Здравното министерство обяви какво съдържат ваксините срещу COVID-19

От там увериха, че в тях няма животински продукти
23 авг 2021 11:40,
435
Здравното министерство обяви какво съдържат ваксините срещу COVID-19
Снимка: Pixabay

Взависимост от вида им ваксините срещу коронавирус съдържат един или повече антигени. Също така може да имат и други съставки като: стабилизатори, адюванти, които подобряват имунната реакция на ваксината чрез усилване, ускоряване и поддържане на реакцията за по-дълго време (напр. алуминий). В продуктите може да има и помощни вещества - неактивни съставки, напр. вода или натриев хлорид (сол), а също и консерванти или стабилизатори, благодарение на които ваксината се запазва непроменена и активна по време на съхранението.

Това уточниха от Министерството на здравеопазването.

От там увериха, че в нито една от ваксините, одобрени за употреба в Европейския съюз, няма животински продукти.

Още по темата
“Всички компоненти на ваксината са обект на постоянен контрол, за да се гарантира, че съдържанието им е в доказано безопасни нива. Регулаторните органи проверяват дали ползите от ваксините надвишават рисковете от настъпване на нежелани реакции”, поясниха от здравното министерство.

“При някои видове ваксини е възможно и наличието на незначителни количества от други вещества, използвани в производствения процес, например яйчен албумин (протеин в яйцата) или неомицин (антибиотик).
В случаите, когато такива вещества се съдържат в нива, които могат да предизвикат реакция при чувствителен или алергичен организъм, тяхното наличие е описано в информацията за ваксината, предназначена за здравните работници и пациентите. Например в листовката ще бъде указано дали има специални предпазни мерки за прилагането на ваксината при хора с определени алергии. Такъв е случаят с ваксини, съдържащи незначителни количества яйце, при хора с алергия към яйца”, посочиха от МЗ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


435
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
339
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
алуминий? а не мерси
338
44
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам , тези, които не искат да се ваксинират , да си плащат сами лечението, тестовете и т.н
337
7
 
2
 
! Отговори
д-р. смърф преди 2 години
*** яко ще измрете .
336
5
 
23
 
! Отговори
Долу МАСКИТЕ 3 преди 2 години
Хората се разболяват от РАК и Левкемия от мобалните фирми- А1, Вииваком и теленор, но тия ИЗОБЩО НЕ ги интересува... А тръгнали да ни занимават с някакви китайски ВИРУСИ, арабски маски и китайски ТЕСТОВЕ и китайски ВАКСИНИ, които искали да ПРОДАВАТ, за да ни ОГРАБЯТ..
335
4
 
23
 
! Отговори
магии черни преди 2 години
Значи , яйца алуминий бакпулвер сол и антигени. Баахтааа.
334
5
 
26
 
! Отговори
ужасена майка преди 2 години
като ваксинирате брадатите талибани тогава ще Ви повярвам, че са безвредни
333
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 380 И аз се радвам, че така мислят ОНЕЗИ 80% сред хората. Вирусът ще свърши останалото.
332
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по скоро бих ял отрова за мишки отколкото да се ваксинирам.От отровата поне имам шанс да оцелия ,докато от ваксините опелото и е сигурно до 5 години.И се радвам ,че така мислят поне 80% от хората
331
4
 
14
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
И защо да вярваме . Дума срещу дума ТЕ КАЗВАТ И СЛЕД ТОВА ДА ДОКАЗВАТ .КАТО НЯМА ДОКАЗВАНЕ А САМО БЛЯ БЛЯ Е ЛЪЖА . ОСНОВНИЯ ПРОБЛЕМ ВЪВ ВАКСИТЕ Е ГРАФЕНОВИЯ ОКИС НАНОТЕХНОЛОГИЯФОТ 2004 Г. ТОВА ГО ДОКАЗАХА СВОБОДНИ ЛЕКАРИ БЕЗ ГРАНИЦИ В МАДРИД. ВСЕКИ МОЖЕ ДА СЕ ИНФОРМИРА ЗА ЕКСПЕРИМЕНТА С МАКАЦИТЕ СЛЕД 18М. ПОГОЛОВНО СМЪРТ. И Т.Н. ДА МАХНАТ ДЕКЛАРАЦИИТЕ И ЩЕ СЕ ВАКСНЕМ С КОЯТО КАЖАТ.
330
17
 
3
 
! Отговори
До 375 преди 2 години
И какво като е Бил Гейтс ? Ако не е той ще е Гейтс Бийл.За какво намекваш !А че самият Бил Гейтс дари милиардите си преди години знаеш ли ?Големи детективи ,големи вирусолози станахте около тази пандемия бе.Да се чуди човек толкова начетени хорица,а докери в Лидъл....
329
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следствието на прехода от желязната завеса към цивилизацията е неспособността на израстналите в първобитен и низш свят по-възрастни хора да правят реална преценка на явленията.Те не могат да си представят как стават жертва на фалшивите новини и защо изобщо съществуват подобни интернет платформи.Сляпо вярват на всичко в мрежата и грам представа си нямат,че са кръводарители на една грандиозна измама с цел печалба.Някой си доктор в Мичигън доказал,че ваксината е чип.Видели го били на видеото....
328
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименуърдпрес, невероятно достоверен източник.
327
3
 
2
 
! Отговори
До 356 преди 2 години
Аз ще съм ти проблема !!!!
326
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
https://nbcnews/health/health-news/fda-grants-full-approval-pfizer-s-covid-vaccine-n1277390Докато FDA дава от понеделник ПЪЛНО одобрение на Пфайзер за 16+, ние тук още се занимаваме МЗ да убеждава населението в състава на ваксините, и експерти по всички въпроси на куп разискват глобалната конспирация и политика. Това шега ли е?
325
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тече операция разрушение на бялата раса от Чи"фут' ният Нов Световен ред воден от Гюбреусни у-роду родени с ДНК на шим панзета, Горил и и бабу ини. Войната е започнала отдавна.Само поголовни кланета и из би вания на тези *** ще забави предначертаната участ и заличаването на бялата цивилизация от маймуноподобните Гюбреуси.Време е духът на Тракия да се събуди.Време е братя Християни Ислямисти и тн да се обединим и да нанесем решаващ удар по Гюбреусите на Комунизма и започнем поголовното им...
324
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До от 343 до 353/364 Устройва ме напълно. :))))
323
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До от 343 до 353/362 Не ти е в тази корекция проблема на написаното. Далеч по-сериозен е.
322
4
 
2
 
! Отговори
от 343 до 353 преди 2 години
Ами приеми, че ръся глу_пости и да приключваме... :) ... Ако не си разбрал какво имам предвид след всичките тези коментари, остави... Аз съм глу_пак, а ти си умен, затова се ваксинирай и така... :) ... Аз глу_пакът ще пропусна...
321
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 343 от 353/357 Ти си нямаш идея за какво говориш, тъй че няма нужда да се "съгласявам" с теб. Ти не можеш да фомулираш кохерентен аргумент с ОБЯСНЕНА причинно следствена връзка. Буквално няма с какво човек да се "съгласи".
320
3
 
0
 
! Отговори
от 343 до 353 преди 2 години
Малка корекция на последния ми коментар - Имах предвид НЕвъзобновяеми източници (като нефт примерно)... Жив и здрав...