Здравното министерство обяви какво съдържат ваксините срещу COVID-19

От там увериха, че в тях няма животински продукти
23 авг 2021 11:40,
435
Здравното министерство обяви какво съдържат ваксините срещу COVID-19
Снимка: Pixabay

Взависимост от вида им ваксините срещу коронавирус съдържат един или повече антигени. Също така може да имат и други съставки като: стабилизатори, адюванти, които подобряват имунната реакция на ваксината чрез усилване, ускоряване и поддържане на реакцията за по-дълго време (напр. алуминий). В продуктите може да има и помощни вещества - неактивни съставки, напр. вода или натриев хлорид (сол), а също и консерванти или стабилизатори, благодарение на които ваксината се запазва непроменена и активна по време на съхранението.

Това уточниха от Министерството на здравеопазването.

От там увериха, че в нито една от ваксините, одобрени за употреба в Европейския съюз, няма животински продукти.

Още по темата
“Всички компоненти на ваксината са обект на постоянен контрол, за да се гарантира, че съдържанието им е в доказано безопасни нива. Регулаторните органи проверяват дали ползите от ваксините надвишават рисковете от настъпване на нежелани реакции”, поясниха от здравното министерство.

“При някои видове ваксини е възможно и наличието на незначителни количества от други вещества, използвани в производствения процес, например яйчен албумин (протеин в яйцата) или неомицин (антибиотик).
В случаите, когато такива вещества се съдържат в нива, които могат да предизвикат реакция при чувствителен или алергичен организъм, тяхното наличие е описано в информацията за ваксината, предназначена за здравните работници и пациентите. Например в листовката ще бъде указано дали има специални предпазни мерки за прилагането на ваксината при хора с определени алергии. Такъв е случаят с ваксини, съдържащи незначителни количества яйце, при хора с алергия към яйца”, посочиха от МЗ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


435
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
319
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати описанието сол и яйца.
318
5
 
8
 
! Отговори
Феникс преди 2 години
Алуминия е доказано канцерогенен.Избирам Соvid не искам Рак.
317
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 343 от 353/355 Продължаваш да ръсиш "мъдрости", но не можеш да вържеш три логически мисли на кръст: първо беше,че европейците ще "плащат" за замърсяването, което не мина, после беше, че бедните страни не ваксинирали, защото от богатите трябвало да ***, сега говориш за всички безработни В СВЕТА, което не обяснява, защо пък точно в Европа трябва да биват изтребвани хора, при положение, че Европа е най-богатия континент.Не обясняваш, КОЙ е решил за тоя базов доход и защо Европа да намалява?
316
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха хахааааааа, няма животински съставки, и в следващият ред - яйчен протеин, егати тъпирите.
315
7
 
1
 
! Отговори
до 343 от 353 преди 2 години
Не държа да се съгласяваш с мен. Дадох ти теми за размисъл като - CO2, бъдеща безработица заради автоматизацията, базов доход за всички безработни (ако са твърде много, работещите няма да могат да го изработват и ще настане хаос), ще добавя възобновяеми източници (с тези темпове на консумация някои скоро ще свършат, но ако забавим темповете, ще има нефт и за внуците на тези от елита). Ако искаш размишлявай над тях, ако не, недей. Имаш право на избор, а аз не искам да ти го отнемам. :) Живи и здр
314
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какъв е проблема да изчакам пред магазина ваксинираният да си докара количката с храна да го смажа от бой и да му прибера провизиите ,телефона и дори ваксинационният сертификат и да да го хвърля в реката?
313
4
 
3
 
! Отговори
до 343 от 353 преди 2 години
Хайде още малко... По-долу споменавам Парижкото споразумение и Зелената сделка неслучайно. Там са описани целите, които са си поставили ЕС и света относно намаляването на CO2. До 2050 ЕС иска да декарбонизира на 100% икономиката си. В св. икон. форум от 2020 се говори за базов доход за всички безработни в света. Ако се сетиш заради автоматизацията и роботизацията колко ще се качи процентът им през следващите 10-20 години, ще се сетиш, че по някакъв начин трябва да се намалят, иначе лошо...и т.н.
312
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 343/353 Казаното от теб само потвърждава, че нямаш идея. Например, аргументите ти включват някаква "справедливост" поради която, защото западния човек бил най-големия виновник за замърсяването, той трябвало да плати цената. Ти КОИ мислиш, че са въпросните управяващи света - някои Сомалийци, които се борят за Африка ли? Други смешни аргументи включват ОЧЕВИДНО неадекватни интерпретации: очевидно е, че бедните държави не се ваксинират ЗАЩОТО НЯМАТ КИНТИ да си купят И ДОСТЪП до ваксини.
311
7
 
12
 
! Отговори
до 343 преди 2 години
Нямам идея ли? Основната причина да се търсят начини за намаляне на населението е CO2, но и не само. Същата е причината да се ваксинира най-мащабно в най-богатите държави. Консумацията на един германец е много по-голяма отколкото на един сомалиец, затова ако в Германия населението се намали, то това ще се отрази сериозно на количествата CO2. Същото НЕ важи за Сомалия например. Освен това западните държави са виновниците за замърсяването, затова е редно те да платят цената. И т.н. От мен толкова!
310
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До do 346/350 Аз това съм го чел, но май ти не си. Клиничните изпитания не зависят от никакви ПСР тестове, каквато глупост написа.
309
8
 
1
 
! Отговори
ХайбатулахАкхундзада преди 2 години
Всички ваксинирани маскирани и призоваващи за ваксините куч-ета на Шейтана неверни като му дойде времето ще ви дерем живи заедно с децата ви в вани с ситна сол ,а след това ще пуснем с-винете да довършат мръшлясалото ви заразено безверно месо миришещо на Шейтанови ***-вна.. Аллах да е доволен Аллаху Екбер!!!
308
7
 
1
 
! Отговори
До 347 преди 2 години
Случайно за си чувал, че векторни ваксини и терапии се изследват в клинични проучвания от 30-40 години? Пъвра и втора фаза, където се установяват безопастната доза, поносимосста и множеството нежелани реакции са минали отдавна. Точната доза, сейфти профила и очакваните реакции са известни отдавна. Първа година на плинични проучвания е баба ми. Аман от новоизлюпени експерти.
307
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 347 "Ние сме в първата година на клиничните изпитания на ваксините. Дали са безопасни, ще се разбере след 8-15 години. В момента, ваксините имат 86% ефективност срещу последния щам. БЦЖ ваксината има 82%, фактически аз съм ваксиниран." Да, ти си ваксиниран срещу Туберкулоза. :))))
306
2
 
9
 
! Отговори
Лошо преди 2 години
Има гнило във ваксините. Едно време, ние ваксинираните с БЦЖ,ДИФТЕТКОК И ДРУГИ, след ваксинация нямаше заболеваемост. Сега, какво, трета, после 4, 5 и т.н. игли? Ами, извинявайте, но нещо не е нормално. Средноителигентен човек щи прецени, че нещо намирисва. Ако, преди всяка вълна на грип,хората, а познавам много такива, се ваксинираха, сега пак същото. Ми, то, вярно, че излиза като грип. Такава е логиката. Знам, че е пандемия, че има нещо. Нека, обаче бъде обяснено адекватно.
305
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние сме в първата година на клиничните изпитания на ваксините. Дали са безопасни, ще се разбере след 8-15 години. В момента, ваксините имат 86% ефективност срещу последния щам. БЦЖ ваксината има 82%, фактически аз съм ваксиниран.
304
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 333/343 "Значи,нищо не си чел ! От тролене нямаш време" Я кажи в какво се състоят клиничните изпитания на ваксините?
303
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралопитеците примрели от страх от две молекули ваксина. И ръсят глупост след глупост. Ами насирайте си се от страх, ама не ръсете глупости. Аман от капацитети
302
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 341 Изръсването на няколко общи приказки и споменаването на няколко световни форума по проблеми нямащи нищо общо с ваксините и вируса определено са доказателство, че си нямаш и бегла идея за какво говориш. Просто яко шлака, за да звучиш претенциозно и .... нищо. Не можеш да си "учител/ка" на никого с нулеви знания.
301
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз Повечето анти-ваксъри дори не са наясно, че клиничните проучвания и мониторинга са съвсем различни фази: постоянно ги слагат на едно място.
300
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"То ако става дума, ако имаше такъв гигантски заговор за униюожаване на населението, не става ясно, защо трябваше да сриват икономиките" - Защото не си чувал за "големия рестрат", за който се говори в Световния икономическия форум от забележи 02.2020, също за базовия доход. Не си чувал и за Зелената сделка и за Парижкото споразумение и за много други неща. Не съм ти учителка. Оправяй се. Ваксинирай се и така... Аз залагам на информиран избор. Ти заложи на това, което ти казват по телевизията...