СЗО: Нямаме готовност да препоръчаме бустерна доза

До септември да бъде ваксинирано 10% от населението във всяка страна
26 авг 2021 08:15, Ния Христова
20
СЗО: Нямаме готовност да препоръчаме бустерна доза
Снимка: БГНЕС

Световната здравна организация (СЗО) на този етап няма готовност да препоръча поставянето на допълнителни бустерни дози от някоя от ваксините срещу COVID-19 с цел подобряване на защитата. Това заяви на брифинг главният учен на СЗО Сумя Сваминатан, предаде Bulgaria ON AIR.

Позицията на СЗО относно бустерните дози се основава на научни доказателства.
 
"Има и морални, и етични аспекти на този въпрос. Научните доказателства все още не са окончателни. Някои популации може да се нуждаят от бустерни дози, но в момента не сме готови да ги препоръчаме. Освен това не разполагаме с неограничени доставки”, каза Сваминатан.
 
Сега партидите трябва да бъдат изпратени първо до тези, които се нуждаят от тях.
 
"Не трябва да се допусне по 10 хиляди души да умират всеки ден от коронавирус. Ето защо призоваваме за временен мораториум върху бустерите, така че до края на септември да бъде ваксинирано 10% от населението във всяка страна и 40% до края на годината“, подчерта Сваминатан.
 
"През това време вече може да се получат и по-точни данни за бустерите", смята експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Загрижени сте за бизнеса с ваксините , а не за хората ! На този етап няма смисъл да се пускат поточните линии във фабриките Ви . Поръчки ще има само от развитите страни и то най-много на 50% от първите поръчки /всички знаем колко ваксини се хвърлиха и подариха/. Първо всички трябва да се набодът с първите 2 игли , щото този който се е боцнал 2 пъти , няма да му мисли много , а ще се боцне и трети път . Тогава пазарът Вие сигурен !!!!!!!!!!!
12
0
 
4
 
! Отговори
СЗО преди 2 години
да прояви загриженост и за хората с други заболявания.....
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, още не са им платили. Като си получат транша и четвърта, и пета инжекция ще препоръчат. И после - пак ще се тръгне към принуда, изнудване, насилие и фашизъм, за да се боде населението, докато се наркоманизира окончателно и не почне само да работи за едната доза. Без която обикновена настинка няма да може да си оправи само.
10
1
 
6
 
! Отговори
М преди 2 години
Нека оставим ваксините и ковид на страна. Каква изобщо е функцията на СЗО, не ми е ясно. Получават милиони финансиране от развитите държави, за да дават съвети. Ми тва във всеки форум получаваш същите съвети, ама безплатно. Не успяха по никакъв начин да ограничат заразата и да се преборят с нея. И това е вирус с достатъчна ниска смъртност, за да има хора, които да смятат, че е грип. Какво става ако се изпусне нещо със смъртност от Ебола, но заразност на варицела. Такива ги има по лабораториите..
9
1
 
4
 
! Отговори
Благодаря преди 2 години
Благодаря на джурналистката Ния Христова за изключително изчерпателна статия, която по никакъв начин не предостави повече информация от заглавието. Браво, отчете дейност. Явно статиите тука се заплащат на бройка.
8
0
 
3
 
! Отговори
Ник преди 2 години
рано е за трета доза. трябва повече зарибяване с две дози и , а трета сами ще си поискат, като разберат, че са си прецакали едната и единствена имунна система. наркоман се става след втората игла.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слагайте ваксини че е убаво и работят, ама бустерни дози не слагайте че няма за всички ся, ако ваксата бачка - за какво ти е бустерна доза? Ако не бачка, то значи имаш нужда отбустерна доза. СЗО съвсем се оплетоха, ама и без друго никой не им вярва вече.
6
0
 
7
 
! Отговори
Цирк преди 2 години
Сега нямали готовност, ама след два дена ще сменят плочата. Същото разиграване като дон Тиква. В крайна сметка тия еврейски номера от тях ги е научил. Подхвърля се опцията на плебса, но уж че ще се случи в неопределено време в бъдещето докато УФцете свикнат с вероятната новина. През това време тия си правят проучване за негативни реакции и като няма, новото се въвежда. Бас хващам, че септември ще имат пълна готовност, че и дата си знаят.
5
2
 
3
 
! Отговори
Сваминапутра преди 2 години
Златена Златистова вече е с трета игла и още е жива. Това е потвърждение че бустерната доза е ефективна.
4
0
 
17
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
СЗО немате готовност да думкате бустера , ама вчера писаха , че некви в БГ-то били готови да дупчат , като шевни машини .
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази организация трябва да я закрият. А готовност да обяснят какво има в препаратите и защо 2 г след временното им разрешително на тия бози, още няма пълно такова, имат ли?
2
3
 
2
 
! Отговори
Бен Ган преди 2 години
Как бе? Бай *** знае, че всички на 100% са ваксинирани и пак умирали??? Не че СЗО не спомена в началото, че над 70% ваксинирани ще има ефект. 10% искат да достигнат, другарки и другари! 40 до края на годината. А за страни като Израел, и там не са 100. Няма и да бъдат никога. Защото за деца не е позволена. Отделно има хора на които не се препоръчва. И...отделно има нежелаещи, макар и не толкова като тук
1
0
 
11
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Pfizer Whistleblower Claims 200,000 People Have Died From Pfizer COVID Shot Within 1 Week Of Getting It