Проф. Кожухарова: Възможно е да се стигне до тотален локдаун

Зеленият сертификат е въведен навреме според епидемиолога
1 ное 2021 08:45, Елка Василева
228
Проф. Кожухарова: Възможно е да се стигне до тотален локдаун
Снимка: архив, БГНЕС

Възможно е да се стигне до тотален локдаун. Всичко спира, когато болниците не могат да ни осигурят грижите, от които имаме нужда. Интервалът между 6000 и 8000 болнични легла, заети за неинтензивно болни, е приемлив. Повече от тази граница вероятно нашата система не може да приеме, защото няма толкова персонал. Не става дума за легла, а за персонал. Това каза епидемиологът проф. Мира Кожухарова пред БНТ.

Още по темата

По думите ѝ зеленият сертификат е въведен навреме.

"Той няма смисъл в страните с висок обхват на ваксинация. Цели ограничаване на циркулацията на вируса, тъй като много малко хора са ваксинирани. Зеленият сертификат доведе до тестване на много хора, увеличи се интересът към ваксините", допълни проф. Мира Кожухарова.

Тя подчерта, че проблемът може да бъде разрешен единствено на база на ваксинация, защото това не е последната вълна.

"Имаме нужда от зелени сертификати, докато постигнем нормален ваксинален обхват. Въвеждането на сертификат за антитела означава да престанат да се тестват хората за вируса", каза още проф. Мира Кожухарова. Според нея това би бил грешен подход.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
2
 
! Отговори
Друг лекар преди 2 години
Мира, прочела ли сте ,,Кратката характеристика на ваксините"?. В графата ,,Имунитет", какво пише за срока на имунитета? Когато се посочи срок за имунитет, мисля че това вече ще мотивира хората.И стига вече с твърдения! Покажете някакви данни, коя ваксина за какъв срок създава имунитет!
193
0
 
1
 
! Отговори
колега преди 2 години
Професорката, като студентка беше голяма ,,заспа,. Тесногърда и амбициозна, но ще вземе някой лев , като консултант. Министърът да намери консултант с по-приятно лицево изражение и да е по-чуствителен и умен.
192
0
 
1
 
! Отговори
лекар преди 2 години
Уважаема госпожо професор,И учениците вече знаят че ако е приложен успешен модел за справяне с каквото и да е той може пак да се използва. Моделът за справяне през2020г. доведе за кратко време да намаляване на смъртността и броя на заболелите.И обърнете малко внимание на външността си, защото човек може да е възрастен , но не и нелицеприятен
191
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабке бий си ваксината и не давай съвети ,всеки отговаря за себе си ,все още се мълчи защо хора с други заболявания нямат информация ,вреди ли им ваксините или не
190
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
възможно е и да не се стигне, жено, стига плямпа
189
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Локдаун означава пълно затваряне. Пълен локдаун какво ли значи? ;)
188
2
 
23
 
! Отговори
Стефан преди 2 години
Днес бабите са наред да ни баламосват.Абе защо не си седите в къщи ,а сте тръгнали по медиите.Направете си тотален локдаун и не раздавайте акъл .Никой не се интересува от вашето мнение и вашата препоръка.Младите хора имат нужда от работа и истински живот и то сега и веднага.Стига манипулации!!!!
187
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наборката на баба я дават по БНТ. Защо не дават баба? Искам да дават баба. И тя беше професор.
186
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да е пипне "лекото грипче" тая, че да освободи екранно време!!!
185
1
 
12
 
! Отговори
Ей нека дърници преди 2 години
В целия свят започването на масова ваксинация беше придружено от моментно неколкократно повишаванв на броя на новозаразените ! Това се случи и при нас в началото, а също и сега, след като подплашихте народа с тия сертификати, и той се юрна на ваксините, без обаче да има наложени строги дистанционни мерки ! Така че, тая ситуация я създадохте самите вие, и трябваше да сте абсолютно ПОДГОТВЕНИ за нея !
184
5
 
8
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Ама аз не разбирам какво точно се чака. Въвеждайте го този локдаун, колко хора трябва да се заразят още? Виждате, че с натиск ваксинацията не става, няма и да стане. Не знам кое им е по-важно, да си пласират спринцовките, или да запазят здравето и живота на хората. Спрете с тази истерия за ваксините, така отблъсквате хората още повече.
183
0
 
3
 
! Отговори
Алекс Грегъри, Минск преди 2 години
Тотален локдаун означава отлагане на редовните президентски и извънредните парламентарни избори. За да стане това, на фона на проведените избори в Северна Македония, трябва по улиците в големите български градове да започнат да умират хора.
182
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баба Мира да си наложи тотален локдаун и да излиза само на балкона за по 10 минути на ден.
181
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЗнаят ко стаа с Кунчев, ама не казват "тъжната" за 90% от Българите новина. Чудят се и се маят, ко да праят.
180
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой да знае какво става с гения на сертификатите и спринцовките- Кунчев?
179
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единия се кани да отваря училищата, другия говори за пълен локдаун. Тия все едно не живеят в една държава, в един град. Алоу, синхронизирайте се малко и тогава излизайте и говорете по медиите. В пълен локдаун ли ще отворят училищата ли как???? Ххахахха. Идея си нямате кво вършите, ама иначе се изказвате, експерти големи, тесни специалисти. То народа скоро ша ви покаже кое и как, времето наближава, следете часовника :)
178
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е хайде въвеждайте го този локдаун и да се приключва с ежедневното празнодумие. Само празни приказки и никакви действия, ама не им стиска. То зелени сертификати, то куп простотии, досега щяхме да го минем този локдаун и да се нормализират нещата. А най-голямата простотия точно в момента са тестовете и отварянето на училищата!!!
177
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 191: Ти ли ще контролираш?
176
14
 
3
 
! Отговори
До Леля ви преди 2 години
Ще разбереш кой ще го спазва. Като няма къде да отидеш, освен до магазина, и като не можеш да мръднеш от града навън ще стане ясно
175
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сакат Г Ан чо, да се бу нтува и да блокира.