Пациенти и медици на протест в подкрепа на Петър Атанасов от "Пирогов"

Причината - проверка на МЗ за фалшиви хоспитализации
25 юни 2021 18:24, Красимир Ангелов
41

Пациенти и медици излизат на протест тази вечер подкрепа на доц. Петър Атанасов, както и целия персонал от Ковид отделенията в "Пирогов". Причината - проверка на здравните власти в лечебното заведение по сигнали за фалшиви хоспитализации на пациенти. Преди дни завеждащият Ковид отделението доц. Атанасов заяви, че става дума за лечение на пациенти с пост Ковид синдром.

Близо 1000 пациенти подписаха петиция в подкрепа на доц. Петър Атанасов от "Пирогов". Сред хората, които дължат живота си на него е и актьорът и продуцент Николай Ишков.

Николай Ишков е познат като актьор, продуцент, футболен деец, бохем, глава на голямо и щастливо семейство. През март обаче се заразява с коронавирус и стига до ковид отделението на "Пирогов".

"Ситуацията стана много сложна към края на седмицата. Извиках бърза помощ. Стоях 2 часа скенер, нов тест, сложиха ми маска да мога да дишам, беше покъртителна картина", каза той.

Ишков прекарва цяла седмица в интензивното отделение, а повече от 10 дни е с кислородна маска. Разказва, че това е един от най-тежките моменти в живота му.  "Мога само да изразя своята благодарност към доц. Петър Атанасов", допълни актьорът.

В защита на доц. Атанасов и екипа му на протест излизат хора, които също са били лекувани в "Пирогов".

"Бях 10 дена в Ковид изолатора, благодарение на тези хора аз сега съм жив", посочи организаторът на протеста Владимир Димитров.

От здравното министерство съобщиха, че проверяват Ковид отделението на "Пирогов" за фалшиви хоспитализации и пациенти-фантоми. Днес от министерството отказаха да коментират темата, а от Здравната каса заявиха, че проверката ще приключи на 10 юли.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
5
 
! Отговори
Юлиан Якимов преди 2 години
Повече от 15 дни лежах в ковид отделението на Пирогов на кислород, прикован към леглото. На лекарите от отделеното дължа живота си. Всичко друго написано по техен адрес са лъжи и клевети.
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министерството да мнимава и да се подготвя за нова вълна. Ако има проблем да го реши и виновните да си поемат вината. Пирогов пое голяма част удара на предните вълни не закачайте лекарите, че при крза ще са ни нужни...
30
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
почнаха протести срещу режима на радеф и слави трифоноф. в момента ни управляват хора които никой не е избирал, с рейтинг 19%, най лошото управление в историята на България!
29
4
 
7
 
! Отговори
Стани стани преди 2 години
Юнак балкански, от сън дълбок се събуди, червените тирани нагли чак на Марс ти прогони !
28
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То ги видяхме фалшивите болни от ковид играещи кючеци в отделението.Явно в България трябва да водим и статистика на истински болните и на фалшивите болни.
27
6
 
5
 
! Отговори
дядо Йоцо ПИТА ! преди 2 години
ЖИВИ ПАЦИЕНТИ ПОДКРЕПЯТ ЛЕКАРИТЕ,...А ХИЛЯДИТЕ УМРЕЛИ ОТ КОВИТ 19 В ПИРОГОВ КОГА ЩЕ ПРОТЕСТИРАТ !...ЗА ПРИЯТЕЛ ПИТАМ!
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези превърнаха здравната каса в бухалка.
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 27 *** се прегледай бе комунист смотан.
24
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Където и да бръкнеш - все герберастка смрад.
23
4
 
10
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 2 години
До ОПЛ..... Лекари бол. Щом продължават да си позволяват да ни бият, значи сме много. Когато започнат да чакат по два месеца за преглед ще ни оценят и по достойнство, и финансово. ....................................................................................................................... А относно колегата - ама естествено, че ще го проверяват, след като има подаден сигнал за нередност. Не е срамно да те проверят. Срамно ще е ако открият нещо.
22
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Звънят ми и викат пишем, че не сте бил в болница. Как да не съм бил, цяла седмица бях. Не сте бил, даже може и пари да изкарате, защо спорите сега като ви казваме. Ей това беше разговорът по телефона с някакъв от касата...
21
4
 
12
 
! Отговори
Чудесно, обаче... преди 2 години
Проверката е висша форма на доверие и единствения начин този лекар, спасил толкова много хора, да защити името си. Колкото повече се опъва обаче, колкото повече хора увлича в опита си да избегне проверка, толкова по-виновен изглежда. Спасяването на хора не е индулганция за злоупотреби.
20
6
 
9
 
! Отговори
ОПЛ преди 2 години
Що не ви лекуват плеймейтки?! Няма достатъчно лекари, запишете се да учите медицина!
19
3
 
7
 
! Отговори
ОПЛ преди 2 години
Вие наистина ли предпочитате да ви лекува 24годишен лекар пред 72годишен?!
18
6
 
10
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Ако всичко е наред какъв е проблема.Ама май нещо намирисва за това са тези протести
17
6
 
10
 
! Отговори
Чудесно, обаче... преди 2 години
Ако няма какво да крият, защо се страхуват от проверка?
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ви лекува Стойчо Кацаров с 2 г.трудов стаж на участков лекар.
15
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Половината поне са фалшиви или са прибирани уж за лечение, а те с кашлица. Да се разследва обстойно с тия златни клинични пътеки.
14
6
 
7
 
! Отговори
ОПЛ преди 2 години
Българите сме много малко на този свят. Всеки българин е неповторима личност. Система, която пречупва професионалния път на полицаи, политици, лекари, експерти в своята област, пречупва човешки съдби.НЯМА БЪЛГАРИ ЗА ЧУПЕНЕ, ПРЕКАЛЕНО СМЕ МАЛКО!Някой да обясни на управляващите българоизчегъртвачи това!
13
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пирогов е една от черните касички на ОПГ-ГРОБ.Всеки нормален човек го знае.