COVID взрив в Кипър – рекорд от началото на пандемията

Обсъждат спешни мерки за ограничаването му
29 дек 2021 09:33, Елка Василева
58
COVID взрив в Кипър – рекорд от началото на пандемията
Снимка: архив, БГНЕС

Рекорден брой новозаразени от началото на пандемията отчете Кипър във вторник. Спешни мерки за ограничаване на коронавирусния взрив обсъждат на извънредна среща днес здравният министър Михалис Хаджипанделас и членовете на Научния консултативен комитет.

Още по темата

2241 нови положителни случаи от направените близо 100 000 теста обяви Министерството на здравеопазването във вторник. Това е най-високото им ниво от началото на пандемията. Предишният рекорд бе поставен само ден по-рано, в понеделник, с 1925 новозаразени, предаде БНР.

На фона на този скок хоспитализацията се запазва на стабилни ниски нива. 168 пациенти с коронавирус са в болниците във вторник, като 81% от тях не са ваксинирани.

Рязкото увеличаване на COVID случаите и възможни допълнителни мерки за спирането му са във фокуса на извънредното заседание днес на здравния министър Михалис Хаджипанделас и членовете на Научния консултативен комитет.

На масата за решения се очакват предложения, които да предотвратят ново избухване на пандемията, като същевременно запазят празничната новогодишна атмосфера.

Сред вариантите са ограничения на събиранията - както семейни, така и във високорискови зони като барове и нощни клубове, където в последните дни са установени вериги от COVID случаи. Предвижда се по-строга здравна рамка за местата за развлечения, като тестовете са необходимо условие за тях. Възможно е увеличаване на дистанционната работа в публичния и частния сектор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Факт преди 2 години
2,24% не е нищо... Математически анализ трябва.
49
0
 
7
 
! Отговори
Това ли преди 2 години
Целят нашите да стане и тука? Не си палучава само с пръскането трябва си иглица.....
48
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия в Кипър са решили само рекорди да правят .Рекорд по "напълно" ваксинирани ,рекорд по заразени .Айде давайте следващия рекорд .
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде сега пък взрив. Тоя КОВИД да не е Американец? Слушам за него само как прави настъпления, превзема, завладява, приклещва, взривява, разпалва огнища, сковава, окупира и най-вече БУМти! Не можете ли да напишете просто "рязко увеличение на броя заразени" като нормална медия?
46
0
 
12
 
! Отговори
Плоскоземец преди 2 години
Тъй, тъй... Абе тия не бяха ли яко ваксинирани? Нещо не вдявам, понеже съм плоскоземец антиваксър. И да, вярно е, че земята е плоска, колкото е вярно, че ваксините работят.
45
0
 
8
 
! Отговори
Ало Ваню преди 2 години
Тези дни в гръцката преса, писаха за една От тъмно русите "шведки", някъде си от Казанлък, разнасяла СПИН, като почнала от Кипър като "прислужница", минала през Крит и колабирала в Солун. Та сега молят тези които са били с нея, или в полицията, или в болницата да се регистрират..........Да ви е сладка Новогодишната трапеза. П.С. Подозрително за СПИН спряха да говорят.
44
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така? Нали са яко ваксинирани? Аааа, забравих че чорбаджията от Файзер обяви всики без четвърта доза че се водят антиваксъри.
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До заблуден - Бии си бустера и не гледай статистики. Важното е да си ваксиниран, а дали помага ваксината за нещо вече всички НЕзаблудени знаем... :) ... Всъщност ние отдавна го знаем, но важното е да има бустер за тези, които още не са разбрали хахаха
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фейк новина. Там са ваксинирани хахаха ... Защо разпространявате конспирации хахахах Бум може да има само в държави с много НЕваксинирани хахахах
41
0
 
6
 
! Отговори
ВСИЧКО преди 2 години
ЩО ЗАГИВА ГО ПИШАТ КОВОД. А КЪДЕ Е ГРИПА?!??? ПИТАМ АЗ?!???.ТО И ПРЕДИ 5 ГОДИНИ ЗИМАТА СИ БЕШЕ ГРИПАВО БОЛНО ВРЕМЕ.
40
5
 
2
 
! Отговори
заблуден преди 2 години
До Анонимен 13Какви трупове бре? Имат 600 умрели от Ковид от началото на 2020г насам. Колкото тук за 3 дни.
39
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 43 Еми не се е повишил , защото ги пишат К19. То нищо не се е повишило. Нали ти дадох пример с катастрофите. 10 катастрофи писани като К19. Защо не си ги водят просто катастрофи. Умрели от инфаркт - айде К19. Да не говорим че грип нямаше миналата година. А умрелите от грип и бронхопневмония в коя статистика отидоха? Пак в К19. Много ви е удобно да надувате едностранчиво статистиката за К19.
38
2
 
17
 
! Отговори
Ваксината преди 2 години
Направи ми впечетление докато четях професор радка аргирова , дц гломб , петрунов , витановНикои от тия агитатори на ваксините не заяви ето ас сьм ваксиниран сьс името на конкретната ваксина с дозитеТая работа стана като сьс приказката дайте да дадемДаже бате буци не ще да ваксинира внуците а искаше за нас ваксинация
37
6
 
4
 
! Отговори
до 39 преди 2 години
ами за 2021 умрелуте от сърдечни заболявания не е мръднал, не знам как го изчисли че заради ваксините се е пивишил. Май пак някой послъгва на женския пазар.
36
12
 
2
 
! Отговори
dsadsadsa преди 2 години
До АнонименТова баба ти на елката ли го сметна?Защото такава сметка съществува само в *** антиваксърски глави
35
11
 
2
 
! Отговори
до 34 преди 2 години
е явно си пълен наивник щом вярваш на диктатора Лукашенко че всичко е шампанско и рози в Белорус и там не умират от вируса. Евала на приятеля му Путин че поне е малко по честен.
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква е разликата между загинал в катастрофа , неваксиниран, но с К19 след PCR тест и починал от инфаркт след ваксинация за К19. Единия надува статистиката за К19, а другия е починал следствие от увреждания от ваксината, но го няма в статистиките за К19.
33
0
 
14
 
! Отговори
Ваксините преди 2 години
Добре де като нестават за ковид неможе ли да се ползват примерно срещу : триперНяма ли от толкос лекари кой да проучи
32
3
 
16
 
! Отговори
Сафридис Зарганис преди 2 години
Мои познати в Кипър ми казаха че това което се пише в нашите медии няма нищо общо с реалността.
31
0
 
4
 
! Отговори
до 30 преди 2 години
и коб е казал че щом си ваксиниран си безсмъртен, що пък аз ще ти кажа искам статистика на смъртността при преболедували вируса. Хахде давай да сравняваме