В момента има задържане, но ни очакват епидемиологични взривове

Случаите на смърт при ваксинирани се определят от различни фактори
16 сеп 2021 17:00, Ния Христова
160
В момента има задържане, но ни очакват епидемиологични взривове
Снимка: БГНЕС
"В момента се наблюдава леко задържане в разпространението на коронавируса, но до 2-3 седмици ще има епидемиологични взривове, заради началото на учебната година". 
 
Това коментира пред bTV д-р Христина Бацелова - епидемиолог.
 
"Много е нисък процентът на ваксинираните учители, в САЩ доказаха, че един учител, който два дни преподавал без маска, е заразил 50%от учениците в класа си. Рискът е сериозен на базата на това, че имаме и малко деца, които са ваксинирани", каза още д-р Бацелова.
 
Тя коментира и данните на здравните власти, които показват, че 7,2% от хората в болница с COVID-19, са били напълно ваксинирани. Статистиката сочи, че от началото на март до вчерашния ден са починали 64 души, които са били със завършен цикъл на ваксинация.
Още по темата
 
"Данните, които бяха изнесени, са изключително важни, за да добием представа за нашата държава. Това, което правим като извод е, че ваксините работят", коментира епидемиологът.
 
"Смъртността при ваксинираните лица може да се дължи на различни фактори, като например неотговаряне на ваксината поради прием на медикаменти, които намаляват възможността на имунната система да образума антитела", каза още д-р Бацелова.
 
"Дозата от една ваксина, която не е съхранявана правилно, просто няма да постигне никакъв ефект, но тя не е опасна", обясни лекарят.
 
"Има един ного малък процент от хората, които са напълно здрави, но не отговарят на ваксините, това са актуални особености на имунната система", допълни д-р Бацелова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
11
 
! Отговори
S преди 2 години
,,В САЩ доказаха..." - ха-ха
63
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 70: "Бойко за пореден път е прав." --------- Ха-ха! ------------------ Ами ще седне бе!
62
3
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
До вчера напълно ваксинираните са 1257314 човека. Не публикуват колко са частично ваксинирани. Тези напълно ваксинирани са 18,26% от цялото население на България, но децата не ги ваксинират, следователно процента на ваксинираните без децата е по-висок, някъде около 23%. При тези дето влизат в болница - основно най-възрастните, процента е още по-висок.
61
4
 
10
 
! Отговори
Радикални Промени преди 2 години
Да се махне клиничната пътека за вируса. За семпЪл грип приемат хора, от вкъщи ги карат насила да постъпват в болници, точенето на касата по този начин няма да има благоприятни дългосрочни резултати. Подписване на декларация, че пациента настоява да бъде приет в болница, ако се чувства зле, макар че това се изкарва за 2-3 дни без проблеми, но ако настоява да заплаща лечението. Не може ние обикновенните данъкоплатци да лекуваме всички психично болни с паник атаки.
60
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко за пореден път е прав.
59
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес.Бг са като комунист на разпит когато става дума за корумпето Гешев.Ни дума, ни вопъл, ни стонХА-ХА
58
4
 
20
 
! Отговори
Ха-ха! преди 2 години
До Анонимен 63: За жалост 16 процента в БГ са стадни животни и вече съжаляват, че са се прецакали, затова всякак се опитват да набутат и останалите да се прецакат, че да се скрият сред тълпата.
57
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бил Гейтс има умен софтуер и софтуера му знае всеки епидемичан взрив кога ще бъде. Другите си нямат умен софтуер и няма да познаят.
56
4
 
16
 
! Отговори
Земеделец преди 2 години
Очакват ли се взривове сред папаята и танзанийските кози, казвайте овреме! Досега чаках вълни и купих един ферибот и два сала. Двеста глави *** имам, не е майтап работа. Ако ще са взривове да купувам каски и бронежилетки за хайванчетата.
55
5
 
1
 
! Отговори
До 61 преди 2 години
Точно за това сме у на.тто- да ни посипват и да изпълнят плана си!
54
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За жалост 16 процента в БГ са умни ,образовани,отговорни и ваксинирани останалите са утайката на Европа.
53
3
 
16
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Новото модерно словосъчетание е "епидемичен взрив". Разболеят се някъде двама-трима и заглавията гърмят: "ЕПИДЕМИЧЕН ВЗРИВ". За днес вече "взривовете" в Бургас са два, обаче не се чуват гърмежи, не хвърчат линейки, не кръжат хеликоптери... Какво става? Нали има "взрив"? Къде са сапьорите?
52
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Информационния портал работи ,ту повече болни или пък по малко )както ги нагласят ,в еврогейския съюз хвърлят милиарди ,дават и на имигрантите за тоя вирус ,тук за ваксина дават 20 лв.ни те канят да ги дариш )
51
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксането е също като помохамеданчването - доброволно се съгласяваш инак ти хвръква главата /оставаш без работа - все едно и като методика, и като цел, и като изпълнение. Колкото повече напиняте за набождане, толкова повече хора отказвате.
50
3
 
15
 
! Отговори
чипс преди 2 години
Понеже ваксините работят за това 64 души са починали. Те ако работеха нямаше да имаме и един починал.
49
6
 
2
 
! Отговори
До 37 преди 2 години
Да, следващата пангемия ще е пускане на яки 5-6-7 жи оплъчвания и шъ падаме като круши! Схващате ли??? Не бъдете глупави, това 7жи е мноого хиляди пъти по-силно и опасно! Просто си чакат ората да са ботднат повечето и ай.....яко ви дупи!
48
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ба си тъпия пример, щото тия ученици никого другиго не са срещали само даскала, фалшиви новини
47
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната почасома доза платена реклама на ковид-религията и вакси-причастията! Много сте смешни, платени писарушчета.
46
1
 
20
 
! Отговори
Гай Баньо преди 2 години
До ГерманецКакто и да се пишеш, и ти си "***" "ьо". Аз лично не се обиждам на това определение. Прототипът на алековия герой е Г.Сомов - заможен човек, с малко образование, но с много акъл успял да събере имот - декари розови градини, розоварни, че и търговия по Европата въртял.Ха пробвай се ти, битешьон, да свършиш едначастица от това, което човекът е направил.Германец си точно толкова, колкото и испанец. Че си и гладен! - плюеш хората по форумите за некой лев.
45
7
 
4
 
! Отговори
??? преди 2 години
Имало задържане в разпространението на коронавируса в последните дни. Дали наистина е така? За последните седем дни новозаразените са 10490, с през предишните седем дни бяха 9184 новозаразени. Увеличението е 14,22%, това задържане ли е или си е скок в броя на новите случаи?