В момента има задържане, но ни очакват епидемиологични взривове

Случаите на смърт при ваксинирани се определят от различни фактори
16 сеп 2021 17:00, Ния Христова
160
В момента има задържане, но ни очакват епидемиологични взривове
Снимка: БГНЕС
"В момента се наблюдава леко задържане в разпространението на коронавируса, но до 2-3 седмици ще има епидемиологични взривове, заради началото на учебната година". 
 
Това коментира пред bTV д-р Христина Бацелова - епидемиолог.
 
"Много е нисък процентът на ваксинираните учители, в САЩ доказаха, че един учител, който два дни преподавал без маска, е заразил 50%от учениците в класа си. Рискът е сериозен на базата на това, че имаме и малко деца, които са ваксинирани", каза още д-р Бацелова.
 
Тя коментира и данните на здравните власти, които показват, че 7,2% от хората в болница с COVID-19, са били напълно ваксинирани. Статистиката сочи, че от началото на март до вчерашния ден са починали 64 души, които са били със завършен цикъл на ваксинация.
Още по темата
 
"Данните, които бяха изнесени, са изключително важни, за да добием представа за нашата държава. Това, което правим като извод е, че ваксините работят", коментира епидемиологът.
 
"Смъртността при ваксинираните лица може да се дължи на различни фактори, като например неотговаряне на ваксината поради прием на медикаменти, които намаляват възможността на имунната система да образума антитела", каза още д-р Бацелова.
 
"Дозата от една ваксина, която не е съхранявана правилно, просто няма да постигне никакъв ефект, но тя не е опасна", обясни лекарят.
 
"Има един ного малък процент от хората, които са напълно здрави, но не отговарят на ваксините, това са актуални особености на имунната система", допълни д-р Бацелова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 122 Стилиян Петров е имал по-лека форма. При тежка нищо не помага, сиреч в 4-ти стадий. Мисли малко.
103
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега всеки ден, всеки час, навсякъде има пропаганда.
102
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дозата от една ваксина, която не е съхранявана правилно, просто няма да постигне никакъв ефект, но тя не е опасна", обясни лекарят.....Тя и да е съхранявана както трябва, пак няма никакъв ефект, дори изби сума народ с тромби, миокардити, инфартки и какво ли още не. Дори и да успявате да го криете.
101
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 119 "То от 20 години поне има и ефективни лекарства срещу СПИН и Рак, но нали ако излязат на пазара, и ония фермацевтични компании трябва да си слагат въжето на врата заради глад?" Грешиш, приятелю, защото хора като Стив Джобс и много други умряха от рак и то в дълги и мъчителни мъки. Никакво лекарство няма за рак. За СПИН не мога да кажа.
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се дразнете от тролчетата и не коментирайте, така ще измрат от глад. С вски коментар храните тролчето.
99
1
 
11
 
! Отговори
Хикса преди 2 години
И ВСЕ ПАК-ВАКСИНА НЕ СЪЩЕСТВУВА.
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
112, те могат, и лекарства има. Само че фармамафията не ги позволява, а бълва фашистка пропаганда че не били безопасни, не били одобрени от подчинената им политическа мафия, и не знам си какво още...
97
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Психозата не трябва да свършва, иначе шурощоида ще се кара.
96
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ги очаква Кантарджиев ли? Той има мисия да пази децата от заразени учители.А учителите кой ги пазеше докато нямаше ваксини - господ и аллах.То пък сега като ги има и не вършат работа само при..ташки напъни да се противопоставят учители срещу родители и обратно!Няма да имате успех, откажете се! Никой трезво мислещ човек яма да ви се върже на плитките ми...зъ..ци.
95
2
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Да точно така е.Учените са толкова учени,че мчожаха да измислят едно лекарство.Е.б.а.г.о. другарко
94
3
 
7
 
! Отговори
Мечо Кух преди 2 години
Науката заслепява така както и религията.Те са двете страни на една и съща монета.
93
0
 
12
 
! Отговори
Мечо Кух преди 2 години
Средностатистическия европеец е със овче мислене, ако и да е високообразован.Всеки сам си избира моделите за подражание.Ако няма овце, няма и вълна.Нито първа, нито втора, камо ли трета.:)
92
1
 
8
 
! Отговори
до 95 от славянин преди 2 години
Ами тиквичке, ако един човек е невеж и зомбиран и решава да вярва в науката и специалистите, те могат да правят с него каквото си пожелаят, както и правят! Аз на първо място вярвам на това което Небето и Природата са вложили в мен и понеже се старая да не му прача да работи то ме пази отлично! Пък вярвай и чакай науката и специалистите да те пазят! Всъщност най-същественото, което правят науката и специалисти е да умножават болестите на планетата и това е видно отвсякъде!
91
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уточнил съм, че иде реч за респираторен вирус.Грешно е в стратегически план, колкото и привлекателно да изглежда в личен, понеже природата има на разположение хиляди завъртания на колелото на късмета, докато и се падне щастливото число, а ние имаме на разположение само един живот.Вирусите са естествен регулатор на популацията. Филтър, сито.Отсяват непригодните.Ваксинирани или не.Здраве и късмет ви желая
90
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 104 "От доста време чета как пишат страхуващите се да се ваксинират и се вижда определен модел на писане." Мислиш ли, че някой се интересува от това какво четеш и какво е мнението ти? Кого го е грижа за твоите изводи? Никого.
89
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От доста време чета как пишат страхуващите се да се ваксинират и се вижда определен модел на писане. Пишат горе-долу по следния начин: Щом като (следва нещо невярно или частично вярно), то (следва нещо невярно, което даже не е следствие на първото лъжливо твърдение). Типичен пример е славянин.
88
2
 
1
 
! Отговори
до 99 от славянин преди 2 години
Правенето на такава логическа връзка от ''умен и образован'' зомбиваксър е непосилна задача! Което е хубаво, защото колкото повече ни карат да се бодем, толкова повече ни настройват срещу отровите!
87
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
най-добре е да се престане да се пише за ковид и да престанем да мислим за червени зони ,болни ваксинирани, починали, щабове и т.н. и т.н. и бустерна ваксина, а на тези с ваксината всеки Доктор ще им каже че и от медицинска гледна точка е смешно толкова бързо след излизането на това биологично-икономическо оръжие да бъде измислена,да има го маски има,но не чак такова набиване в главите по цял ден има и куп други опасни болести за които ваксина няма а сега ги пишем под общ знаменател
86
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От кога масовата ваксинация е стъпка против природата? А инсулина, антибиотиците, лекарствата против кръвно? Да се оставим на природата ,а???? Да се оставим на биологичното оръжие ,а? Който иска да се оставя. Но вие не се ограничаване само с това. Проблемът е , че лъжете и заблуждавате хората и сте отговорни за смъртта им и за осакатеното им здраве.
85
2
 
11
 
! Отговори
Бацелова, можеш ли преди 2 години
да коментираш следното: ако незаразен и неваксиниран учител с маска преподава на заразен и неваксиниран ученик, кой кого ще зарази? Нали маската предпазва околните, но не и този, който я носи? Ами ако 100 % от учителите са ваксинирани, но 90 % от учениците и 50 % от родителите не са, къде ще е проблемът? Ами тези 7% напълно ваксинирани, които се разболяват от Ковид, те не са ли заплаха за всички, с които контактуват? Жалки сте в пропагандата си!