В иРНК ваксините не се съдържа коронавирус

Технологията за създаването им е разработвана десетилетия
Обновена: 13 ное 2021 12:32 | 13 ное 2021 11:45, Елка Василева
110
В иРНК ваксините не се съдържа коронавирус
Снимка: архив, БГНЕС

Какво трябва да знаем за иРНК ваксините срещу COVID-19? Информация по този въпрос публикува Министерството на здравеопазването на официалната си Facebook страница.

Двете одобрени в ЕС ваксини срещу коронавирусната инфекция, базирани на иРНК технологията, са Comirnaty на производителя BioNTech/Pfizer и Spikevax на производителя Moderna.

Ваксините срещу COVID-19 с информационна РНК дават на нашия организъм „инструкция за изграждане“ на така наречения спайк протеин. Вследствие се образуват антитела срещу протеиновите шипчета на вируса. Така придобиваме предпазващ имунен отговор, който ни защитава, ако истинският вирус навлезе в организма ни.

иРНК ваксините не съдържат коронавируса.

Информационната РНК от ваксината се разгражда в тялото за няколко дни и не влияе върху човешката ДНК.

Технологията за създаване на иРНК ваксина е разработвана в продължение на няколко десетилетия.

Никоя от одобрените за употреба ваксини не съдържа тежки метали, вкл. живак.

Ваксините срещу коронавируса се използват както за индивидуална защита срещу заболяване от COVID-19, така и за опазване на общественото здраве.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
7
 
13
 
! Отговори
Говорител преди 2 години
Ковид не е наука, това е вече религия. Вакс+ и Вакс- са двете противоположни страни в този религиозен диспут.
62
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 63... Не само че никой не е забранявал на Франция да прави ваксини, ами правят и повече от една. Ваксината на санофи вече е готова, минала всички тестове и разрешена отдавна за употреба в целия европейски съюз. Въпрос на доставки и производство е. Бил Гейтс в живота си една хилядна от ваксина не е направил. Той купува ваксини, а не ги прави. Не ви ли става неудобно да си изчисляте на посоки като Хаджи Смион от Чичовци?
61
0
 
11
 
! Отговори
до Бау преди 2 години
Разбира се, че са 2-3 коментарите. От 4 страници, половината са нашарени от теб и това е само под тази статия. По което и време да те мерна тук ти все си "в почивка за да се подиграваш на антиваксърите". Както казах, ***, с този измислен персонаж лъжеш само себе си. Това твоето не е работа, колкото и да те лъжал от тролската централа.
60
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не разрешиха на Франция да прави ваксини за корона вируса, след като тя е доайен в производството на ваксини в световен мащаб? Ами ги оставиха в ръцете на бил гейтс и компания.
59
15
 
4
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До до Бау всъщност пиша по 2-3 коментара на ден, но не съм Анонимен. :D Почивам си от работа като се подигравам на ***-антиваксъра и разни дечица. :D
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не ща да ставам зеленчукова култура
57
3
 
9
 
! Отговори
до Бау преди 2 години
Ами лимонка си. По което и време да отворя сайта и да погледна коментарите, ти си нон стоп там. Човек обичащ науката няма да виси по новинарските сайтове и да се бие в гърдите какъв фен бил като бай Ганьото, какъвто си ти. Ти си просто един ваксърски тpoл, който се е взел прекалено насериозно с измисления си онлайн персонаж.
56
7
 
1
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Защо някои хора от държавна сигурност искат да ме убият някога в бъдещето ?
55
8
 
3
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До до Бау явно ме мислиш за лимонка. :D Мне, просто обичам науката. :D Мисли си каквото искаш, слабо ме интересува. :D
54
5
 
9
 
! Отговори
до Бау преди 2 години
Просто си спрял да мислиш и си навил ръкава като останалите овце. Интересно ми е какво би казал на човек, който е получил увреждане от ваксината? А, да, просто пак ще си изключиш мозъка и няма да мислиш за такива неща, защото "специалисти" са ти приспали мозъка със сладки приказки.
53
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напълно съм съгласен ,няма коронавирус ,има само графенов оксид,барий,алуминий,живак,аденовируси от шимпанзе,екстрат от бъбреци от умрели човешки ембриони,литий,ДНК от извънземни,екстрат от вируса на СПИН,белтъчни приони ,тоест все безвредни и полезни за здравето на всеки човек.
52
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е, съдържа се виза за св.Петровото царство.
51
13
 
4
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До до Бау аз проучих и се допитах до специалисти. Те казаха - шанса да е ОК е огромен. За мен беше достатъчно. Не чета какво казват медиите....
50
4
 
10
 
! Отговори
до Бау преди 2 години
Някои от страничните ефекти не бяха оповестени по времето, в което ти обясняваше че си се набол :D
49
12
 
2
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До до Бау сериозно ли мислиш, че си сложих без да проверя страничните ефекти ? :D
48
3
 
2
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Аве то и аз искам къщичка на четири етажа и мерцедес в гаража, но антиваксърите трябва и тях да издърпам!
47
4
 
15
 
! Отговори
до Бау преди 2 години
Странно защо отсъстваш под всяка статия, в която съобщават за страничните ефекти от ваксината. А, да, защото селски тарикати като тебе се показват само когато им изнася.
46
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксиниране, антиваксър е на баба ти внука. Хората не желаят да се бодат с нещо, което не е представено прозрачно пред обществото.
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ме интересува. Интересува ме кога ще имаме стандарта на живот на Европейците.
44
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стигасте лъгали народа че никой не ви вярва вече ебетеси майката с тия ваксини всички ваксини имат странични ефекти и то много ефекти че ведяхме колко хора умират и се заразяват от вашите убийствени ваксини айде няма нужда от вашите убийствени ваксини забрана за всички ваксини никой няма да се ваксинират хората ще ви унищожим първо вас после семействатави разбрахтели *** мутри