Първи смъртен случай след „АстраЗенека“ в канадска провинция

Преди Албърта починал пациент имаше и в провинция Квебек
5 май 2021 09:43, Елка Василева
14
Първи смъртен случай след „АстраЗенека“ в канадска провинция
Снимка: архив, БГНЕС

Провинция Албърта в Канада съобщи за първи смъртен случай на пациент от рядко срещаното усложнение - образуван тромб, след поставяне на ваксина „АстраЗенека“ срещу COVID-19. Информацията за това бе потвърдена от местните здравни власти късно във вторник, предаде Ройтерс.

Още по темата

Случаят е втори на образуване на тромб и единствен с фатален изход след поставените над 253 000 дози „АстраЗенека“ в провинцията.

От производителя все още не са коментирали случилото се.

Миналия месец провинция Квебек съобщи за първия случай в страната на починал пациент след поставена ваксина „АстраЗенека“, припомня БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
АБВГ преди 2 години
хахахахаах
9
0
 
11
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Повечето смъртни случаи/тежки постваксинални реакции са на хора преболедували (със симптоми или без) Ковид.Изводите оставям на вас.
8
3
 
2
 
! Отговори
статистик преди 2 години
Помолихте в коментарите за коментар, давам. Този тип усложнение не е на база на 100,000 , а се броят частни случаи, досега няма инцидентност, която да е статистически значима. Например, във Великобритания е 1:600,000 , което е доста различно от тромбозите, наблюдавани от самия ковид, които според мета анализ са 16.5%При толкова редки частни случаи след ваксинация не може да се даде каквато и да е извадка.
7
4
 
19
 
! Отговори
Bili преди 2 години
според данните в САЩ модерна и пфайзер са с 40 пъти по-смъртоносни от астра зенека. но те са експериментална генетична терапия и не се говори много...
6
3
 
14
 
! Отговори
Умен преди 2 години
Как сладко заметоха данните,че след Пфайзер в САЩ има хиляди умрели от инфаркт. Това било статистически нормално. 26 милиарда печалба обяви Пфайзер. За 4 години 100 милиарда долара. А Астра Зенека продава на произодствена цена и точно тя ще спаси по голямата и по бедната част от световното население.
5
2
 
9
 
! Отговори
Лимон преди 2 години
100 души на 25 000 000 ваксинирани във Великобритания - толкова рядко. За справка смъртността от коронавирус варира между 4.8 и 5.5% т.е. около 5/100 умират от ковид.Все пак човек вече има избор - има и други ваксини. А хората, които си мислят, че иРНК ваксината може да им промени генетичната информация нямат елементарни познания по генетика от 10-ти клас.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нека някой медицински статистик да излезе и да каже за Бг колко са такива случаи на 7 милиона на годишна база за да може човек да си направи изводи.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ок, а без ваксина обичайно статистически на колко хиляди умира човек от такова нещо. Да не се окаже че е нормално на 250000 да се случва такова нещо като вид заболяване без значение със или без ваксината.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Aма след първа доза ли е,след втора ли?Важно е да се пише точно,а не просто,че умрял.Мъж ли е,жена ли е,на колко години е?Странични заболявания има ли?Все важни въпроси!
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"рядко срещано усложнение".. Рядко, рядко.. колко да е рядко..