Затягат мерките в Южна Корея: Над 7 хиляди заразени на ден

Училищата в Сеул преминават към частично онлайн обучение
18 дек 2021 11:20, Петя Славова
41
Затягат мерките в Южна Корея: Над 7 хиляди заразени на ден
Снимка: БГНЕС

Властите в Южна Корея затегнаха карантинните мерки в събота заради бързото разпространение на Covid в страната. Това съобщиха от Националната дирекция за контрол и превенция на заболяванията.

Според новите ограничения максималният брой хора, посещаващи частни срещи, е намален до четирима, като всички те трябва да бъдат напълно ваксинирани. Тези, които не са ваксинирани, могат сами да посещават заведенията за обществено хранене или да си купят храна за вкъщи. Ресторантите могат да приемат посетители до 21.00 часа, докато кината, концертните зали и интернет кафенетата трябва да затварят в 22:00 часа. Входът в обществените институции ще се осъществява само и единствено със сертификат за ваксинация.

Училищата в Сеул отново преминават към частично дистанционно обучение, като не повече от две трети от учениците трябва да са присъствено в часовете. Броят на посетителите на спортни събития и концерти на открито е ограничен до 300. Почти всички авиокомпании отказват да възобновят полетите до популярни туристически дестинации.

Още по темата

Затягането на карантинните мерки бе наложено заради нарастването на новозаразените, починалите и пациентите в тежки и критични състояния, съобщи министър-председателят на страната Ким Бу Гъм.

Рязкото покачване на заболеваемостта в Южна Корея дойде, след като карантинните ограничения бяха облекчени на 1 ноември като част от правителствения план за постепенно връщане към нормалното ежедневие. В края на ноември властите решиха да спрат по-нататъшното облекчаване на правилата за социално дистанциране, да ускорят реваксинациите и да увеличат броя на болничните легла, предава БГНЕС.

Броят на новите случаи на заразени с коронавирус в Република Корея за четвърти пореден ден надхвърля седем хиляди, а броят на пациентите в критично състояние се оказа рекорден от началото на пандемията - 1016 души.

53 пациенти са починали от усложнения, причинени от коронавируса. Общият брой на починалите от началото на пандемията е 4644, а смъртността е 0,83%.

В страната важат строги мерки за неваксинираните: те не могат да посещават почти всички обществени институции. В кампанията за ваксинация вече са включени и деца, а здравните власти настояват гражданите вече да се реваксинират на всеки три месеца.

Към 18 декември 84,5% от южнокорейците са получили първата доза от ваксината, а 81,8% са напълно ваксинирани. Около 21,3% от гражданите вече са получили бустерна доза от ваксината.

Рекордното увеличение на броя на пациентите оказва огромен натиск върху здравната система, която се оказа напълно неподготвена за подобно развитие на събитията. Страната практически е изчерпала местата, специално оборудвани за лечение на covid в интензивни отделения. Броят на тежко болните, чакащи хоспитализация, надхвърля хиляда, известни са поне няколко случая, когато пациенти са починали, без да дочакат реда си. Хората, чието заболяване е леко или средно тежко, се изпращат за домашно лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Израел имат само 140 хоспитализирани, от тях 25 в интензивните. В България 6000 хоспитализирани. Намерили с кого да се сравняват нашенците!
38
2
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Голям брой ваксинирани=много заразени.Зеления сертификат по-скоро подпомага разпространението на вируса.Ваксинирани и заразени се врат свободно навсякъде и заразяват.Трябва да се разчита на изпитаните мерки:маски,дистанция,дезинфекция.
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен25 - Преди ваксинационната кампания умираха по-малко отколкото сега. Статистиката е свободна за достъп. Просто правиш *** сравнение между България и Южна Корея. Нас трябва да ни сравняваш с Република Конго, където средната продължителност на живота е 75 както и тук. В Южна Корея е 84. Те като цяло са нация на много по-здрави хора. Хранят се с по-читава храна от нас, ценят си природата и инвестират в здравето на нацията, затова на 50 млн население имат под 100 починали на ден.
36
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Израел имат 100% идентична смъртност преди масовото принудително "ваксиниране" и след него, а нечетящите, немислещи, неинформирани ваксизависими още не зацепват, че измамата с псевдоваксините е огромна и очевидна.
35
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Израел имат по 1-2 починали на ден, а някакви още не зацепват, че ваксините помагат.
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Израел или вече ръгат, или казаха извън всякакво съмнение че ще почват да ръгат четвърти дози. Поради небивалия успех на предишните три дози.
33
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Южна Корея гледат сериозно на епидемията. Те имат малко нови случаи, които са все едно 900 случая на ден в България. Все пак те са над 51 милиона население. Там са 81% ваксинирани, което беше достатъчно преди варианта Делта, но не и сега. Все пак благодарение на ваксините те имат сега само по 65 починали на ден, все едно в България да са по 9 на ден.
32
2
 
5
 
! Отговори
е нали и те преди 2 години
са ваксинирани на 2000 %
31
1
 
8
 
! Отговори
Ами преди 2 години
аз си сложих двете ваксини и дотам, сега ако с две ще съм с риск, никой неможе да гарантира че с три няма да съм с риск. Дотук! Да сте направили по добра ваксина
30
2
 
8
 
! Отговори
Bp преди 2 години
Тези овце ги ваксинирането всеки ден!!
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Здравните власти настояват хората да се реваксинират на три месеца".
28
2
 
7
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Да минават на четвърта доза.
27
1
 
15
 
! Отговори
Ваксър преди 2 години
В Южна Корея е останал един неваксиниран - Ким Йо. Той е виновен за нарастването на заразените. Издирват го да го ваксинират та да се свърши с този ковид.
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Южна Корея имат само 53 починали. 52 милиона население. Да, ваксините работят и спасяват животи." Преди ваксините са имали максимум 40 починали дневно, а в момента имат 93 починали на ден и непрекъснато нарастват. Свери си информацията. Доста си назад с времето. По-добре се върни на село и си паси козите. Мисленето не ти се отдава.
25
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Южна Корея имат само 53 починали. 52 милиона население. Да, ваксините работят и спасяват животи.
24
2
 
13
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Продъниха ни ушите, че целта на всички тези мерки и на първо място боденето с ''еликсирите'' била ''да не се претоварва здравната система и да не се пълнят болниците''...........................................................само че въпреки мерките болниците се пълнят и препълват!
23
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баси що така бе? При тях 90.4% от населението е с 2 дози. 83% са с 3 дози. Имат задължителна ваксинация за всички над 12г. Само възраст до 5г не са изобщо ваксинирани. Не може да бъде! Сега някой ще вземе да ми каже, че ваксините не работят. Не е за вярване. Великата ваксина ще спаси човечеството нали? Да няма някакъв период на изчакване от 2-3г преди да спаси човечеството? Ваксината единствено трепе хора, за сега ползата май не съществува. Ама нищо де, който иска да се ваксинира.
22
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Починалите там са 4 пъти повече от преди ваксинацията. Имайте вяра в науката!! ваксините работят!!!!
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До славянин Нваксинираните са виновни. Питайте ваксърите :))))
20
2
 
26
 
! Отговори
Никой преди 2 години
В началото беше "две дози и се връщаме към нормалността". След това стана "Трета бустерна доза и се връщаме към нормалността". След това стана "Реваксиниране през 6 месеца". Сега стана "Реваксиниране през три месеца". Но ваксините иначе работят, вервайте на ваксърите.