Две години под знака на COVID-19, загубихме почти 36 000 българи

Първите два регистрирани случая са в Плевен и Габрово
8 мар 2022 09:13, Петя Славова
60
Две години под знака на COVID-19, загубихме почти 36 000 българи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Измина още една година откакто в България бяха регистрирани първите случаи на коронавирус. Две години променили познатия ни начин на живот, предаде БГНЕС.

Още по темата


8 март 2020 г.: Първи два случая на коронавирус в България. Те са регистрирани в Плевен и Габрово. Съобщение, дошло от Националния оперативен щаб на извънреден брифинг в Министерски съвет посред нощ.

От това съобщение до днес страната ни премина всички възможни цветни зони на COVID-разпространението, властта се смени на няколко пъти и всяка опитваше да убеди населението в ползите от ваксинация.

Официално регистрираните общо преболедувалите българи са 860 142. Към днешна дата в лечебни заведения са настанени близо 3 хиляди души.

4 312 603 са общо поставените дози от препарати срещу вируса. 35 923 души загубиха живота си като 91 са за последното денонощие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Под знака на съзнателно разрушената човечност в здравеопазването загубихме 2 милиона българи. Ковида се оказа идеално алиби за довършването на нацията. И изводите не са пресилени. Фалшивата загриженост за живота и здравето е факт, защото, ако не беше така, щяха да се опитат да направят нещо за поправката й. Да сте чули нещо за очовечаване на здравната система? Всичко е пари - единствената ценност на днешния ден.
31
3
 
18
 
! Отговори
Ед преди 2 години
А, колко милиарда загубихме в глупави мерки вместо да ги вложим в оправяне на болници, здравеопазване и връщане на лекарите ни от чужбина? Колко?
30
2
 
6
 
! Отговори
Да, да, ама не преди 2 години
За съжаление на ден губим от всичко по около 300 души! За 2 години по 365 дни са 700 дни! 300 по 700 прави друго число нали?! И в тези около 210 000 са и тези 36 000 от/с КОВИД! Безспорно 210 000 са много, но : с тези управници, тази емиграция, застаряване, здравеопазване .... какво друго да е!?
29
1
 
8
 
! Отговори
invaziven kRadiolog преди 2 години
Мъката е повсеместна. Изгубихме много материал за скъпите копи/пейст процедурки. СЕГА ТРЯБВА ДА НИ УВЕЛИЧИТЕ ПЪТЕКИТЕ И ПРОЦЕНТЪТ КОЙТО СИ ВЗИМАМЕ ОТ ВСЯКА ИНВАЗИВНА ПРОЦЕДУРА (30-50% ОТ ЦЕНАТА НА КП) , ИНАЧЕ ЩЕ СМЕ ПРИНУДЕНИ ДА ЖИВЕЕМ С ПО-МАЛКИ ЗАПЛАТИ ОТ 50 ХИЛ ЛЕВА. ТОВА НЕМИНУЕМО ЩЕ СЕ ОТРАЗИ НА СТАНДАРТА НИ НА ЖИВОТ И ПОЧИВКИТЕ ПО ЕКЗОТИЧНИ ДЕСТИНАЦИИ . ОТДЕЛНО ОТ ТОВА ЩЕ ТРЯБВА ДА ВРЪЩАМЕ ЛИЗИНГОВОТО СУВЧЕ НА ДЪРЖАНКАТА И ЩЕ ТРЯБВА ДА РАЗРЕДИМ СПА КОМПЛЕКСИТЕ. ОСТАВКА КИРО, ХЛЪЦ ХЛЪЦ
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цар Лъв Бойко преди короната уби много от негови които го подържаха да царува
27
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При лошия Бойко за 1г.6 месеца ковид имаме 15 000 загинали. При Рундю, за 9 месеца и всички видове налични ваксини имаме 21 000 загинали. Няма какво да се каже.
26
2
 
9
 
! Отговори
ЦАРЯТ Е ГОЛ преди 2 години
Документите на Файзер, които с огромна мъка и нежелание вадят на бял свят капка по капка, показват че преди да почнат масово и безпощадно да инжектират хората с експерименталните си препарати, мече са знаели за 1300 странични ефекти, голяма част от които са инвалидизиращи и ужасяващи! Девет страници гъсто изписан текст! БЕЗВРЕДНИ И БЕЗОПАСНИ!! И вече видяхме колко невероятно ефикасни! Вярвайте на науката! ДА БЕ! И на бас, че ВАКСИЗОМБИТАТА дори не са разбрали за това!
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България няма българи има золагическа градина
24
0
 
6
 
! Отговори
Да ама Не преди 2 години
Дошлите бежанци ще са в пъти повече. Буля Сталинка каза, че ще оправят демографския проблем с прираста.
23
1
 
9
 
! Отговори
Pen преди 2 години
Че то и без "вируса" сигурно пак са толкова.
22
3
 
4
 
! Отговори
до 20 преди 2 години
Там където масата е като мен, имат дестки пъти по-малко починали. За съжаленние тук са 60% такива като вас и затова сме най-бедни, най-болни, най-неадекватни.
21
2
 
2
 
! Отговори
до 17 преди 2 години
Леле! Кой ви прави такива прости и наивни?
20
2
 
6
 
! Отговори
грешна сметка преди 2 години
Това са официално регистрирани, а колко незнайни са измрели по села, сами из градските квартали, изоставени хора....Двойно повече са.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 16 - за жалост масата са като теб, затова и сме на това дередже, вярваш че всичко що лети се яде и че властимащите ти мислят само доброто ...то не е лошо да вярваш на всички и всичко, но малко критично мислене от масата като теб можеше и да направи разлика в света
18
0
 
11
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
За 30 години, Геноцид над народа, избягаха минимум, три милиона.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
две години под знака на биологична война срещу човечеството ! има ли още хора които се връзват на актьорския състав който не спира да залива света с ЛЪЖИ вече две години?? В Украйна са унищожени поне 6 биолааборатории от където и тръгнаха всички щамове на "вируса" в Европа
16
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вси1ки путинофили са по правило антиваксъри и вярващи в световната конспирация. Бедните им мозъчета се захранват от едни и същи тролски центрове. Простите хора търсят прости обяснения, защото се плашат от непредвидимостта на света. Можеш ли да повярваш в задгробния живот, можеш да повярваш на всичко.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ви вярваме.
14
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До елитоАми пак са виновни такива като вас. Как да се лекуват, когато болниците са препълнени.
13
1
 
11
 
! Отговори
Фют преди 2 години
Починаха С ковид ,диагностициран С фалшив тест и фалшива здравна система.