Раздават парични ваучери на ваксинираните срещу коронавируса?

Предложението е дошло от Националния борд по туризъм
Обновена: 9 юли 2021 09:47 | 9 юли 2021 09:00, Ния Христова
341
Раздават парични ваучери на ваксинираните срещу коронавируса?
Снимка: БГНЕС
Държавата обмисля вариант, чрез който да стимулира с парични ваучери хората да се ваксинират. Това заяви в ефира на Нова тв здравният министър Стойчо Кацаров. За момента обаче такова решение не е взето. 
 
"Това предложение дойде от Националния борд по туризъм. Тези ваучери ще бъдат използвани за туристически условия", коментира Кацаров.
Още по темата
 
"Сега сме в „зелена” зона по брой заразени. Имаме около 20 болни на 100 000. Ако тази бройка нарасне 5 пъти, влизаме в „оранжевата” зона, ако нарасне 10 пъти влизаме в червената зона. При ръст от 25 пъти, влизаме в „тъмночервената” зона. В нея експертите предвиждат да работят само хранителните магазини, аптеките и финансовите институции. Ако си спомняте така беше, когато имахме над 5000 нови случая на ден и над 9000 заети болнични легла. Включително се предвижда възможност за ограничаване на пътуванията", поясни министърът на здравеопазването.
 
Той коментира и идеята при евентуална нова тежка вълна заведенията да могат да работят, ако персоналът е имунизиран.
 
"Заведенията, чийто персонал е ваксиниран на 100%, ще могат да продължат да работят единствено с ваксинирани посетители. Това е идеята дори всичко да е затворено, подобни места да имат правото да продължат да работят. Същото важи и за детските градини. Това е личен избор", обясни  Кацаров.
 
"От противоепидемична гледна точка е възможно да се изисква ваксина за някои професии", твърди д-р Кацаров. 
 
"Може да се изисква неваксинираните да си правят тест на определен период", каза още здравният министър. По думите му е редно персоналът в домовете за възрастни хора да бъде ваксиниран.
 
Д-р Стойчо Кацаров изтъкна, че само 10-12 % от населението у нас е с две дози ваксина.
 
"Придържаме се към това ваксината да не бъде задължение. Опитваме се да направим разговорите рационални, а не да говорим за измислени неща като чипове", каза той.
 
И допълни, че се провеждат процедури за доставка на някои лекарства, които са липсвали при предишните вълни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
3
 
9
 
! Отговори
до 289 преди 2 години
И аз съм друг коментиращ, нооо хайде да не се заяждаме на тема живота на близките и децата ни, защото ваксър или не всеки си има личен избор и така преценява, че пази живота на най-скъпите си хора...Малко ли хора са увредени от ваксините, също и тези според вас? Това си е игра на Руска рулетка, не обвинявайте хората че се страхуват и не "верват"на бъркочите на БИГ Фарма. По-добре прочетете колко дела и колко млрди обезщет.са платили Пфайзер например
274
4
 
7
 
! Отговори
Antvx преди 2 години
289:Ако имаш предвид мен: Не те мразя, но не налагай твоя шаблон на мислене върху други: за теб да се ваксинираш е сигурния начин да се предпазиш.За мен е точно обратното. Да се ваксинираш е проява на страх; страх от невиждан вирус, който никой не е виждал изолирал. Страх, който ограничава всичко, което ме прави човек. И заради който губиш постепенно всичко, което си имал до преди това: свобода, усмивка, прегръдка, работа...Но всеки има глава на раменете си и право на избор.Не ми отговаря
273
0
 
1
 
! Отговори
Antvx преди 2 години
287: благодаря за уточнението.Моя грешка в бързината, но си прав.Поздрави!
272
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До AntvxНе съм "учений", друг коментиращ съм, но предполагам, че има предвид, че 500 човека не са 0,005% от 100 000, а 0,5%... Иначе 500/100 000 е точно 0,005. ... Аз лично съм съгласен с коментара ти.
271
1
 
1
 
! Отговори
Antvx преди 2 години
282Поясни учений
270
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Абе я раздавайте ваучери за кръчма, няма да остане неваксиниран по тия земи., даже и ще потретят." - В голяма грешка си... Не съди по себе си. Нито съм умрял за кръчми, нито ще се ваксинирам, дори и 100 000 лева да ми дадат. Не се шегувам. Просто животът ми е по-ценен.
269
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ваксиниран - Не, честно казано коментарите ти са доста елементарни, просто дразниш с елементарността си, затова получаваш и отговори. Ако някой отиде на Витошка и извика "Прос_ти българи, как сте?", ще има същия ефект. Това не означава, че е улучил в десятката или че е казал нещо умно, но определено ще привлече внимание. Твоят случай е същия...
268
1
 
3
 
! Отговори
do 281 преди 2 години
ПИЧ Явно математиката и четенето с разбиране не ти се одава а си тръгнал да говориш за бизнес !
267
4
 
11
 
! Отговори
Antvx преди 2 години
Задача за 5 клас, но по логика - не математика:20х25=500/100 000 = 0.005%При заболеваемост в национален мащаб = 0,005%, което е под всякаква статистическа греша, вие имате идея да затворите бизнеси за десетки милиони..???...При заразеност, която някои прекарват без да усетят искате да причините финансова криза на над 50% от населението..???Ясно е, че не обслужвате нашите интереси, и от сега се подготвяте за септември, но този път няма да стане.С вас или без вас - мислете му!
266
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам защо се заяждаш, нали си ваксиниран, да не би да се помисли за безсмъртен друже. А случайно да четохте съседната статия - Пфайзер разработи специална ваксина за Делата варианта...Ще падне голямо боцкане, направо като наркоманите....
265
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам кво и що има в тая ваксина. Колегата ми, турчин, много спокойно момче бе. Миналата седмица ходи за втора игла. От 3 дена е нервен, вика и крещи на работа, след 5 минути звъни и ми говори сякаш нищо не е станало. Казва ми "Брат, отиди еди къде си че имат нужда от нас." СЛед 15 минути ми звъни и ми вика "А бе ти къде остана, ела тука да ми помагаш". Хем той ме прати някъде си, че имали нужда от нас. Неориентиран е някак си, нервен, замислен и в следващ момент крещи... преди не беше такъв.
264
1
 
9
 
! Отговори
до 275 преди 2 години
Мдаа, НЕ вярвайте на Данайците, дори когато ви носят дарове...То и това може да стане щом е оглушително мълчанието на агнетата и позволяват да им отнемат най-нахално и нагло основните човешки права и свободи...
263
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе я раздавайте ваучери за кръчма, няма да остане неваксиниран по тия земи., даже и ще потретят.
262
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваучерите ще важат само за заведения в които 100% от персонала е ваксиниран. Заплати и пенсии ще получават само хора които имат сертификати за ваксинация.
261
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ваксиниран "Бездействието е смърт!" - Самоубийството също е смърт и определено не е бездействие. Извинете!
260
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Антиваксърите не се борите, а само надувате фанфарите! Страх ви е от грешки и чакате безучастно някой друг да влиза в огъня да гаси пожара." - Аз още от 04.2020 (трябваше ми около месец четене, за да разбера какво се случва и защо) знам, че няма да се ваксинирам срещу Ковид, без значение дали сега или след 10 години. Ти си решил да се ваксинираш - твое право, твой избор. Аз обратно - мое право, мой избор. Нито мен, нито теб някой трябва да дискриминира, заради избора му. Ако не го разбираш...
259
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз лично вярвам само на БОГ и имунната с-***, която ми е дал. Който иска да си вярва в св.Ваксина, не карам никого нито насила да се ваксинира, нито да не се. Който се е вакснал доброволно си носи неизвестните последици за организма му в бъдеще.Това е въпрос на ЛИЧЕН ИЗБОР и от това не трябва да произтича НИКАКВА ДИСКРИМИНАЦИЯ, нарушаваща основните ПРАВА НА ЧОВЕКА по всички Конвенции и Конституцията на РБ
258
6
 
5
 
! Отговори
протестъри преди 2 години
слави чалгата и бсп непременно ще ни наложат тези мерки.. с края на герб свърши и демокрацията
257
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая ще ни принудят да съберем подписка за референдум. Тогава да видим дали искаме като данъкоплатци да се раздават парични стимули за ваксиниране. Може референдумът да включва и въпроси като "Съгласни ли сте неваксинираните да бъдат третирани по различен начин, когато става въпрос за здравеопазване, образование..." и т.н. Друг въпрос може да е "Съгласни ли сте,хора подписвали наредби третиращи неваксинираните по различен начин, да имат право да заемат административни длъжности в бъдеще?"
256
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С моите данъци не съм съгласен да се раздават пари за ваксани. Те са тестери и бигфарма да си им плаща.