Кои са най- объркващите мерки срещу коронавируса в Европа?

В Англия на нощен клуб само с пропуск, но от 1 ч. през нощта
31
Кои са най- объркващите мерки срещу коронавируса в Европа?
Снимка: БГНЕС

Усилията в Европа да овладее пандемията от коронавирус чрез сертификат, доказващ ваксинация, отрицателен резултат от тест или доказателство за преболедуван COVID, създадоха планина от правила.

Ето някои от най-озадачаващите правила, докато европейците празнуват поредния зимен празничен сезон, засенчен от заплахата от пандемия.

Още по темата

Ваксинационните пропуски станаха задължителни за различни обществени събития в цяла Европа. В Чешката република регламентът се разпростира и върху партитата за клане на прасета - предколедна традиция, при която месар идва по домовете на хората, за да осигури месо за празничните деликатеси. Регламентът гласи, че за участие в тези „партита за клане на прасета“ вече се изискват ваксинационни пропуски и на събитията, на които обикновено присъстват само няколко членове на семейството, могат да присъстват до 1000 души, пише "Труд".

В Англия вече се изискват пропуски в нощни клубове и пъбове с дансинг или „пространство за танци“. Изискването обаче се прилага едва от 1:00 ч. сутринта.

Посещението на коледните служби в гръцките църкви се превърна в нещо като главоблъсканица. През ноември правителството постанови, че неваксинираните трябва да представят бърз тест или доказателство за ваксинация, за да могат да отидат на църква. Ръководният орган на Православната църква на Гърция, където много духовници изразяват скептични възгледи относно ваксините, заяви, че не е в състояние да извършва проверки на входа на църквите.

В Латвия хора, получили изборни постове (например депутати), са временно отстранени от длъжност, ако не притежават сертификат за ваксина. Досега 19 общински съветници в цялата страна са били временно отстранени от длъжност. Съгласно новите правила местата им временно се предоставят на втория в класирането на изборите, които първоначално са ги довели на власт.

За посещение на бензиностанция в Литва се изисква ковид пропуск. По-ранно правило гласеше, че хората без пропуск могат да влизат в бензиностанции, но само до 15 минути.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като цяло животът е объркващ за малограмотните. Пък дадеш ли им нещо в писмена форма, объркването е неспасяемо.
23
2
 
1
 
! Отговори
Obersturmbannfuhrer преди 2 години
Днес в осем часа тукашно време, офисът в който работя, беше затворен поради "Ковид ситуация" въпреки факта, че всички служители сме имунизирани с трета (бустерна) доза. Шефът пръв получи симптоми на Ковид, секретарката, с която си бъркат из дупките, един сол-ташачко и трима колеги, чиито тестове излязоха положителни. Като трижде имунизиран, се самоизолирах и чакам симптомите на чашка виски, захаросани бадеми и раодиоктивен чай, спешъл делвъри от Чернобил. ?1000 - за самоизолиране.
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичките правила са объкравщи. Ако ваксинираните сеят зараза, защо на тях им е разрешено да ходят по концерти, зали и ресторанти? Ако маските всъщност не работят, особено зимно време, както си и знаехме от 100г, защо тогава задължават носенето? Каква е логиката да карантинираш здрави хора с отрицателен тест при влизане в страната? От къде идва 2м дистанция и защо на едни места е 2м дистанцията която трябваше да се спазва, а на други е 1.50м, a в щатите е 6 фута което е 183см?
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оплетоха се в лъжите си като пате в калчища и резултатите са налице: инфлация 30% и върви още нагоре.
20
1
 
9
 
! Отговори
СигОрност/свобода преди 2 години
Срещу тиранични драконовски рестрикции на основоположни, конституционно гарантирани свободи получихте "сигОрност" и параноя, да ви е сладко !
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво значи да си аннтиваксър? Питам. Вие ми обяснете какво е да си ваксър и защо.
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пробват докъде могат да стигнат зомбираните западняци в подчинение на абсурда. Виждаме, че са готови да ги яхнат. Дори не възразяват срещу отнемането на свободата им - вече са роби.
17
1
 
29
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Глупости, настройващи хората едни срещу други. Никой не иска да има мир по света, от това пари не се печелят. Всичко, дами и господа е за пари. На никого не му пука за вас, вашия живот и здраве, вашата свобода. Вие сте работна ръка, консуматор, който трябва да бъде манипулиран и касичка за пари и нищо повече.
16
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Австралия болниците пълни а на неваксинираните не се позволява да влязат в болница, което значи че ваксинираните са напълнили болниците.
15
2
 
20
 
! Отговори
Минувач преди 2 години
Интересно - не е споменато че германска клиника за Евтаназия обяви че ще обслужва само Ваксинирани !!!
14
3
 
32
 
! Отговори
Мислещ преди 2 години
Няма нищо объркващо аз от самото начало знаех че всичко е един голям цирки измама сега като започнаха да падат маските се чудят как да замажат положението
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ванчето 30 годишна девственица от Пловдив,дано новата година и изпрати принца на бял кон..
12
1
 
34
 
! Отговори
К6 преди 2 години
Положителното на нашата нация че сме развили силно критическо мислене. Единствено това мислене е развивало науката до днес. отношението към антимислещите е същото като по времето на инквизицията историята се повтаря ето защо няма научен дебат по този въпрос
11
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Объркващи - не. По- скоро са напълно безсмислени ограничения, накърняващи човешките права незаконно и без полза за когото и да било. Вреди, за сметка на това, нанасят навред, сериозни и с дългосрочни последици. Платените мафиотски правителства се състезават кой по- големи ограничения ще наложи.
10
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-объркващата е "Боцнете се, ваксините действат, и ще се върнем към нормалното"! Хахахах
9
2
 
28
 
! Отговори
aa преди 2 години
е сега като почне свирепата криза ще изтрезнеете всички и журнля и редакторе и вестници и тлевизиики , ще забравите и з акорони и за чудеса и ще си ядете джуките
8
2
 
42
 
! Отговори
Вуте преди 2 години
Добре че затвориха Витоша и изкъртиха пейките по парковете, иначе щяхме да измрем ЯКО още през първата вълна :))
7
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Ваксинирайте се и огромна част от проблемите ще отпаднат!" - а до 5 години всичките ви проблеми ще отпаднат...
6
1
 
50
 
! Отговори
Счети преди 2 години
Харесва ми как редакторите удобно са заменили "абсурдни" с "объркващи"
5
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирайте се и огромна част от проблемите ще отпаднат!