Медик: Само лечението, приложено на Тръмп срещу вируса, го нямаме

Здравната система ще издържи, смята д-р Вълков
Обновена: 13 сеп 2021 18:26 | 13 сеп 2021 18:15, Веселина Йорданова
51
Медик: Само лечението, приложено на Тръмп срещу вируса, го нямаме
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравната система може да издържи сегашната ситуация с коронавируса, предишните две вълни бяха по-тежко протичащи.

Това коментира пред БНР инфекционистът д-р Трифон Вълков.

Няма терапевтични схеми в Европа, които да не се използват и у нас, с изключение на коктейлите от моноклоналните антитела, каквито бяха приложени при лечението на американския президент Доналд Тръмп, обясни Вълков. По думите му при терапията на Делта варианта няма разлика с предишните варианти на коронавируса.

По отношение на смъртността инфекционистът заяви, че трябва да се ваксинират хора, които имат сериозни придружаващи заболявания, за които срещата с коронавируса може да бъде усложняващ фактор.

"Аз срещам огромен отпор като говоря с такива хора. Те приемат своите придружаващи заболявания като контраиндикация за имунизация. (…) Все повече и повече срещам хора, които ми казват – аз исках да се ваксинирам, но личният лекар ме посъветва именно заради това свое състояние да не се ваксинирам, което е груба грешка", посочи то.

Причината за ниското ниво на ваксинация у нас не е само една, отбеляза д-р Трифон Вълков. Той вижда основната причина в народопсихологията ни и вярата на българите в конспирации.

Освен ваксината, друг начин на противодействие срещу вируса е спазването на елементарните противоепидемични навици, припомни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
6
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
И защо изтрихте протокола Зеленко - цинк, хидроксихлорохин, азитромицин. После сме вярвали в конспирации.
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
(продължение) * имах предвид в интензивното. "всички доказателства на света не са в състояние да накара антиваксъра да прогледне" - ами доказателствата и експертите, които са срещу ваксините? Или само едните доказателства да гледаме? Есперти като Michael Yeadon (бивш главен учен на Pfizer), Robert Malone (откривател на mRNA). Ако искате да видите двете страни на аргумента, изслушайте ги и докато не го направите, не ми казвайте, че търсят слава
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 42 Провери по-добре за Израел - "vaccinated by age" потърси. Ние да не взимаме удобни примерни, ама вие може. За Дания и Швеция как точно ваксините са помогнали за това? Я виж предишните вълни - да не би да сме били наравно с Дания и Швеция по хоспитализирани? Пак ние сме имали много, а те малко. Другаде е проблемът... Ако е ефективен Зеленко протоколът, да направят проучване, може да няма и 1 човек в интензивно.
43
3
 
7
 
! Отговори
До 42 преди 2 години
Сравнението между хоспитализираните в интензивното са най-показателни. В Швеция 48, Дания - 3 , България 388. Кое не ти е ясно? В Израел има 39% неваксинирани възрастни плюс 90% от децата. Израел не е пример. Все отричате фактите, все някой лъжел, все някой бил манипулирал.....всички доказателства на света не са в състояние да накара антиваксъра да прогледне.
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не лъжете, че всичко използваме! Използваме това, което идва от СЗО, иначе няма пари за пътеката! Ползваме ли Ивермектин, или Хидроксихлорохин, или високи дози витамин Ц? А протоколът на Зеленко е евтин, достъпен, ефективен. Излекувал е хиляди вече, а обучава и други лекари. А за бройките в болниците, имам познат, който го приеха в болница без и той да знае защо. Ниско платени лекари + скъпи пътеки = пълни болници.
41
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Във ваксинирана Дания има 30 души с ковид инфекция в болница. Във ваксинирана Швеция има 115 души в болница. В неваксинирана България има 4800 души в болница с ковид инфекция. кое не ви е ясно?!"............ Във ваксинирания Израел има 680 души в реанимация, в неваксинирана България - 370. Ей това не ми е ясно. А за Дания и Швеция - не били компютри, а компоти - пишеш бройките им в реанимация и ги сравняваш с бройките у нас в болница. Като дадеш коректни данни, мога и да ти отговаря защо е така
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости. Вярваш на сиенен???
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Публикуваха цялото му лечение тогава . Регенерон, вит Д, аспирин, ремдесевир мелатонин.
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Регенерон. Моноклонални синтетични антитела срещу ковид. 170 000 долара за 1 пациент за курс на лечение .
37
8
 
15
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
Тръмп е лекуван от д-р Зеленко. Лечението е просто и достъпно, СЗО го забрани. Да обясни този д-р защо, ама по възможност научно, без конспирации. Забраниха изследването.
36
1
 
11
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
Не знам кой в какво вярва, ама тези дни пак ни заливат с една конспирация, на която ще търпим последствията, защото много умните не я вярвахте. За 11.09 ви говоря. Като разсекретиха 28-те страници от доклада и разбрахте, че са ви излъгали за пореден път, какво си помислихте "разумните"? И сега, като напуснаха Афганистан, и ще ни залеят талибаните с вълни бежанци, какво си мислите "разумните", които не вярвате в конспирации, само сте "слепци с очи"?
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Автоимунните заболявания не са причина за неваксиниране . Напротив! Но е желателно са си в ремисия. Ако вземаш високи дози кортикостероиди или други потиснати имунната система в момента , резултатът от ваксинацията не е задоволителен. Затова, а не че е опасно.
34
1
 
13
 
! Отговори
българин преди 2 години
"Той вижда основната причина в народопсихологията ни и вярата на българите в конспирации." Е те само тука малко няма да се съглася с доктора, иначе е прав на 100%!Българинът не е най-заклетия любител на конспирациите. Все още има американци, които вярват че Земята е плоска! Не се майтапя! Има такива които вярват още че Хитлер е жив! Също и че Елвис Пресли е жив. Сигурно има и много българи, но мисля че американците са първенци по вярване в конспирации. И най-много антиваксъри има там!
33
5
 
5
 
! Отговори
E tu madre tambien! преди 2 години
"По отношение на смъртността инфекционистът заяви, че трябва да се ваксинират хора, които имат сериозни придружаващи заболявания, за които срещата с коронавируса може да бъде усложняващ фактор." По дяволите, по дяволите, по дяволите!!! Та нали това трябваше да казват докторите от самото начало!!! Това казваше и детския лекар от Токуда болница Калин Лисички - гледах и него!!! Децата с белодробни заболявания трябва да се ваксинират, тези с автоимунни заболявания не трябва да се ваксинират!!!
32
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмпчо е милиардер, повтарям - милиардер. Кой знае колко е платил за коктейлчето и за 24 часа да излезе от болницата ни лук ял, ни лук мирисал. А ***, плаща по 22 лв. осигуровки и чака да го излекуват на мига. Е няма как да стане, просто няма. Гейтс, Безос, Мъск - те що не се заразяват, а? Или се заразиха, ама имат кеш и дори не се писа за тях. Няма и да пишат. :)
31
1
 
3
 
! Отговори
Всъщност преди 2 години
протокол за изчистване на организма от К 19 има във ВМА.
30
3
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
МНОГО НЕЩА МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВЯТ НО ТЕ НЕ СА ВАЖНИ!! ВАЖНО Е ДА СЕ ДАДЕ 1 МИЛИАРД ПОДКУП НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ПО 120 ЛЕВА НА МЕСЕЦ ЗА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ПРАВИЛНИЯ ЧОВЕК)! С 1 МИЛИАРД ЛЕВА МОЖЕ ДА СЕ КУПИ ВСЯКО ЛЕЧЕНИЕ И СМЪРТНОСТТА ДА ПАДНЕ НА МИНИМУМ НО ЦЕЛТА НЕ Е ТАЗИ А ДА СЕ ДЪРЖИ НАРОДА В СТРАХ И ПОДЧИНЕНИЕ!
29
3
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЛЕЧЕНИЕТО ПРИЛОЖЕНО НА ТРЪМП Е БЕЗОБРАЗНО СКЪПО, ДО КОЛКОТО ПОМНЯ!
28
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моноклоналните антитела са най-ефективни,но и най-скъпи и освен това би трябваломда имат много повече странични ефекти от ваксините.
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що бе, евтина белина по магазините колкото искаш