Засякоха нов свръхзаразен вариант на Ковид-19

Той е идентифициран в няколко страни
18 авг 2023 23:56, Стела Стоянова
95
Засякоха нов свръхзаразен вариант на Ковид-19
Снимка БГНЕС, архив

Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA) съобщи в петък, че първият случай на вируса COVID-19, вариант BA.2.86, е открит в страната при лице, което не е пътувало наскоро.

В четвъртък Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ заявиха, че проследяват новия, силно мутирал вариант на вируса, който причинява COVID.

Вариантът е идентифициран също така в Израел, Дания и Съединените щати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: нов вариантКовид-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
44
 
! Отговори
Янко Антивакс преди 8 месеца
Няма да мине. На хората им писна от измами и забрани. За това умно красивитетът ще започне отново да врещи, че българите били примитивни, изостанали, вярвали на "руската пропаганда" и не желаели да се набодат с демократичната панацея на Пфайзер. Имам чувството че вярата в могъществото на коронавируса и непобедимостта на ваксините на Пфайзер ще бъдат провъзгласени за евроатлантически ценности, а в Брюксел скоро ще се развее знаме с изображение на вируса на Ковид -19, онази зелена топка с антенки!
47
1
 
11
 
! Отговори
България над всичко преди 8 месеца
ХАХАХАХАХАХАХА
46
5
 
40
 
! Отговори
Любо Андреев преди 8 месеца
Къртачите на пейки не спят. В мозъците им плуват нови грандиозни щамове, нови бустери, нови затваряния и един чувал с парички за първа линия. Не ни спасявайте отново, моля ви!
45
3
 
28
 
! Отговори
Напълно НеВаксиниран преди 8 месеца
Готвят Ви да НаПравят Едни Парички тая Есен!
44
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Айдеее, пак ли ще носим парцали по лицето, или има нова ваксина за тестване?
43
27
 
8
 
! Отговори
Ск преди 8 месеца
Ми, пак ще се ваксинираме. Предишният път с по 4 дози и ние и децата не го хванахме. Пък, който не иска да си рискува.
42
9
 
18
 
! Отговори
абе ковидар преди 8 месеца
До АнонименНе знаеш ли че в България антиваксъри няма.Всички сме ваксинирани надлежно с истински ваксини.Такива вато тебе дето се набодохте с незнайна субстанция да му берете гайлето.Ние ваксинираните с ВАНСИНИ сме си добре.
41
6
 
31
 
! Отговори
Еврогейец преди 8 месеца
Дупчете се некъдърници,че бизнеса с тая експериментална течност нещо затихва.
40
6
 
23
 
! Отговори
От коментарите... преди 8 месеца
ЛЕЛЕ ЛЕЛЕ "дъщеря ми бе ваксинирана, на 35г ,и го кара тежко" - ПОНЕЖЕ НЕ Е БИЛА "ВАКСИНИРАНА" БРЕ! А е била инжектирана с безполезна измама! НАЛИ УЖ "ПАЗЕШЕ ОТ ТЕЖКО БОЛЕДУВАНЕ"! ..."тестовете позитивират на третия ден,тя прави 4 теста" НАПРАВИ ОЩЕ ЧЕТИРИ "ТЕСТА" БЕ! За които изобретателят на PCR ИЗРИЧНО КАЗА ЧЕ НЕ Е ТЕСТ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОЛЗВА ЗА ТОВА! Ама вие правете по десет, докато някой излезе "положителен"! Положително е само безмозъчието на биомасата! Ама води до негативи за всички ни!
39
11
 
17
 
! Отговори
Лекарство преди 8 месеца
Русия да набомби Кеймбридж и масачужецкия
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ха ха.
37
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ха, тъкмо в най-набодените демагогии, пардон демокрации най-много мутирал вируса. Каква изненада! Дали случайно доц. Мангъров не ви го обясни това още март 2020 година и тогава цялото фарма-лоби, пардон, лекарския съюз искаше да му взима лекарските права! Ама не е удобно и се правите, че не помните,нали?
36
4
 
15
 
! Отговори
Още ли вервате ?? преди 8 месеца
айде пак хахахахахаах
35
5
 
27
 
! Отговори
УмноКрасив индивид преди 8 месеца
Айде, хаирлия да е! Дано да е достатъчно мутирал, да се разпространи бързо и след като сложим от бустерите на склад следващия да нов, специален за този щам, разбира се щама вече ще е мутирал и турските ни учени в Германия ще могат да разработят ново поколение РНК елексири! А онзи велик шеф на Модерна, арменчето бежанец ще направи конкорентен препарат и така ще можем да прегърнем бабка и дедко
34
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не плашете хората! Следя английските издания - новият вариант буди опасения, защото мутира бързо, но никъде, абсолютно никъде не се споменава, че е СВРЪХЗАРАЗЕН, ******ци!!
33
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сега да се стрхувами ли вече ?
32
2
 
51
 
! Отговори
Интересен факт преди 8 месеца
Някой знае ли защо вируса не хваща украинци? Не съм чула за ковид при тах!
31
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
38.5,огнено гърло кашлица,хрема,главоболие,отпадналост,изпотяване 3 дни не можеш да станеш,силно заразен ,дъщеря ми бе ваксинирана, на 35г ,и го кара тежко,още няма сила,има антивирусен препарат,тук не е внесен,тестовете позитивират на третия ден,тя прави 4 теста.подведе се по първите отриц.тестове и зарази съпруга си.не беше карала Ковид до сега.по-тежък е от Омикрон,поне по наблюденията ми.
30
6
 
5
 
! Отговори
Няма страшно преди 8 месеца
В България всичко идва със закъснение! Така, че може би ще има единични случаи след като премине през другите и за нас няма да има носител на зараза!
29
2
 
37
 
! Отговори
___ преди 8 месеца
Не става вече с тая аМерикано-аНглийска пропаганда.Трябваше да намерят начин да изкарат пари за укропитеците.И хоп ваксини .