Д-р Симидчиев: Вече 700 дни сме в пандемия, средно по 50 души умират на ден

"Смъртността е висока, защото вирусът има дълготрайни ефекти, каза пулмологът
Обновена: 21 фев 2022 13:17 | 21 фев 2022 13:03, Ния Христова
99
Д-р Симидчиев: Вече 700 дни сме в пандемия, средно по 50 души умират на ден
Снимка: БГНЕС
"Вече 700 дни сме в пандемия и средно по 50 човека на ден са умирали от вируса през това време". Това каза в ефира на Нова тв д-р Александър Симидчиев, пулмолог и народен представител от "Демекратична България".
 
"Процентът на нововаксинираните рязко спада и основната причина за това е информационна. Започна да се говори, че Омикрон протича леко, което накара хората да се отпуснат", отбеляза медикът.
Още по темата
"Смъртността е висока, защото вирусът има дълготрайни ефекти, които продължават с години", заяви още той.
 
Според него зеленият сертификат не е е ефективен, защото мерките около него не се спазват, но решението за отпадането му трябва да дойде от управлението.
 
"Народното събрание не би трябвало да се меси в това. Решението за това дали да отпадне и кога е изцяло оперативно и ще се вземе от изпълнителната власт, която разполага с цялата нужна информация", каза д-р Симидчиев.
 
Относно здравния съвет, иницииран от "Демократична България", д-р Симидчиев заяви, че той цели дългосрочно, стратегическо повлияване на развитието на здравеопазването между различни парламенти.
 
"Здравният съвет, подобно на фискалния такъв, ще бъде с мандат, по-дълъг от този на парламента, за да може политиките в здравеопазването да имат приемственост и да не започваме винаги от нулата", разясни д-р Симидчиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
12
 
! Отговори
Хобаджиев преди 2 години
Преди 18 години, тоя синковец, ми се хилеше зад един компютър, как се мъча да дишам форсирано в една тръба и ме "мотивираше" като казваше че ХОББ не се лекува...изврега
62
2
 
13
 
! Отговори
Кифладжиеф, ... преди 2 години
...ти нали отиде в търговията , къде се вреш сега в Медицината !? ...Ако не те е Срамм,кажи пак, с подробности,... как точно умират Ковид болни...знам че ще изпиташ Кефф!
61
21
 
27
 
! Отговори
Симидчиев преди 2 години
Смъртността е висока, защото не ваксинирахте задължително дъртаците. Всеки ден статистиката отчита 98% пенсионери сред починалите от вируса.
60
10
 
16
 
! Отговори
Фло преди 2 години
И Симитчиев започна да върти лентата за смъртността, всява излишна паника ...
59
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не му се види края... в България и без това си е перманентна криза с това безпаричие и тази мизерия. А като дойде и ковида и тя държавата направо умря. А и това новото правителство Франкенщайн направо видя сметката на всичко.
58
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя мисли за нашето здраве, колкото аз мисля за неговото.
57
1
 
1
 
! Отговори
Преди време: преди 2 години
Станаха два инцидента вие не си ги спомняте - на Сакскобурга в автомобилна катастрофа му умря престолонаследника, а Херман Сакскобурготски се удари пак с автомобили не загина той а двете му деца. Така де - най-силният инцест! Би трябвало Симеон Хасан да е най-големият инцест или поне до правнука/правнучката му. Рожба на Сакскобургот и дъщеря му. Калина +Симеон 2 = Симеон Хасан!Ударете му едно тестче.
56
1
 
36
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
Кретенджиев, по колко ти плащат на умрял на теб да дърдориш подобни глупости? Какво значи "пандемия" от настинка, която минава за един ден? Умрели били 50 - дали са умряли от грип или заради смотана здравна система не е ясно. Другите 100, които умират от вашето боцкане защо не ги броите? Сертификатът може и да трябва да се махне от правителството, но ако правителството СПИ, то НС носи отговорност за него. Или гласува вот на недоверие или ЗАДЪЛЖАВА МС да махне вредния сертификат и маски!!!
55
1
 
8
 
! Отговори
Искам да кажа: преди 2 години
Че ония прилепи в Ухан са само повода, не са причината за тоя мутиращ вирус! Прилепа е невинен - изчукалияттт майка си, сестра си, дъщеря си Сакскобургот е виновен!НЯМАМ ДРУГО КАКВО ДА КАЖА ВЯРВАТЕ ИЛИ НЕ СИМЕОН ХАСАН НЕ Е СИН НА МУНЬОС!
54
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ, начело с Ристю Демокрацията са политически т.р.упове... Аз за тия не бих гласувал ако ще да се кандидатират за общински кучкари. Къде им е съдебната реформа, къде им е повишаването на доходите, къде са им чуждестранните инвестиции? Ристю цяла година говори да не вдига данъците и направи точно обратното. Пълен пом.и.яр!
53
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отговорност ще се търси по хронологията на пропагандите. Един по един по бързата процедура. За кражбите и лъжите за всеки изминал ден, от всеки един, който се е възползвал от лъжата. Има база данни за всички!!!!
52
2
 
4
 
! Отговори
В тая връзка ... преди 2 години
Кога започна вируса - когато четвъртото поколение на Сакскобурготски бе в корема на майката. И ако е инцест фараон как се възкачва нова династия в Древен Египет - след старата и по-точно след като старата династия е избита! Ама новата династия ли убива старата - в оная книга дето я мразя Библията има едни внезапно избликнали болести дето избиват фараона и семейството му + невинни зяпачи!ВАЖНОООО!
51
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тествахте ли го с дрегера преди интервюто? Фигурира в оня списък между другото.
50
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам търпение да видя от кого ще искате отговорност? От последните 1-2 останали доктори в пенсионна/предпенсионна възраст, които изнесоха цялата работа, за която вие се тупахте в гърдите и спорихте? Щото българинът спи непробуден сън и не си дава сметка, че в много отделения в момента има точно 1 лекар, който е на повикване, за да не закрият болниците. Понеже това ви беше идеята. Да си направите частните болници в София, а държавните болници с държавните лекари да са ви боксовата круша!
49
3
 
0
 
! Отговори
siroco преди 2 години
До БаткоЩе получиш инфаркт, недей така !!!!!!
48
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 700 дни що милиони направи този! Предател и убиец!
47
1
 
23
 
! Отговори
Да преди 2 години
Много ми е мазен тоя- Искаше пълен локдаун
46
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този убиец и подобните му са отговорни за всеки умрял и трябва да им се търси отговорност публично!
45
3
 
28
 
! Отговори
Батко преди 2 години
Симидчиев, ти си един *** и то голям! Мръсен продажник! Жалък си! Спри да се правиш на експерт - гола вода си! Повече хората няма да ви слушат и да ви изпълняват незаконните заповеди!
44
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ли е вече новата ковид медийна звезда?