Американското разузнаване: Произходът на COVID-19 никога няма да стане ясен

Не изключват и изтичане на вируса от лаборатория
129
Американското разузнаване: Произходът на COVID-19 никога няма да стане ясен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Представители на американското разузнаване признаха, че истинският произход на вируса на COVID-19 може никога да не стане ясен, пише БГНЕС.

Въпреки това от Националното разузнаване на САЩ (ODNI) заявиха, че най-вероятно теориите за предаване на вируса от животно на човек или изтичане на вируса от лаборатория, са „най-вероятни“.

Още по темата

От офиса обаче добавиха, че анализаторите не могат да се съгласят кое от двете е по-вероятно, и отказаха да коментират дали изобщо може да се направи окончателно заключение.

Според разузнавачите обаче теорията, че вирусът е изтекъл от лабораторията при направата на биологическо оръжие, не е правдоподобна, защото „поддръжниците на тази теория нямат директен достъп или каквито и да било доказателства от Института по вирусология в Ухан, Китай“. От разузнаването добавят още, че хората, които разпространяват тази теория, ще бъдат обвинени в оповестяване на фалшиви новини и дезинформация.

Според частни разузнавателни агенции теорията, че вирусът произхожда от природата, е най-правдоподобен, въпреки че никой досега не е намерил категорични доказателства за това.

В доклада на Националното разузнаване на САЩ, изготвен въз основа на докладите на четири различни разузнавателни агенции, се заключава, че „има ниска вероятност първоначално вирусът да е предаден от животно на човек“.

В доклада на пета агенция, разследваща произхода на вируса, пък се констатира, че „има вероятност“ първият заразен човек с вируса да „има нещо общо“ с лабораторията в Ухан. Докладът на Разузнаването също така посочва, че световната научна общност не разполага с „клинични проби или пълно разбиране на епидемиологичните данни от по-ранните случаи на COVID-19“, което затруднява учените да се обединят около една или друга теория.

Често Китай е критикуван за отказа от сътрудничество в разследванията на произхода на COVID-19. Доналд Тръмп, който беше президент на САЩ в първите месеци на пандемията, нарече заразата „китайски вирус“.

В отговор на доклада на разузнаването, китайското посолство във Вашингтон заяви пред агенция Ройтерс: „Ние подкрепяме научно обосновани усилия за проследяване на произхода на вируса, но се противопоставяме на опитите този въпрос да бъде политизиран".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: произходкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом тайни уж служби вадят такива бавно загряващи изводи мале мале тежко ни горко. Какъв бистър ум каква остра логика може да, е може и да не, е но най вероятно, е и пак в крайна сметка не, е ужас правят хората по света за смях и подигравка.
100
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
не е ясно кой ни *** в гащите
99
0
 
1
 
! Отговори
Имейлите на Фаучи преди 2 години
Обонго и Байдън създадоха Ковида!
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и за спин нищо не знаят
97
0
 
6
 
! Отговори
Айде преди 2 години
пак глупости....Американското разузнаване знае много добре....те са част от играта...
96
0
 
6
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
До Ясен е - Теорията ти е прекалено политизирана за да е вярна за Глобалистите . Нещата са по-прости и доказани. Да- вируса е изтекъл от Ухан лабораторията, но пък Фаучи я е финансирал с парите на САЩ. Има и куп доказателства че Глобалистите искат намаляне на населенито, чрез намаляване на репродуктивността му. И пълно подчинение. А и им трябваше да свалят Тръмп и да сложат Растение на негово място, за да им излезе пасианса
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирусът е дошъл от представител на питеците. Ама не го казват.
94
0
 
1
 
! Отговори
тук съм преди 2 години
не да чета статията, а да се информирам от форума, не мой някой да не знае ква е хавата
93
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за произхода се досещаме,горките кравари трябваше половин година да чакат руснаците да направят ваксина,че да не се издадат,че имат,и после за два месеца две изкараха и свариха да я продадат на целия свят още преди руснаците да си имунизират своето население,бързаци бе
92
1
 
10
 
! Отговори
Айнщайн бе прав преди 2 години
Думите на Айнщайн, че 20-ти век е век на физиката, а 21-ви век ще бъде век на биологията, се оказаха верни. През двадесети век хора създадоха атомната и водородната бомба, а в наше време пак хора решиха да превърнат 21-вото столетие във век на пандемиите.
91
7
 
28
 
! Отговори
Ясен е преди 2 години
Схемата е следната. За да рестартирате банкрутиралата си икономика с трилионни дългове, вие трябваше да предизвикате срив на световната икономика и огромна инфлация, която да стопи държавния дълг и да рестартира икономиката на Юесей, да напълни бюджета на големите американски корпорации, както след първата и втората световни войни, когато светът е в развалини а САЩ продава на всички. Искаха да сасипят Русия и Китай, но не им стиска да направят война с тях. За това пуснахте Ковид в Ухан.
90
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Американското разузнаване: Произходът на COVID-19 никога няма да стане ясен"-----Значи е с американски произход.
89
4
 
29
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Американски фармакомпании са измислили ваксини срещу вирус с неясен произход! Това може да го разправяте на старата ми шапка, господа Кравари! Всичките мърсотии идват от вас и от върхушката свърхбогати еврейски семейства, които управляват вас и чрез вас и света. Военно-промишления комплекс, който осигурява печалбите им води всякакви войни и с оръжие в Близкия Изток също. Но парите им са малко, та разпалиха биологична война в света. Така ще намалее и населението, което е добре за тях.
88
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ние знаем кой го създаде и пусна. Има го в официални документи - патенован е от Ротшилд, т.е. сатанистките американски льохмани.
87
2
 
40
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Ние пък и без разузнаване знаем, че ционистите го пуснаха тоя вирус - като част от програмата им за Нов Световен ред...
86
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плурализъм..тоест нищо?Но светът не беше по-добре преди пандемията.Всъщност тя е венец на едно ужасно развитие на нашия вид през последните десетилетия.Ще изчезне ,когато човеците станат пак добри..тоест НИКОГА..Не са случайни и маските-ние вече нямаме лице като човечество пред БОГ.Вирусът ще е нашето ново проклятие-нашата вина.
85
7
 
25
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
напротив както спина така и този вирус са излезли от лабораториите на цру ипентагона бюджетът на последния е 750 милиарди и какво правят с тези парипреврати и убииства по света всичко е известно и защо оон не повдигне съдебноразследване срещу сащ за геноцид спрямо човечеството
84
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 92Не с тяхна помощ, но с тяхно финансиране. Целта на китайците е била създаване на биологично оръжие. Да не го забравяме и това. А защо американците са си плащали за оръжие, което очевидно е щяло да се използва и срещу тях, един доктор Фаучи знае.
83
1
 
28
 
! Отговори
Ясно преди 2 години
Важното е, че целта на "пускането" на този вирус вече се изяснява все по-ясно. Също и на "ваксините".
82
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Произходът е пределно ясен. Но понеже американското правителство (чрез доктор Фауки) са плащали на китайците за разработването на това биологично оръжие (за което има и документи), те никога няма да си признаят. И Китай, и САЩ са пряко отговорни за милионите жертви.