Новите случаи на коронавирус са 5703, битката с болестта загубиха 77 души

Най-много новозаразени отново има в столицата
Обновена: 13 яну 2022 09:21 | 13 яну 2022 07:00, Веселина Йорданова
234
Новите случаи на коронавирус са 5703, битката с болестта загубиха 77 души
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

5 703 са новите случаи на коронавирус у нас за денонощието. Положителни са 19,1% от направените 29 813 теста, по данни на Единния информационен портал.

Най-много са новите случаи в София - 1 666, следват областите Благоевград - с 537 и Пловдив - с 484-ма новозаразени.

В болница се лекуват 5 257 души, 579 са в интензивно отделение.

Като излекувани за 24 часа са отчетени 6 257 души. Починали са 77, от които 92,21 на сто са били неваксинирани. С това общият брой на жертвите на пандемията в България достигна 31 838, а на потвърдените случаи - 799 943, от които 139 593 са активни.

През последното денонощие са били поставени 30 398 ваксини. Общият брой на хората със завършен ваксинационен цикъл у нас вече е 1 954 380.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да си много интелигентен за да се ваксинират в настоящия момент. Значи на тия с двете дози ом казват, че им трябва трефа за да им подсили имунитета, а на тия дето ще им слагат първа ще ги обеждават ще тя ще ги защити????????????????
91
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
120 направиха го заради себе си, не е заради теб. Не се мисли за толкова важен. А сега започва една вълна, която ще е помитаща, вълната на децата. Ако знаете в училищата как се правят тестовете ще искате да ги затворите веднага. Половината хлапета са явно болни, но теста е негативен. На следващия ден в лабораторията дава позитивен и е вече за антибиотик, толкова зле кашля. Абе цирка е с пълна програма. Карат болнави деца да ходят в тая обстановка да ги изпитват. Не индивидуално, а с класа!
90
3
 
1
 
! Отговори
ww преди 2 години
Ехоо вече никой не брои броя на позитивните хора с хрема. Определящо е заетостта на болничните легла!
89
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксувай се, ако искаш и през месец. Може пък някой бустер и да подейства...
88
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те за 3 години ще станат вече така и не показаха пълно Ковид отделение. Показаха реанимация. Ама там хора винаги има и е наистина страшно. Единственото Ковид отделение което е показано май е с онези роми дето хвърляха гюбеци. Толкова за пропагандата. Вчера на срещата при министъра на здравеопазването, защо тя не отрече в ефир, че ваксините са експериментални във фаза 3 а има и фаза 4? Защото е ВЯРНО!!!! Тя е фармацевт и най добре ги знае тези неща.
87
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е като една забулена тайна, като една мистерия, като тези роботи с гащеризани, където се разхождат.
86
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 122 ----"въобще няма да видиш гузен от неваксинираните те си мислят само за себе си а ние нормалните интелигентни българи дали сме болни от коронавирус и дали ще умрем на неваксинираните не им пука" ---- Имаш грамотност и изразяване като 6 годишен... Интелигентни българино.
85
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ако се произнася съдебен медик колко ли ще са, дали смеят? Или ще лъсне измишльотината...
84
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незнам, но не е нормално болните да скачат от балконите на болниците. Такова нещо до сега не съм чувал, а съм на 50 г.
83
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 119/Повече ме е страх от тия със зеления амулет, защото влизат и се врат навсякъде-по молове, кръчми... А те също се заразяват и сеят зараза като си мислят, че са богоизбрани. Другите не ходят никъде, с ограничени контакти и спазват мерки...
82
3
 
18
 
! Отговори
Скумрия преди 2 години
Кога ще има задължителни проверки на болници и ковид отделения? Трябва да се види как се лекуват хората, кога се вкарват в реанимация и защо се интубират. Ето тук е разковничето на многото умрели. В социалните медии много хора пишат за убити близки, които за 3-4 дена си отиват в болница. Къде са истинските журналисти да попитат какво се случва? Къде са добрите лекари да разкажат?
81
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не разберете че на хора 75+ години с поне инфаркт или инсулт, всеки ден да им стимулирате имунната система с бустери пак няма да ги спасите. Ясно се вижда че и хора без сериозни проблеми пак ги изпускат. Протоколите им не стават, лекарите го виждат, но си траят. Като спазят протокола са защитени, нищо че човека си е заминал. Това е истината и няма защо да се отрича.
80
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След протеста,където бяха един върху друг,още много безсмъртни,,революционери,, ще пълнят болниците и ще намаляват.
79
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне премахнаха 14 дневната карантина след изписване от болница, че това създаваше много проблеми на изписаните. Както и това, че я намалиха на 10 дни за позитивни, 7 за контактни. Който иска да се ваксинира, сега в страните, където населението е масово ваксинирано вършеее омикрон. Наред. Ваксините докараха този вирус до постоянно мутиране, 3та година да не премине през населението, както са били предишните пандемии в историята!Зашо не насочиха такава енергия в създаване на ефикасно лекарство?
78
17
 
8
 
! Отговори
до 97 преди 2 години
За какво не е прав Мангъровв? Сериозно ли питаш? Не само, че не е прав, а е извършил престъпление, той и още няколко. Отвори чл. 57 на НК за да видиш за какво става дума. Заради негио и още няколко загинаха десетки хиляди, които поне повечето можеха да са живи.
77
6
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Това, че заразените са много , не е голям проблем . Болните в болницата май не са се увеличили , но в интензивното пак има леко увеличение - това е опасното !!!___Смъртните случаи като че ли нямаляват или поне не са много, като за такава заболеваемост ! --Процентът на починали ваксинриани и неваксинирани е същия като вчера , т.е. шанс за ЖИВОТ на ваксинриани срещу НЕваксинирани е около 4:1 !!!___Рисковите групи , ако се ваксинират, ще има по-млако починали !!!
76
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Коментар"Ментеваксините разболяват" ............. Трябва да са със забавено действие тогава - разболяват една година след ваксинирането. При това от щам, който не е съществувал към момента на ваксинацията. Да ви имам и фактите.
75
14
 
9
 
! Отговори
чиста статистика преди 2 години
Уви - не можем да върнем починалите - лека им пръст. Жалкото е, че 71 са НЕВАКСИНИРАНИ безмислено наплашени срещу ваксините жертви. Колко от тях са объркани от познатите им антиваксъри - някой гузен?
74
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
99-ти не се прави на смахнат не всички с положителен тест са ЗАРАЗЕНИ, голямата част няма и да развият симптоми. Стига с тая мантра с тестовете. Ако има нещо за гледане това са хората в болница. А днес гледам само 6000 са излекувани от НЕЩО.
73
3
 
16
 
! Отговори
кой преди 2 години
Излекувани 6257 !!Защо не наблегнете на това! Или - нека има паника и стрес!