В иРНК ваксините не се съдържа коронавирус

Технологията за създаването им е разработвана десетилетия
Обновена: 13 ное 2021 12:32 | 13 ное 2021 11:45, Елка Василева
110
В иРНК ваксините не се съдържа коронавирус
Снимка: архив, БГНЕС

Какво трябва да знаем за иРНК ваксините срещу COVID-19? Информация по този въпрос публикува Министерството на здравеопазването на официалната си Facebook страница.

Двете одобрени в ЕС ваксини срещу коронавирусната инфекция, базирани на иРНК технологията, са Comirnaty на производителя BioNTech/Pfizer и Spikevax на производителя Moderna.

Ваксините срещу COVID-19 с информационна РНК дават на нашия организъм „инструкция за изграждане“ на така наречения спайк протеин. Вследствие се образуват антитела срещу протеиновите шипчета на вируса. Така придобиваме предпазващ имунен отговор, който ни защитава, ако истинският вирус навлезе в организма ни.

иРНК ваксините не съдържат коронавируса.

Информационната РНК от ваксината се разгражда в тялото за няколко дни и не влияе върху човешката ДНК.

Технологията за създаване на иРНК ваксина е разработвана в продължение на няколко десетилетия.

Никоя от одобрените за употреба ваксини не съдържа тежки метали, вкл. живак.

Ваксините срещу коронавируса се използват както за индивидуална защита срещу заболяване от COVID-19, така и за опазване на общественото здраве.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Хаааахахахаа ахаа аха а Аа. А Аа а а а, а аз искам да вдишям директно от дюзите на самоуета ,да придобия як имунитет😀🦍
82
2
 
6
 
! Отговори
аз вервам преди 2 години
До В РНК верую2 + 2 = 5
81
2
 
2
 
! Отговори
не се хаби преди 2 години
До Анониментука само специалисти има, които разбират от всичко и когато истински такъв излезе и каже нещо е обвинен в някаква измаза/заговор или са му платили да говори така.
80
5
 
10
 
! Отговори
Нова преди 2 години
Аз искам да се ваксинирам с Новавакс. Тя съдържа протеиновата обвивка на вируса, и би трябвало да има по-леки странични ефекти. А и също по-стабилен и дълготраен имунитет срещу вариантите. Управляващи, докарайте ни Новавакс!
79
0
 
0
 
! Отговори
Iv преди 2 години
Dj, престани с твоето "отдава"! "удава" се пише в твоя случай. Като цяло пропускам разни дребни грешки, но ти прекали. Виж, ако българският не ти е майчин език - простено ти е.
78
3
 
13
 
! Отговори
sss преди 2 години
Само където технологията е била замислена за индивидуално лечение на рак. Самият и "откривател" сподели че не е подходяща за ваксини. Беше уж ваксина 1-2 броя, сега реимунизация в САЩ на 4 доза за една година...;
77
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Като сте толкова подозрителни към новите технологии , направете си АЗ или "жонсъна"."---------Явно трябва да ти се обясни като за 5 годишно дете, за да разбереш идеята. Няма да се ваксинираме с каквото и да било против големия лош вирус. Някои от чичковците и батковците тука вече са прекарали болестта без особени проблеми.
76
2
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Попрочетете малко за " AKTION T 4" Не намирате ли прилики??Aktion Tiergartenstraße 4... хай-тек копиране на нацистското ноу-хау.... ОФФце недоизклани
75
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като сте толкова подозрителни към новите технологии , направете си АЗ или "жонсъна". Какъв е проблема? А скоро ще внесат и френската по старата технология. Или въпросът е просто да сте опозиция! Деструктивна!
74
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали сега е модерно всичко да е прозрачно /транспаретно/. Тези мош...ици дето произвеждат флакончетата с течност срещу ковид да бъдат толкова любезни и да обяснят какво има вътре.****Аз се питам защо дадоха онези почернени хартии, които искат евродепутатите да подпишат. Ако ТЕ са толкова могъщи, значи няма причина да крият нищо. Има само едно обяснение - страх. Затова искат да няма останал човек на Земята, който да не е тестван или ваксиниран... А от какво точно се страхуват, един Господ знае...
73
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само Дарпа гел съдържа и трябва да се боде на 6 месеца за да се тества качествено чипирането!
72
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Никога преди в историята не е имало ваксини срещу респираторни вируси с такава висока ефективност.">>>>>>Откога 30% ефективност се води висока ефективност?
71
7
 
15
 
! Отговори
Моцарт преди 2 години
Те и наркотиците сме чували, че който си ги слага се чувствал първоначално много добре.
70
10
 
16
 
! Отговори
Мхм.... преди 2 години
И в хероина няма наркотични вещества !!!! Вярвайте и се бодете , това което човек сам си причинява никой друг не може да му го причини !!!
69
5
 
6
 
! Отговори
Моцарт преди 2 години
Ти си типичен Вакс+. Само че в БГ определено си малцинство. Можеш днес, докато си пиеш кафето да помисли защо.
68
8
 
10
 
! Отговори
do 69 преди 2 години
"Неуспех"? Сериозно те пере тока. Никога преди в историята не е имало ваксини срещу респираторни вируси с такава висока ефективност. НИКОГА.
67
4
 
10
 
! Отговори
Анелия преди 2 години
Нали сега е модерно всичко да е прозрачно /транспаретно/. Тези мош...ици дето произвеждат флакончетата с течност срещу ковид да бъдат толкова любезни и да обяснят какво има вътре.
66
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А аз чакам ваксината на института Пастьор защо за толкова време те не успяха да разработят ваксина защото искат да е безопасна за населението това ми е отговорът Това е институция в разработване на ваксини и сегашния неуспех във ваксините е това че се направиха набързо да има някаква защита да де ама има ли такава защита явно не
65
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вкарват в кръвоносната система кемтрейли, като онези, които разни самолети нон-стоп пускат над главите ни, почвата и откритата вода.
64
2
 
12
 
! Отговори
До 65 преди 2 години
Новина със заглавие Sanofi се оттегля от разработването на иРНК ваксина срещу Covid-19 от 28.09.21г.