Долната камара на френския парламент одобри ваксинационния пропуск

Ще отпадне възможността за представяне на отрицателен тест
6 яну 2022 14:03, Елка Василева
35
Долната камара на френския парламент одобри ваксинационния пропуск
Снимка: БГНЕС

Френското Национално събрание одобри плановете на президента Еманюел Макрон за въвеждане на ваксинационен пропуск, който е замислен да помогне за справяне с разпространението на новия коронавирусен вариант Омикрон, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това е станало след бурни дебати, провокирани от коментара на Макрон, че иска да направи толкова труден живота на неваксинираните срещу COVID-19, като затрудни достъпа им до публични места, така че в крайна сметка да бъдат принудени да си бият инжекция.

Още по темата

Според мнозина френският президент е използвал съвсем целенасочено груб език, за да извлече политически ползи от засилващото се обществено недоволство срещу онези, които отказват да си поставят ваксина - броени месеци преди изборите, на които ще се бори за втори мандат на поста.

По официални данни над 90 процента от французите, навършили 12 години, са напълно ваксинирани срещу COVID-19.

Долната камара на френския парламент одобри рано тази сутрин законопроекта, предвиждащ въвеждане на ваксинационен пропуск, след продължило цяла нощ заседание с 214 гласа "за" при 93 "против". Много от противниците бяха депутати от крайната десница и левица.
Сега законопроектът ще бъде разгледан от Сената преди финалното гласуване в Националното събрание.

Хората във Франция от няколко месеца трябва да представят доказателство, че са ваксинирани срещу COVID-19, или отрицателен тест за причиняващия инфекциозното заболяване нов коронавирус, за да получат достъп до кината, кафенетата и други обекти и за да пътуват с влак. Но предвид скока на инфекциите, предизвикан от вариантите Делта и Омикрон, правителството реши да премахне възможността за представяне на отрицателен тест.

Ваксинационният пропуск ще се изисква от тези, навършили 16 години, а не както бе предвидено първоначално - от онези над 12-годишна възраст.

Вчера Франция отчете рекорден брой нови случаи на коронавирус за едно денонощие - над 332 хиляди. Френските власти съобщиха и за 246 смъртни случая от COVID в болници в страната.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Геноцид преди 2 години
Бодене на здрави хора с отрови какво е?!
24
0
 
0
 
! Отговори
харашой преди 2 години
не е ваксинационен пропуск , а ваксинационен паспорт!
23
2
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Кога ще се разгледа предложението на Възраждане за изолиране на тези ?!
22
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Всички французи до крак да измрат - ще ми е през онази работа. Даже по-добре за пранетата!
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боли ме фара по-добре без кино театър ресторант ,отколкото доживотно висене пред лекарските кабинети.Ей това интелектуалните животни са голема работа.
20
0
 
3
 
! Отговори
В. преди 2 години
Е., тези хора са търпели инквизицията 800 години. Дали са на света паричния данък, лихвата, индулгенцията, вартоломеевата нощ...Макарон е един нещастен човечец с проблеми в ерекцията.
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"..плановете на президента Еманюел Макрон за въвеждане на ваксинационен пропуск, който е замислен да помогне за справяне с разпространението на новия коронавирусен вариант Омикрон " --- Президента Макрон явно е още със инфото от зората на ваксините против корона вируса - Ваксинираните не заразяват !!! Да ,да ,ама не .Как ще спре разпространението на Омикрон ,като ваксинираните също пренасят и заразяват и в същото време могат да ходят където си искат ?
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то затова вчера имат 330 хиляди нови случаи. Това са всички, които са останали неваксинирани.
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горкият бабожребец... май ше му се случи случка неприятна...
16
2
 
18
 
! Отговори
Откровение на Йоан преди 2 години
Който се поклони на звяра и на образа му, и получи белег на челото си или на ръката си, той ще пие от виното на яростта Божия, вино неразводнено, наляно в чашата на гнева Му, и ще бъде измъчен с огън и жупел пред светите Ангели и пред Агнеца.Димът от мъчението им ще се издига вовеки веков; няма да имат покой ни денем, ни нощем ония, които се покланят на звяра и на образа му, и които получават белега на името му.
15
2
 
14
 
! Отговори
Откровение на Йоан преди 2 години
И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата им или на челата им; за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.
14
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е при 90%ваксани що има над 200 умрели? Вируса вече щеше да е изчезнал ако ваксите работеха. Все пак минаха две години. От как има ваксини нещо смъртността рязко нарастна от всякакви болести :)
13
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Франция - 67 348 000. 10% - 6 734 800. Заболели за едно денонощие 332000. Тоест за 3 седмици неваксинираните ще свършат. После какво ще измислят?
12
1
 
51
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
С гръм и трясък се сгромолясва още един мит, че хората на Запад са свободни. Не са. Роби са на ционистическите интереси, целящи крах на християнството и белите хора...
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омикрона ги перенай вече ваксинирани, сега познайте на какво иде ред. Досегашната статистика показва, че около 12% от прекаралите предишните варианти проявяват симптоми, при зараза с Омикрон.
10
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам думи, такова безумие никога не е било, Франция държавата която винаги е защитавала свободата сега се превръща в затвор. Ама никога не казвай никога :)
9
2
 
36
 
! Отговори
Галин Костов преди 2 години
Те си се боцкат, Омикрон ги вършее.
8
2
 
42
 
! Отговори
Ваксиниран с 3 игли преди 2 години
Вече няма да има граждански паспорт, а ваксинационен паспорт.
7
1
 
53
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Е, честно казано надявах се здравият разум да надделее, но уви...Доказа се, че ваксините не предпазават от заболяване, от умиране и няма да ни върнат стария живот, защо тогава ни ги налагат силово ?!?!___Ваксинацията е политика и бизнес, но не и грижа за здравето !!!___Да ни е честит новият фашизъм - Ваксизъм !!!___Още преди години някои споменаха за въвеждането на такъв строй, но излгеждаше утопия ... не е истина колко бързо ни го наложиха !!!
6
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя тотално е загубил представа с реалността, при 90% набодени чупят рекорди и продължава да настоява за още бустери и ваксиниране.Та тия 10-15 % да кажеме не е възможно да са проблема, нещо много мътна е цялата ситуация.