Кунчев: Караме по-тежко вълните, новият пик - след празниците

В първите два работни дни от новата година ще е ясно има ли "Омикрон"
Обновена: 30 дек 2021 09:14 | 30 дек 2021 09:00, Петя Славова
189
Кунчев: Караме по-тежко вълните, новият пик - след празниците
Снимка: БГНЕС

За последните 24 часа в страната се наблюдава рязък скок на новозаразените с коронавирус. Според Единния информационен портал днешните случаи са 3449. Въпреки това у нас все още няма официално потвърждение, че новият вариант Омикрон вече е на наша територия.

Според държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев новата вълна, която е обхванала Западна Европа ще ни достигне след празниците. На 4-5 януари ще видим пак пик, заяви той пред bTV.

По думите му, излизаме от предната вълна на едно високо базово ниво. Кунчев потвърди, че още в първите един-два работни дни от новата година ще е ясно има ли случаи на Омикрон в България и колко са те.

Още по темата

Ден по-рано съветникът на министър-председателя вирусологът проф. Радка Аргирова съобщи в ефира на същата телевизия, че има данни, че Омикрон вече е в страната.

Омикрон удвоява случаите на всеки 2-3 дни. Добрата характеристика обаче е, че очевидно не му е толкова висока смъртността и по-малко хора влизат в болница, подчерта доц. Кунчев допълвайки, че многото случаи пак ще напълни болниците.

По думите му, в България караме всички вълни много по-тежко.

Ако другите карат всички вълни по определен начин, ние ги караме по-тежко заради ниския брой ваксинирани, каза още той и добави: Ако продължаваме да сме страната с най-ниско имунизационно покритие това, което ни чака не е добро.

До момента РЗИ-тата са подали към прокуратурата 33 сигнала за фалшиви зелени сертификати. Предполагам, че в рамките на първите 2-3 месеца на 2022 година ще има осъдителни решения на съответните съдилища, прогнозира доц. Кунчев.

Относно времевия интервал за реваксинация, доц. Кунчев съобщи, че още днес или утре ще бъде взето решението за намаляване на интервала за бустерна доза. Вероятно ще е 3 месеца, за "Янсен" ще е 2 месеца, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече смело ще заявя-няма коронавирус. Има обикновен сезонен вирус. Няма пандемиии. Самите вие се обърквате съвсем-един говори за епидемии, друг за пандемии, а това са колосално различни неща. За симмтомите да не говорим. Всяка година, ако карам имам същите симптоми. Температура, кашлица, боли ме гърло-каква е разликата? Ако прерасне в пневмония, значи е лекувано неправилно или си увреден организъм. Нищо чрезвичайно.
100
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Българин 110 Има по-просто обяснение, ттроле. Обкръжението на хората със здрава психика е от други хора със здрава психика. Обкръжението на хора, живеещи природосъобразно, е от други хора, живеещи природосъобразно. За хората със здрава психика, живеещи природосъобразно, ковидът е просто един грип, защото имунитетът им е железен.
99
2
 
13
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 2 години
Най-големият Исторически парк в света до Варна настоява тоя лъжец да бъде вкаран в затвора!
98
0
 
35
 
! Отговори
Перничанин преди 2 години
Следобед е ред на доц. Гломб да ръси мозък, утре сутринта е онова недоразумение от НБУ, дето тренира с маска във фитнеса и после пак отначало - баба радка, Витанов, бай шиле...
97
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И каква е логиката? Ваксинираните по 3 пъти, със сертификати, ще бъдат допускани до курорти и празненства. Те ще се стълпотворяват. Останалите и да искаме не можем, а те ми говорят за адски пик след празниците. За това говори и Бил Гейтс, интересно. Къде ви инструктират какво трябва да стане?
96
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнтиБългарин Нормалните хора живеят нормален живот и пазят здравето си. Безсмъртните ваксъри са със същия манталитет на джигитите по пътищата. Те затова.
95
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не беше Кунчев щеше да е друг-желаещи да бъдат платени марионетки има винаги!Проблемът е глобален и с омраза и плюене на Кунчев нищо няма да се промени...
94
3
 
29
 
! Отговори
Локдаун преди 2 години
Да се наложи локдаун на всички ваксинирани за да не пламнем като - сащ , могат да бьдат издирени по сертификата и - рзи тата да ги проверяват за да не нарушат карантината
93
24
 
9
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Как покрай мен измряха толкова хора от корона и то с тежки белодробни увреждания, а покрай не вярващите и подценяващи вируса не! Сетих се, антиваксърите и хората не вярващи във вируса са се затворили, като мишки в къщи и само пишат по форумите, това ще да е причината
92
1
 
19
 
! Отговори
Емма преди 2 години
Този докога ще се излага. Остави друго, но плаши ваксинираните
91
16
 
3
 
! Отговори
естествено преди 2 години
този омикрон отдавна е тук,но кой е виновен,че бг лабораториите не могат да го засекат,ако в Европа е цунами,тук ще е катастрофа,там има много заразени,но ниска смъртност,защото ваксинацията им е много висока,тук много скоро ще видите кон боб яде ли,но не е голяма загуба,малко да се разредят несметно богатите българи,така ще има повече спокойствие за света
90
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"И какво точно работи?" ......... Заема длъжността "Главен държавен здравен инспектор". Доколкото ми е известно, всички държави си имат подобна длъжност. Организирайте петиция за отмяна на тази длъжност, ако ви дразни. И без това сте се запътили към първобитно-общинния строй.
89
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видно от статистиката вълната на Омикрон е много висока, но минава за месец
88
0
 
24
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Абе тоя Кунче да не е прокълнат от хората с тежка клетва - Щам да те не подминава? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
87
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първа вълна: март2020 - септември 2020 , имаме около 800 умрели от Ковид19;Втора вълна: окт. 2020 - януари 2021, умрели 8250 ;Трета вълна: февр. 2021 - юли 2021, умрели 9200;Четвърта вълна: август 2021 - декември 2021, умрели 12400;Петата вълна: януари 2022 ------........., умрели......
86
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя едва не ритна камбаната с три дози, тръгнал акъл да дава пфффффф
85
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това зомби що не се фане с витанката, да го научи малце на математика. Ама не смята, че прекаралите вируса са "имунизирани", той брои само ваксите.
84
2
 
6
 
! Отговори
Genocide in Bulgaria преди 2 години
В България се извършва Геноцид, МВР и ДАНС изтезават и убиват хора!
83
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчо смесва понятията имунизиран и ваксиниран. Да си ваксиниран изобщо не гарантира имунизация. Даже вече се вижда, че е само вреда. Иде вълната на ваксинираните. Да му мислят.
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 73 Василев Този път си на висота - нито един минус! Дай боже и на тебе ковид освобождението!