Раздават парични ваучери на ваксинираните срещу коронавируса?

Предложението е дошло от Националния борд по туризъм
Обновена: 9 юли 2021 09:47 | 9 юли 2021 09:00, Ния Христова
341
Раздават парични ваучери на ваксинираните срещу коронавируса?
Снимка: БГНЕС
Държавата обмисля вариант, чрез който да стимулира с парични ваучери хората да се ваксинират. Това заяви в ефира на Нова тв здравният министър Стойчо Кацаров. За момента обаче такова решение не е взето. 
 
"Това предложение дойде от Националния борд по туризъм. Тези ваучери ще бъдат използвани за туристически условия", коментира Кацаров.
Още по темата
 
"Сега сме в „зелена” зона по брой заразени. Имаме около 20 болни на 100 000. Ако тази бройка нарасне 5 пъти, влизаме в „оранжевата” зона, ако нарасне 10 пъти влизаме в червената зона. При ръст от 25 пъти, влизаме в „тъмночервената” зона. В нея експертите предвиждат да работят само хранителните магазини, аптеките и финансовите институции. Ако си спомняте така беше, когато имахме над 5000 нови случая на ден и над 9000 заети болнични легла. Включително се предвижда възможност за ограничаване на пътуванията", поясни министърът на здравеопазването.
 
Той коментира и идеята при евентуална нова тежка вълна заведенията да могат да работят, ако персоналът е имунизиран.
 
"Заведенията, чийто персонал е ваксиниран на 100%, ще могат да продължат да работят единствено с ваксинирани посетители. Това е идеята дори всичко да е затворено, подобни места да имат правото да продължат да работят. Същото важи и за детските градини. Това е личен избор", обясни  Кацаров.
 
"От противоепидемична гледна точка е възможно да се изисква ваксина за някои професии", твърди д-р Кацаров. 
 
"Може да се изисква неваксинираните да си правят тест на определен период", каза още здравният министър. По думите му е редно персоналът в домовете за възрастни хора да бъде ваксиниран.
 
Д-р Стойчо Кацаров изтъкна, че само 10-12 % от населението у нас е с две дози ваксина.
 
"Придържаме се към това ваксината да не бъде задължение. Опитваме се да направим разговорите рационални, а не да говорим за измислени неща като чипове", каза той.
 
И допълни, че се провеждат процедури за доставка на някои лекарства, които са липсвали при предишните вълни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
1
 
14
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Ако исктате правете ресторантите и кафетата само за ваксинирани. Аз и без това от година и половина на ресторант не съм ходил. Ще се събираме по домашно му, и няма да плащаме мрачни сметки на алчни ресторантьори. Пък даже и по-малко ще белодуваме. За детските, ако го направите, тогава ще спра да плащам данъци. Тогава да ви видя.....Като остане празен бюджета и няма да има и за вас, тогава друга песен ще запеете.
254
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"На антиваксърите им се е прищяло парички!" - Антиваксърите се борим за това да няма дискриминация т.е. се борим и за твоите права, въпреки че си ваксиниран, защото ако утре се окаже, че именно вие ваксинираните с експерименталната ваксина разнасяте някакви вируси, ще започнат да дискриминират вас. Въпреки че съм антиКОВИДваксър, отново ще застана против дискриминацията и ще защитавам правата на хора като теб. Не че го заслужавате, но за мен това е принципен въпрос. Бии си ваксините и така...
253
0
 
14
 
! Отговори
СС преди 2 години
днес слушам по радиото как почват обработката за трета ваксина, трябвало тези който са си сложили двете да сложат и трета и само така щели да бъдат извън опастност от индийския щам, хахахха трябва да си голям баламурник ако им вяеваш на тези от СЗО
252
0
 
8
 
! Отговори
Абе преди 2 години
тез, от смешния туризъм, докога ще дават наклон на обществото?
251
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвай на хора, които си противоречат. - "От противоепидемична гледна точка е възможно да се изисква ваксина за някои професии" и по-надолу "Придържаме се към това ваксината да не бъде задължение"... Значи се опитват ваксината да не е задължение, но щяла да бъде изискване за някои професии. Каква логика, каква мисъл... Такива хора или лъжат, или не знаят какво говорят. Ако споменат професии, които се очаква да изчезнат до 10-15 години, сещайте се сами, защо ще искат да ги ваксинират... :) ...
250
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това си е чиста война срещу човечеството. Ха, загрижили са се те за здравето на народонаселението, как не. Първо правят лаб.биологично оръжие, умишлено или не уж го изпускат и след това пак същите тия ни предлагат вълшебният елексир и ни призовават да "вярваме" на ваксината...И пеленаче няма да повярва на такива грандиозни измами....но ето че голям % от хората вярва. Това е новата религия-св.Ваксина и прословутия НСР. Остава само да забранят пок.продажбата на невакс.и ето ти 100%Белегът на звяра
249
1
 
8
 
! Отговори
хах преди 2 години
Голям праз, че няма да ходя на заведение с изкукали. Ще си пием и събираме в къщи. ДГД. Васкинирайте се повече, тъкмо ние, неваксинираните ще сме съвсем защитени от разболяване, хахаха.
248
2
 
3
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Още не съм се ваксинирал. Ако дадат некой лев отивам!
247
0
 
15
 
! Отговори
въпрос преди 2 години
НЯКОЙ НАЙ- СЕТНЕ да ми отговори: ЗАЩО отговорността от последиците от ваксината е моя? Защо подписвам декларация за съгласие? Веднага ще се ваксинирам, ако ваксърите ми отговорят! Спешно ми е!!!
246
0
 
9
 
! Отговори
Само да попитам преди 2 години
Кацаров ваксинирал ли се е и ако да,с коя ваксина?Ако не какво морално право има да кара другите хора?Или като Рашков-има имоти за милиони,ама те не били негови,а на жена му,която сле развода му ги подарила.Били спестовни.Всеки човек може да спести като тях,трябва само да не си плаща сметките и да си събира заплатата няколко стотин години.
245
1
 
3
 
! Отговори
Сиси преди 2 години
Пременил се Илия пак в тия.
244
6
 
4
 
! Отговори
До 248 Анонимен преди 2 години
При 3 МИЛИАРДА ваксинирани в света много пари ще трябва да плащат на ОПИТНИТЕ ЗАЙЧЕТА.Така както върви работата само в Тамбукту и България ще борим 4,5 ... вълни.А иначе въпреки че обвиняваха Кацаров че бил антиваксър добри правила измисли за антиваксърите.При червена и тъмночервена зона при ЛОКДАУН прати антиваксърите в неплатен отпуск да си гледат децата.В детска градина ще приемат деца САМО НА ВАКСИНИРАНИ, Ресторантите ще РАБОТЯТ САМО ЗА ВАКСИНИРАНИ, НА РАБОТА ЩЕ ХОДЯТ САМО ВАКСИНИРАНИ.Евала!
243
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
антиваксъра е свикнал да живее , без да му обръщат внимание.
242
0
 
4
 
! Отговори
Сифилисчо преди 2 години
Есента се очаква да излезне и лекарство против Ковид. Това защо не се казва по-честичко. Вируса е доста неприятен, но малко да бъде потиснат от успешно лекарство и ще се изкарва доста по-леко.
241
0
 
13
 
! Отговори
12 преди 2 години
Много загрижени за нашето здраве, чак съмнително...
240
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 229 Добре че такива като вас си бодат и децата, че поне празноглавите бързо ще намаляват.
239
0
 
15
 
! Отговори
12 преди 2 години
Аз пък искам заведения за неваксинирани и там ще ходя
238
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 67 ами ваксинираните като се разболяват трябва да им се спира цялото безплатно лечение, защото са подписали че са опитни зайчета. Никой не трябва да им плаща последствията от ваксините.
237
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Документира се кои хора си слагат подписите под дискриминационните наредби. След като циркът с пЛандемията свърши, не фармаиндустрията и архитектите на пЛандемията, а "бушоните" т.е. подписвалите се под подобни наредби, ще трябва да обясняват на обществата или по-лошото за тях пред съдиите, защо са го правили. Нарушаването на човешките права е сериозно престъпление, но явно не се осъзнава от подписващите, заслепени от подаръците, които са им обещани. Каквото сам си направиш, никой не може...
236
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
30 сребърника... Този път, обаче, продават собственото си здраве;)