Ангелов се надява на разбиране за мерките: Не знам какво ще е след 10 дни!

Министърът заяви, че са осигурени ваксини за "две Българии"
Обновена: 21 мар 2021 19:48 | 21 мар 2021 19:40, Веселина Йорданова
238
Ангелов се надява на разбиране за мерките: Не знам какво ще е след 10 дни!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Осигурили сме достатъчно ваксини за две Българии. Кога ще почнат да идват - не зависи от нас, заяви здравният министър Костадин Ангелов пред Нова телевизия.

По думите му организацията е такава, че когато дойдат, веднага се прави така, че да стигнат до ваксинационните центрове и до личните лекари. "Ваксината е надеждата за справянето с вируса”, подчерта отново министърът.

Още по темата
"Моята надежда е в тези дни, в които мерките ще бъдат по-строги, хората да разберат смисъла им. Думата "локдаун" е нещо, което се случва в други държави. В България няма затваряне на всичко, няма вечерен час. Опитваме се даваме глътка въздух на хората. Целият свят е изправен пред тази криза. Не мога да предскажа какво ще се случи след тези 10 дни и дали ще има нужда от продължаване на мерките", каза Ангелов.

"Никога не съм си позволявал да казвам нещо друго освен истината. Живеем в една безпрецедентна криза, която става веднъж на 100 години. Няма по-силно оръжие от истината тогава, когато искаме да бъдем победители. По отношение на това дали тези 10 дни ще бъдат достатъчни или не, предлагам на всички учени, математици, политици, биолози малко смирение. Нека се научим на изкуството на малките крачки. Нека да мислим за всеки ден, за всяка една сложена маска, за всяко едно неотиване на публично събиране. Нека да мислим всеки един от нас какво трябва да направи, за да се случи това, което целим", призова Ангелов.

По думите му мерките не се влияят от предстоящия вот. "Единственото нещо, което можем да направим, е да се изправим пред вируса. За каква политика става въпрос, когато болниците започват да се пълнят, когато казват, че се заразяват малки деца. Здравето на хората политика ли е? Защо говорим за нея?", каза Ангелов. Той заяви, че изборите няма да бъдат отложени, щ се проведат безопасно и призова хората да гласуват.

Той коментира и въпроса опасна ли е ваксината на AstraZeneca.

"Хората са уплашени. Не знам откъде се поражда този страх. Няма никакви данни за неблагоприятни събития, свързани с ваксината на AstraZeneca. Това е заключението на Европейската агенция по лекарствата", заяви Ангелов.

Относно новината, че България е готова да започне производство на ваксини, той обясни: "На ниво ЕС върви една комуникация за създаване на така наречената програма "HERA инкубатор". Идеята е да се обединят производствените мощности на всички страни, за да могат да произвеждат ваксини, регистрирани на територията на ЕС. България ще подаде заявка за участие”.

Министърът коментира и информацията, че проф. Андрей Чорбанов е в болница с коронавирус.

"Съжалявам за проф. Чорбанов. Надявам се да се оправи, много е тежко заболяването. То става винаги истина, когато ни настигне", каза министърът на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не знае защо се спряха на 10 дни затварянеМоже би да не дразнят хората преди изборите Както виждаме в Западна и Централна Европа , някои страни месеци не успяват да се справят Ако не извадим късмет , като нищо ще ги последваме
127
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още не са почнали мерките, а ни подготвят,че ще ги ужължават...
126
1
 
12
 
! Отговори
Червендалест ГЕРБЕР преди 3 години
ЯСНО РАЗПОЗНАВАЕМИ са лицата, които са се ваксинирали.Разпознават се по следните отличителни черти:- Неестествено зачервяване.Разпознавам ги по улиците и в метрото. Личат си - червендалести и гледат гузно-объркано в земята.Това са ваксърите. Чудят се дали не са избързали.
125
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
някои хора се изказват против мерките , ама никой не предлага решение на проблема В някои градове цели болници са превърнати в Ковид клиники . В други - и да искат да увеличават броя на леглата , не могат . Нямат достатъчно персонал Софийските изкапват , а какво остава за останалите градове
124
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Каквото му спуснат ,това ще е. МОКЕТА кво се прави ,че нещо зависи от него или тях ?
123
3
 
19
 
! Отговори
Логика преди 3 години
Не знаят какво ще е след десет дни, но пък знаят колко ще умрат през юни, колко през септември, кога ще свърши пандемията ако сме ваксинирани, и кога , ако не сме ваксинирани.
122
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Става въпрос само за едни пари. Никой не му дреме за здравето на индианците.
121
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неприятни хора от ГЕРБ са това.
120
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ангелов се надява на разбиране за мерките: Не знам какво ще е след 10 дни"!Разбира се, че не знеш и не може да знаеш. Това което се знае е, че цялата световна икономика ще бъде занулена и ща започна от нулата по новите правила на световните елити. Само Русия, Китай и Индия няма да участват.
119
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин поздрави в четвъртък руснаците с връщането на Крим в Руската федерация. Стадион 100 хил души, препълнен, хората един до друг, почти никой не носи маска.Видео: "Путин поздравил россиян с годовщиной возвращения Крыма"Не усещате ли, че ви правят на maймyни!
118
14
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 години
май забравихте как затвориха и паднаха новите случаи ? Локдауна са прави , за да се намали натоварването на болниците. Това е.
117
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 154 Да си кажа
116
2
 
15
 
! Отговори
Minsk преди 3 години
В Беларус вчера и днес мачовете се играха с публика. Мерки и маски почти няма, имат около 1000 случая на ден средно и 8-9 жертви на ден.В Бангладеш има 600 000 заразени и 8 000 жертви, в България при 300 000 заразени - 11 000 жертви???Аз ли не съм в ред или...?Колко плащат на болниците, за да раздуват пандемията, да тестват многократно и да обявяват починали от ковид, а не заради тяхната некадърност?НУЛЕВО ДОВЕРИЕ!!!
115
3
 
9
 
! Отговори
сулю преди 3 години
Т.е. вчера банкянския пол пот излъга, че в България ще се произвеждат ваксини...
114
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия след пролетта миналата година локдаун не е имало и няма, а мерките са символични и ти много преди да се появи ваксината. Дори и с ваксината само 1.5 от руснаците са се ваксинирали, въпреки че Русия може без проблем да ваксинира цяловто население и всичко работи, хората се движат свободно и не губят работни места. Докато в западна Европа ваксинирането е стигнало над 50% в някои страни, и мерките не падат ами стават по сурови, и броят на заразените не намалява.
113
3
 
6
 
! Отговори
Хе Хе преди 3 години
Умреха Комисионите на ЩАБА за бълвоча със статус ШИТ. Единствен Каскета се чуди каква миза СУДЖУК да сложи за бялата МАФИЯ. Във всяка нормална държава Ботокса отдавна да е в затвора.
112
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ти, господинчо, разбираш ли хората без доходи? То е лесно така - вземаме си парите всеки месец. Работим "от къщи" и пищим някой друг, не ние, да се затваря!То ако затварянето решаваше нещо, досега да сме минали и да сме забравили за проблема. Само простотии от вас и кракьорите ви.
111
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страните от Г-20 са похарчили над $13 трил. за подкрепа на своите икономики. В САЩ бюджетните разходи за борба с вирусната криза достигат $5 трил. В света миналата година реалната икономика падаше, но финансовите пазари растяха. Общата капитализация на корпоративния пазар на ценни книжа достигна 100 трилиона до края на годината. Фондовите индекси на много водещи корпорации нарастват експоненциално през годината; така, акциите на корпорацията Тесла на Илън Мъск са поскъпнали с 9 пъти. Този "пир по времето на чумата" обаче не е безплатен. Ще трябва да се плати.
110
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм Веган
109
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно герберастче се е развихрило.. ваксинирай се бе, и стига си плакал и сополивил. Ваксини каквито щеш. Надявай поне две маски и противогаз след ваксинацията. И спри да пишеш платени коментарчета, че много ви е паднало нивото в герб. Като няма какво друго- айде руснаците са виновни.