Д-р Симидчиев: Медицински фашизъм? Целта е да ви предпазим

"Нямаме добро управление на пандемията", заяви пулмологът
31 авг 2021 10:40, Ния Христова
194
 
Стотици излязоха на протест, след като главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев предложи ново затягане на мерките у нас. Бизнесът също не е съгласен с нови ограничения. 
 
"Нямаме добро управление на пандемията. Имаме план, който обаче не се следва и спазва. От днешните 109 починали, ако имахме ваксини и следвахме плана, нямаше да има повече от 10 починали", заяви депутатът от "Демократична България" д-р Александър Симидчиев пред Bulgaria ON AIR.
 
Заместник-председателят на здравната комисия в парламента е убеден, че при добро управление на пандемията нямаше да сме на първо място в класацията по смъртност от Ковид-19.
 
"Мерките за дистанциране и за носене на маски са ясни и лесни за изпълнение. Имаме ваксини, които намаляват драстично ефекта върху популацията на вируса. Ако имахме повече ваксинирани, нямаше да имаме толкова смъртни случаи. Ако не загиваме от него, а само се разболяваме, той престава да бъде проблем", убеден е д-р Симидчиев.
 
Според него различните мнения на специалистите са една от причините обществото да не вярва на мерките и ваксините.
 
"Истинският проблем не е вирусът, той е нов вариант, но със сходни характеристики. Нашето общество става все по-разделено, затова мерките не се спазват. Хората трябва да имат усещането, че не е въпросът за "аз", а за "ние". Вирусът е виновен за смъртта на тези 109 души, това не е естествената смърт", уточни пулмологът. 
 
Той е категоричен, че не е късно за провеждането на разяснителна кампания, за която идея срещна подкрепа от депутатите в Народното събрание.
 
"Време е хората да разберат, че трябва да реагираме като общност. В момента хората използват термини като "терор" и "медицински фашизъм", а целта е да предпазим обществото от безвъзвратните последствия. Ваксините решават проблеми, които са фатални. Жалко е, че се разделяме на "моята свобода" и "твоят живот", каза още д-р Симидчиев.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Различните мнения на специалистите водели разединение в обществото. Лекарят предпочита може би едно единствено мнение, при това неговото и на съмишлениците му. Докторе, ще перифразирам едно изказване - един народ, едни лекари, един Кунчев. Тоест, става въпрос за лекарски фашизъм.
111
4
 
23
 
! Отговори
ZZ преди 2 години
Масово хора около мен, които се ваксинираха вече, през 1 седмица са със запушен нос, подкашлят, пият хапчета за глава и ходят като ударен самолет. Но те не се тестват, защото са ваксинирани. Нищо ми няма, едва ходя, но нищо ми няма, нали се ваксинирах! Край! Мен вече вирус не ме лови! И повечето от тях, които все пак се тестваха /защото легнаха на легло с тежка кашлица, главоболие, температура и пр./, се оказа, че са положителни и през това време са заразявали лавинообразно. Къде е логиката?
110
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В рискова група си, не се ваксинираш, караш тежко и евентуално умираш. Това е. Здрави и прави навярно няма нужда да се ваксинират, ама рисковите трябва. За да ги пазим, затворихме държавата 20 пъти, а те не поеха елементарната отговорност да се боцнат, ЕЙ така, от страх и глупост. Ами такива като умрат, да им дадат награда Дарвин плсмъртно.
109
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти продължаваш да не мислиш. Няма персонал. Ти легла можеш да сложиш където си искаш. И на поляна с шатри можеш. Ама каква файда? Здравната система има капацитет. Той няма как да е безкраен, нито да се увеличава гъвкаво, когато има нужда. Затова има ваксини. Пак казвам - просто е.
108
3
 
5
 
! Отговори
До предишния преди 2 години
А ти толкова нискоинтелигентен ли си, колкото изглежда ? С осигуровки или без, ще умре на стълбите, ако няма места. А местата няма как да са неограничени, дори в страни с добри здравни системи. И да, точно защото е задача на държавата да осигури места, се прави опит да се налее акъл в празните тикви на населението. Щото тия умрелите, ако можеха да говорят, щяха да си признаят колко са били ***, за да не се ваксинират. Просто е.
107
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ли мислят близките на починалите през последните дни? Дали и те са писали глупости против ваксините? Дали съжаляват, че не се ваксинирали близките си? Дали е тъпо да знаеш, че някой би бил жив, ако се беше ваксинирал? Или не, важно е да се крещи по форумите, че ваксините убиват и да се кълне и проклина всичко на общо основание. Ами 97% от починалите са без ваксина. Ако имаха, повечето щяха да са живи. Толкова е просто. Ама и хората масово са такива- прости.
106
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога ще ги търпи, пак питам?!!!
105
4
 
11
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Този в момента си заработва парите. Ще спре да лае, когато му наредят.
104
4
 
8
 
! Отговори
ww преди 2 години
Симита, доста наглее от както е в ДБ ?!?
103
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Симидчиев, ти бавноразвиващ ли си или да ? Мислиш ли, че някой ти вярва, че искате да ни предпазите? 30г. ни трепете с всевъзможни начини, но откакто дойдоха западните пари с цел тормоз, изведнъж ни пазите. Точно фашизъм е това. Който иска да се пази - да носи каквото сметне за добре и да си бие каквито субстанции смята, че ще му помогнат.
102
1
 
4
 
! Отговори
илюминат - ренегат преди 2 години
До АнонименПРАВИЛНО!! - КАТО СЕ РАЗБОЛЕЕ
101
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Някой да ви е молил? ама после като се тръшнеш на стълбите пред болницата и няма легла и лекари да не вземеш да викаш пак фашисти,че не те приели.Тогава ще се молиш, ама късно.
100
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До илюминат - ренегат------------------- като се разболее от ковид ще го пишем, че е болен от туберкулоза и ще го лекуваме за туберкулоза.
99
2
 
13
 
! Отговори
илюминат - ренегат преди 2 години
Член от семейството ми е с проблем в опорно двигателният апарат! А го пишете КОВИД,а е заиграл КАЛАШНИКОВ!!!
98
2
 
16
 
! Отговори
Ерих Милке Щази преди 2 години
"Защо ме плюете, аз ви обичм всички." Ich liebe euch alle. Казано от шефа на Щази, пред тълпата в Берлин, която иска да го линчува... И той е искал да ги предпази.
97
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При положение,че от тридесет години насам върху нещастния ни народ се прилага чудовищен геноцид,сега да ни баламосват,че са много загрижени за живота ни,е върховна форма на бездънен ценизъм! Отново управниците ни са подвластни на заповедите на либерастко-юдейските си господари,стремящи се към световно господство!Оставете ни на мира!Всеки има право да избира как да живее! А обществото не съществува,управниците ни го унищожиха целенасочено и жестоко много отдавна!
96
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Симиде, колкото повече говорите, толкова повече насъсквате хората срещу вас. По-добре се скрий като банкярския гризач в мазето.
95
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един среднокачествен МВР- дотор стана дупетат покрай тоя цирк. Браво, загрижения!
94
2
 
23
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
ако тия с Майбасите и Поршетата НАИСТИНА искат да ни ПРЕДПАЗЯТ,нека направят така,че да живеем ЗДРАВОСЛОВНО!..Нека забранят химията и отровите в "храните" ни,нека направят така,че да спре грозното затлъстяване и ПОБОЛЯВАНЕ на нацията,нека забранят "хемитрейлса",да спрат изсичането на горите и замърсяването на реките,да осигурят СПОКОЙНО ,БЕЗ СТРЕС битуване на млади и стари с АДЕКВАТНИ ДОХОДИ,да престанат най-после 24/7 да ни ПЛАШАТ:..-"Ти ще умреш,ти ще умреш,ако са не ваксинираш"..и друго,но мя
93
3
 
28
 
! Отговори
Някой да ви е молил? преди 2 години
Ако някой иска да ме пази без да има моето разрешение е фашизъм. Факт! Фашисти! Скоро ще има трепене! Обирайте си крушите и пазете тези, които искат! Оставка, вън! Фашисти долни!