласуват на 4ти.Вие циг..анските гласове ще си ги купите.Та...не е до мерките, а до вас.
147
2
 
3
 
! Отговори
ИСТИНАТА 2021 преди 3 години
ТРОМБ !== ТРОМБА
146
1
 
5
 
! Отговори
Тромба преди 3 години
Тромбата е клаксон. Тромб е друга бира.Някой да им разясни, pls.
145
1
 
17
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
Хора,дата за свободата на България е 04.04.2021г.!
144
2
 
6
 
! Отговори
БРАВО! преди 3 години
В ЕС МОЖЕ ДА ПЪТУВАМЕ САМО С ОТРИЦАТЕЛЕН ТЕСТ ЗА кови.БРАВО НА ЕС! СТОПЛИХТЕ МИ СЪРЦЕТО! ЧЕСТНО!
143
6
 
3
 
! Отговори
ЧИЧО ДРЪНДИ преди 3 години
ГЕРБ е спасението на Булгаригерб.
142
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Хората са уплашени. Не знам откъде се поражда този страх. Няма никакви данни за неблагоприятни събития, свързани с ваксината на AstraZeneca. Това е заключението на Европейската агенция по лекарствата", заяви Ангелов."Ето това е да си безмозъчно мекотело следващо сляпо всякакви директиви. И това предвид факта че преди дни беше открита причината ваксината да причинява тромбоза.Изобщо не го е грижа колко народ ще измре, важното е "отгоре" да го потупат по рамото.
141
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гражданин 168 предполагам разбираш ,че данните от един човек не са представителна извадка
140
5
 
8
 
! Отговори
Благодаря! преди 3 години
Благодаря за това, че сме член на ЕС.Оня ден приеха правила, според които може да пътуваш като гражданин на ЕС при следните условия:- да си ваксиниран- да имаш анти-тела- да имаш отрицателен тест за Кови-ДивитнайсиЕВАЛА ЕС! ПОКЛОН! Не нарушиха правата ни за пътуване. ЕС е най-доброто място за живот! (поне за сега)
139
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Хората са уплашени. Не знам откъде се поражда този страх. Няма никакви данни за неблагоприятни събития, свързани с ваксината на AstraZeneca. Това е заключението на Европейската агенция по лекарствата", заяви Ангелов."-----------"Гeрмaнcки учeни oбявихa, чe ca oткрили причинaтa зa трoмбoзитe при вaкcинaтa нa AcтрaЗeнeкa. Ocвeн тoвa имa cрeдcтвo, кoeтo нaпълнo прeдoтврaтявa пocлeдицитe oт пoдoбни нeжeлaни рeaкции"Подавай си оставаката и изчезвай.
138
1
 
13
 
! Отговори
Надявал се бил преди 3 години
То и народа се надяваше да случи на министър..... ама случи на суетен човек прекарващ голяма част от времето си пред огледалцето си
137
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Министърът заяви, че са осигурени ваксини за "две Българии""Да е сигурно че ще избият максимално много хора с тях.
136
3
 
11
 
! Отговори
___ преди 3 години
Професор Чорбанов не е с коронавирус - не разпространявайте лъжи. Благодаря.
135
7
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Сега ще ви кажа един притеснителен факт от моето обкръжение:- за 1 година Ковид, не съм видял да има някой тежко-болен от Ковид- за 1 месец ваксинации с Астра зенека, чух за 2 случая на тежко-прекарали ваксинациятаТова е най-обективно. Не вярвам на "новините" вече
134
0
 
8
 
! Отговори
ПИШИ ГО КОВИД преди 3 години
Министърът заяви, че са осигурени ваксини за "две Българии"ТВА ДА НЕ Е БОТОКС *** КОЦКЕ?
133
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Министърът заяви, че са осигурени ваксини за "две Българии""---т.е. недуразумението сложено за министър, казва че има е НАЛИЧНОСТ 24 милиона ваксини ( (6милиона българи * 2 ваксинации)*2 ). Сеиозно ли? Защо ли ми се струва, че в целия Евогейски съюз нама толкова налични....Ама от назначеници - толкова! До вчера ни убеждаваше, как целокупния ЕС се учел от нас, а сега сме били на последно място по ваксинации и на първо по смъртностс!
132
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората са уплашени. Не знам откъде се поражда този страх. Няма никакви данни за неблагоприятни събития, свързани с ваксината на AstraZeneca.Как да няма данни, като дори у нас всеки ден се съобщава за починал ваксиниран... нямало данни, пълен туллуп.
131
3
 
12
 
! Отговори
Абе? преди 3 години
Защо всички ваксъри сте неестествено червени след ваксините?
130
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 168 И кого ще стреснеш ?Както виждаме за елита си има болници , лечение . За видните протестъри - същоА какво прави обикновеният човек . Товари болния в колата и започва голямото обикаляне - тук не може , там не може , на третото място не може и накрая - "*** той умрял "Така че , още утре може да се махнат всякакви мерки А хората ще се трепят пред лечебните заведения , всеки ще иска да има някакво лечение , ама няма да има за всички
129
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакво разбиране и никакво изпълнение на *** ви мерки.