Проф. Герджиков: Зелените сертификати трябва да се отложат

"Правителството на Румен Радев не направи нищо за шест месеца"
20 окт 2021 16:10, Ния Христова
170
Проф. Герджиков: Зелените сертификати трябва да се отложат
Снимка: БГНЕС
Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков настоява служебният кабинет, който бе назначен от Румен Радев, да отмени изискването на зелените сертификати за достъп до различни дейности на закрити пространства.
 
"Изискването за зелен сертификат е възможно само при висока степен за ваксиниране. Правителството, назначено от Румен Радев, не направи нищо за шест месеца за повишаване процента на ваксинирани и тази заповед изглежда сякаш е за друга държава. Заповедта на здравния министър означава, че цели сектори на икономиката утре ще спрат работа. Още по-лошо е, че от утре лекарите и здравните работници, които нямат сертификат, не могат да работят. Оставаме без лекари. Призовавам министър Кацаров да отмени заповедта си или да отложи влизането й в сила. Призовавам и г-н Радев за възстановаване работата на Националния оперативен щаб, защото очевидно изпълнителната власт не се справя със здравната криза", каза проф. Герджиков, цитиран от БГНЕС. 
 
Проф. Герджиков изрази мнение, че мерките трябва да бъдат преосмислени и съгласувани със засегнатите страни, както и да се предвидят сериозни компенсации за тези сектори.
Още по темата
 
"Служебният кабинет и президентът Румен Радев закъсняха и вместо управляващите да наблегнат на мащабна кампания за ваксиниране и за по-добро информиране на гражданите за ползите от ваксините, бяха пропуснати по-спокойните летни месеци и сега отново здравната система е на ръба, и не може да се справи с приемането в болници на всички пациенти, за които е необходимо специализирано лечение", отбеляза кандидатът за президент. 
 
Проф. Герджиков смята и че управляващите трябва да възстановят дейността на Националния оперативен щаб, както и внимателно да се анализират данните за заболеваемостта, проблемите в здравната система и държавата да започне да гарантира лечение за всеки пациент. 
 
"Бездействието на властта е престъпно, струва човешки животи и ще остави без доходи в най-тежките зимни месеци хиляди българи", коментира проф. Герджиков, цитиран от пресцентъра на издигналия кандидатурата му Инициативен комитет.
 
Днес кандидат-президентската двойка се срещна с кмета на община Пазарджик Тодор Попов, водача на листата ГЕРБ-СДС за района - Екатерина Захариева и кандидати за народни представители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти да видиш,тиквеният фаворит и той имал мнения по въпроса,това ли ти наредиха от Банкя вчера?
30
20
 
15
 
! Отговори
Случаен преди 2 години
Герджиков Президент !!!
29
2
 
14
 
! Отговори
До 27 преди 2 години
а по заплати дали ги настигнахме? Или по ниво на здравна система? АМа викаш дай на ваксини да го докараме...но от инфаркти и инсулти може да се мре. От модерната болест - НЕ! Егаси профанизираните индивиди клечат тук!
28
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента е страшно. Работя в крематориум и неможе да смогнем да горим труповете. Нито през първата втората и третата вълна е било толкова натоварено. В гробищните паркове няма места за копане и всички трупове се горят. По време на войната нее имало толкова трупове колкото сега. Това е защото този дето щяха да го бият в подлеза каза че докато не почервенеем няма да затвори училищата. Ето го резултата от сеяндурският му мозАк.
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вицето НАДполковника май е по мъж от тази муцунка.
26
13
 
8
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Това е новият президент ! Неска даже кандидат - заместничката му беше на проверка на кораба - символ на потъваща България, докато Рундьо и *** катерят балкана вместо да покажат заинтерисованост по проблемите на страната. Естествено това беше отразено от мн малко медии. Защо Радев и Янев още не взимат отношение по тъпотиите на здравния си министър ?!? ОСТАВКА на Радевата хунта!
25
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя почна да разбира от вируси и пандемии.
24
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали все се сравнявате със Западна Европа по заплати и какво ли не, ами ето ви на запад над 80% ваксинирано население и вече ни се присмиват
23
4
 
20
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Това е много сериозна еврейска секта. Всички досегашни партии агитират в един глас за ваксинация, локдаун, сертификати и пълен тоталитаризъм. Този луд човек излиза да каже, че трябвало да се отложат. Тоест, изберете ни, за да ви ги наложим и да ви унищожим. Лудост! Впрочем сутринта Ангелов каза, че документчето било дискриминация. Сега да го отложим за малко. Луди хора...
22
4
 
14
 
! Отговори
на рубенчо му се преди 2 години
обадиха от ЕС и файзер и той клекна хахахаха
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чшшш Герджиков, Коце и Баце казаха че това е дискриминация, за какво отлагане говориш, я пак се консултирай :)
20
4
 
5
 
! Отговори
Иван преди 2 години
До 11Да, защото всички знаем, че разходка в болницата и гробищата е начина, по който се взимат рационални и неемоционални решения.
19
7
 
23
 
! Отговори
Бате бате преди 2 години
Бе може и читав човек да е, ама противняк.
18
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изобщо ме трябва да се въвеждат - не да се отложат.
17
6
 
16
 
! Отговори
Жълт сертификат преди 2 години
Аз съм обединител, ще обединя агнетата и вълците като пусна вълците в кошарата.
16
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предизборна кампания. Ама забрай да каже що Боко не ваксинира повече хора за година и половина.Хората не щат да се ваксинират и тва е.Не знам дали е правилно но тва е положението
15
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МомоНакрая ще видим кой е глупавият. Ваксинираните да не бързат с изводите, защото рогите може да им поникнат догодина
14
3
 
12
 
! Отговори
ам че хубаво преди 2 години
Отлагане с 3 месеца ми се струва добре. Тъкмо ще съвпадне с отпадането им в Европа.
13
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджиков , така не си интересен и няма кой да те чуе ! Я си сложи пак някоя от роклите ...
12
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разрухата на лъжливият комунистически чорап! Дано в затвора осъзнае какво е извършил!