Уникалното ранчо "Лудото куче" на Джо Кокър

Отива на търг, очакват се поне 7 милиона долара
11 авг 2016 16:30, Екип на Tialoto.bg
1
Уникалното ранчо "Лудото куче" на Джо Кокър
Снимка: latimes.com

Ранчо "Лудото куче" се намира в любимата на Джо Кокър Роки Маунтинс. Там легендарният изпълнител прекарал последните години от живота си.

На 1 септември тази година ще бъде организиран търг, по време на който ще се разбере в чии ръце ще попадне невероятното имение, намиращо се в центъра на колосалните 983 декара гори и ливади.

Имотът на рок иконата е адски апетитна хапка, очаква се сумата за него да надхвърли 7 милиона долара.

Имението, намиращо се в ранчото, е разгърнато върху 1475 кв. м. Този малък триетажен дворец е построен специално за Джо Кокър в края на 1990 г.

В началото Джо и жена му, Пам Бакър, смятали да останат в гигантската постройка за седмица-две, просто така за почивка. Но те били толкова впечатлени от природата и духа на "Лудото куче", че го направили свой постоянен дом. Нанесли се през 1994 г. Две десетилетия по-късно, през 2014 г., обаче носителят на "Грами" ни напусна завинаги.

Своеобразният дворец е строен в английския стил тюдор. Централната му част, в която е разположена и входната врата, е изградена под формата на малка кула, спрямо която са разгърнати и няколко ръкава (крила).

Имението разполага с 7 спални, 9 санитарни възли, прекрасно фоайе, еклектични коридори, няколко всекидневни, огромна кухня, официална трапезария, зала за игри с мокър бар, библиотека, асансьор, фитнес и СПА. Отвън има езеро, конюшня и декари, декари земя.

Въпреки мащабите на този малък дворец, неговата входна врата е по-скоро вратичка. Тя е от дъб и стъкло, скосена в горната си част. Прекрачвайки прага обувката ви стъпва върху кръгъл елемент от мрамор, който подчертава спираловидното стълбище. Около него тръгва дюшеме от орех, застлано тук-там с килими и черги. Вече е ясно, че тук е постигната интериорна еклектика между стил тюдор, винтидж и малко барок.

Първата всекидневна, разположена най-близо до фоайето, е съставена от необикновени мебели в обикновена подредба. Измислена е така, че да бъде полезна на обитетелите си. В този ред на мисли две розово-лилави заоблени диванчета обграждат масичката за кафе пред мраморната камина в бяло. Близо до тях е и черният роял, чиито клавиши често са свирили под зоркото око на Джо Кокър.

А кухнята... Тя е нещо магично, сякаш излязла от някой приказен филм за Алиса. Чудиш се откъде ще се пръкне Лудия шапкар. За мебелите е използван светъл орех, а островчето в средата е от състарена череша. Десетки тенджери и тигани висят над него. Тук има няколко хладилника. Основният е с две прозрачни врати, а по-малкият, който е за вино, е вляво на умивалника под прозореца. Много спомени са вплетени заедно с миризмата на печено. Навсякъде по мебелировката има фигурки, тук-там картинка.

Дали има нещо, което да не впечатли и най-критичното око?

Безпорядък не ще откриете в трапезарията, съградена за удобство и чревоугодничество. Масивната дървена трапеза побира банкет за 20 души, а малките шкафчета около нея съхраняват официалната посуда и сребро. Всеки стол е тапициран, а под плата теглото поема дунапрен. Акцентите тук са много – кристален полилей, няколко кътчета с картини, камината. Но въпреки леката претруфеност, трапезарията е очарователна.

Салонът за игри събира в себе си класиката – шах, табла, билярд. За настроението се грижи мокър бар с добри размери и значителни количества алкохолни напитки. Интериорът разчита на комбинацията от черешова ламперия и тематични тапети. Същото е и в библиотеката – черешов масив по стените, стотици книги по рафтовете и бюст на Лудвиг ван Бетховен за цвят. Това е един истински дом на знанието и забавата, сиреч бохемския живот.

Като стана дума за бохеми, къде биха се чувствали по-добре те освен в едно голямо и топло легло?

Такова е поставеното в спалнята на покойния Джо Кокър. Покоите се намират на последния етаж и се разминават малко със водещия стил тюдор, попадайки малко в провинциалния. Личната баня на Джо и съпругата му пък скача в изцяло друго интериорно направление – модерното. Не че се очаква казанче със синджир, но може би нещо по-грубо би се вързало по-добре.

Личният кабинет на покойния Кокър е едно неделово място, кът за разговори по приятелски. Основни материали в мебелите са вложените масиви от череша, дъб и чам. Срещат се и изкуствени като ПДЧ-то, което образува конструкцията на масичката за кафе.

След всичкия този еклектизъм е време да се отдадем на СПА процедури, вана със сол, парна баня и тиха музика. На всичко това и още можете да се насладите в личния терапевтичен център в приземния етаж.

А отвън, в задната си част, имението се отваря за огромната тераса с две симетрични стълбища, откъдето се разкрива и невероятна гледка към целия имот. Вместо басейн в задния двор има изкуствено езеро, подходящо както за плуване, така и за разходка с лодка. В околността се намира и конюшнята, където 7-те коня почиват преди да бъдат изведени за езда в десетките декари пасища. Зад къщата има и няколко парника.

Разгледайте от всеки ъгъл имението на Джо Кокър в галерията тук

Подготви: Александър Градинаров
 

Докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ранчоДжо Кокър
Още от
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
mnooogo mi haresa, no e ogromno.