Акад. Петрунов: Зелените сертификати за антитела са грешка

„Без масова ваксинация с покритие от 80-90% няма да се справим с вируса”
13 ное 2021 09:15, Елка Василева
330
Акад. Петрунов: Зелените сертификати за антитела са грешка
Снимка: архив, БГНЕС

„Издаването на български зелени сертификати за антитела е грешка. Те не се разрешават и не се дават никъде по света. Има много причини за това”. Това заяви академик Богдан Петрунов пред Нова тв.

Още по темата

„Досега няма норма на тези антитела, която да покаже колко такива трябва да имаш, за да си предпазен. Това  е строго индивидуално. Всеки организъм реагира различно. Затова Европейският център по контрол на заболяванията категорично каза, че това не е правилно и не трябва да се дават такива сертификати. За мен това е грешка и ще доведе до отлив от имунизацията”, коментира той.

Петрунов беше категоричен, че няма причина, ако имаме високи нива на антитела, да решим да не се ваксинираме.

„Без масова ваксинация с покритие от 80-90% няма да се справим с вируса”, посочи той.

„В момента цяла Европа гори. Във всички страни около нас се увеличава броят на заразените и починалите. Мисля, че трябва да има мерки след изборите. Досега разбирам, че се удържаше по-спокойна атмосфера, но трябваше да има по-сериозни мерки още в края на август и септември”, добави академикът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез научни сътрудници дали са ваксинирани или и те лъжат като лидерите.
218
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той Дянков на времето явно е имал правилно мнение за академията.
217
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фактите подсказват че може би в Европа има много по голям брой фалшиви сертификати дори повече от тук щом при толкова висока степен на ваксинация пак има яка коведация и нови по строги мерки понеже нямаме право да се съмняваме във ваксините то да хвърлим вина на сертификатите и хората.
216
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва 100% ваксинация, като в кралство Бутан, Азия.
215
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 238 В Холандия колко са били? :)
214
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен237... Абе... кухари отчайващи... Слепи ли сте, слабоумни ли сте, не разбирам? И на 12 ноември 2020 г. с 0.00% "ваксинирани", Дания пак има 4 починали! Септември, октомври и ноември в Дания е 100% идентична смъртността от ковид! Със 86% ваксинирани и с 0% ваксинирани! Айде мислете бе! Айде четете бе! Зомбирани психари!
213
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До славянин "Без масова ваксинация с покритие от 80-90% няма да се справим с вирусаТози дедо пропусна само да ни даде за пример Дания и Нидерландия как са се ''справили'' с вируса защото са се наболи 80 90 %!!" За вчера Дания има цели ... 4 жертви на Коронавируса! В Холандия са 32. В България вчера имаше 175 жертви на Коронавируса. Личи си кой се е справил и кой се е "справил"!
212
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До славянин "Колкото повече масово набодени държави капят като гнили круши" Мда, европейски страни с 300 милиона население, който са "масово набодени" имат за вчера по малко жертви на вируса СЪВКУПНО от "умните и красивите" българи.
211
2
 
11
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Колкото повече масово набодени държави капят като гнили круши, толкова повече ни убеждават, че масовото бодене ще ''спре'' вируса! На това му се вика ''гьон суратлък'', на ''майчин'' език!
210
0
 
8
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Без масова ваксинация с покритие от 80-90% няма да се справим с вирусаТози дедо пропусна само да ни даде за пример Дания и Нидерландия как са се ''справили'' с вируса защото са се наболи 80 90 %!!
209
0
 
3
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Всичката ви работа е ХАОС. ЦАРЯ ДАВЬ, ПЪДАРЯ не ДАВА !
208
2
 
3
 
! Отговори
не разрешено преди 2 години
То и Зеления чорап е грешка ама го търпим.
207
0
 
12
 
! Отговори
до 223 от славянин преди 2 години
Я ни обясни защо в масово набодени държави като Дания, Нидерландия, Австрия, Германия пак затягат репресиите!? Може би защото са се ''справили'' с вируса!? Вашите ид.отщини нямат никакъв шанс да убедят нормалните хора че сте прави!
206
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господин професор/ академик. Ако се отнеме сертификата за антитела, кой ще лекува болните по-болниците след нова година, защото болшинстово то тях са с антитела след преболедуване и не желаят да се ваксинират към този момент. Вие ли ще ги заместите? А защо не споменете, колко и дали всички ваксинирани имат въобще антитела, че трябва да им слагат бустерна доза сега? Не мога да повярвам, че такива лица излизат с такива мнения? това е некореткно и нередно. ВАКСИНАТА Е ДОБРОВОЛНА КЪМ ДНЕШНА ДАТА!
205
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без масова ваксинация с покритие от 80-90% няма да се справим с вируса - в Дания с 86% "ваксинация" не се справиха с нищо- НЕ-ЩАСТ-НИ-КО продажен!
204
0
 
13
 
! Отговори
Финансист преди 2 години
Петруно, пиле шарено. Академик ли си, пенсионер ли си? Ако си пенсионер, си гледай пенсията, а пък ако случайноси академик, по какво си ? Аман от такива като теб. Един ден казвате едно, а на другия пък съвсем друго. Ваксинирай се с бустерна доза и не очаквай хората да гласуват за партията ти Герб, чийто лидер е бившия комунист Борисов !
203
0
 
14
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Без масова ваксинация с покритие от 80-90% няма да се справим с вируса Доцент Дъртьов да го каже това на държавите с 80-90 % набодени, които за пореден път пищят от взрив на заразени!
202
0
 
17
 
! Отговори
хп преди 2 години
Айде, още един умник! Абе, "доценте" клетките в организма имат Памет!!! Няма нужда от постояно високо ниво на антитела, в организма!!!!!!!!! При повторно заболяване Памета кодирана в клетките моментално активира производството на антителаза за борба с вируса!!!!! Така е при абсолютно всички вирусни заболявания, бе пишман доцентче!!!!
201
1
 
19
 
! Отговори
11 преди 2 години
Тоз "академик" колко пъти ша го копате? Ясно е, че му се плаща да плещи глупости.
200
1
 
4
 
! Отговори
11 преди 2 години
До Анонимен 220 --- Ти па ко са прайш на умен ве?