ГЕРБ се намират в най-добрата си кондиция, битката за София – тежка

Борисов няма основание да подава оставка, заяви политологът Петър Чолаков
Обновена: 26 авг 2019 11:49 | 26 авг 2019 11:36,
246
ГЕРБ се намират в най-добрата си кондиция, битката за София – тежка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не съм сигурен, че на втори тур, какъвто се очертава между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, г-жа Фандъкова ще загуби. Някои хора ще отидат да гласуват за нея без тя да им е фаворит. Това каза пред БНР политологът Петър Чолаков по повод предстоящите през есента местни избори.

Очаква се "битката за София" да бъде най-оспорвана, особено ако в нея се включат сегашният кмет на Столицата Йорданка Фандъкво и омбудсманът Мая Манолова. Изследване от преди две седмици даде предимство на бившата червена депутатка от почти 5%.

Още по темата

Според Чолаков, въпреки високия си рейтинг, Манолова е "особен кандидат", защото на всички било ясно, че тя стана омбудсман "под благосклонния поглед на Бойко Борисов и партия ГЕРБ".

Иначе експертът смята, че правителството е стабилно и страната не е изправена пред възможността за поредни предсточни парламентарни избори.

"Борисов няма основание да подава оставка. ГЕРБ се намират в най-добрата си кондиция от началото на третия си мандат. Най-малко вероятни към днешна дата изглеждат предсрочни парламентарни избори", категоричен е той.

Чолаков коментира и предстоящия избор на главен прокурор и то дни преди местните избори.

"Темата за главния прокурор, за предопределения избор на г-н Иван Гешев ще бъде използвана от опозицията. Не знам доколко тя ще се окаже точката, която ще преобърне нещата. Това е тема, която не афектира българските граждани", убеден е политологът.

Според него президентът Румен Радев може да се намеси в избора на обвинител номер едно, като върне кандидатурата на Гешев.

"Виждате, че започват да се създават сериозни настроения в обществото и не изключвам президентът да се намеси", заяви Чолаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата ще ни погуби.От ден на ден става по нагъл и алчен.
178
4
 
5
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
До 175. Кърджилов, ти ли си? Пак ли си бил на екстази като си го писал това?
177
6
 
4
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 4 години
До 177. Страшни глу.пости си написал. Ти кой набор си та не помниш управленията на БСП?
176
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кой му пука за мнението на Пешо Близача? Та той е на заплата при гербавите нещастници...Същия е като оня мишок Гошо Марков и щатния слуга Антон Тодоров.
175
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Петре сигурно четеш коментарите и прецени дали има или нема основание на оставки. И още слез в некое вече опразнено селце и виж народа как живее. Колко болници и училища се закриха за 10 години. Колко млади отидоха на запад да работят. Каква е раждааемоста и смъртноста тук в държавата.
174
7
 
6
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
Само ГЕРБ. Другите не стават. Доказано.
173
4
 
8
 
! Отговори
Винету преди 4 години
До мравка. А бе дребен ***. Нали ти е ясно, че с ялови призиви и клетви по сайтовете на безличници като теб нищо няма да стане. Сигурно такива писанки си драскал и преди евроизборите, ама нъц. ***.
172
4
 
5
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 4 години
Петър Чолаков е НИКОЙ! Мнението му струва колкото дипломата на Тиквата от пожарникарския факултет на МВР-т.е. НИЩО И ПОЛОВИНА Тиквите си отиват и герберската пропаганда няма да свърши никаква работа.Пътници са всички шайкаджии и техните покровители.
171
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навремето при комунистите имаше една Дража Вълчева - на 93 години член на Политбюро. Народа се смееше, че на заседанията се е на пи кава ла. Като гледам скоро и част от старческия """"елит"""" на ГЕРБ ще ходи на работа с *** и нощни гърненца. Сега има доста повече ла кеи от при комунизма - журналистите ще поднасят гърненцата пред висшестоящите пикочнии системи.
170
6
 
11
 
! Отговори
:-) преди 4 години
Давайте дедо Бочко и баба Данча да управляват докато са живи, но вече е наближило времето да им се предписва и Гинко Билоба все пак. Те съсипаха и вашия живот, избиратели на ГЕРБ и живота на децата ви. Ако беше на власт тези години БСП България щеше да удържи поне да е по икономически стандарт пред Румъния, а не да е наполовина по-бедна от Румъния, управлявана от левите. Ако искате 1 процент растеж - пак за ГЕРБ, ако искате 3,4,5,6 процента - БСП.
169
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С какво нахалство Фандъковците пускат обществени поръчки за следващия кметски мандат... Шайка
168
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дружно за Иванчева да изметем ГЕРБ от общината! Край на строителната мафия в София!
167
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така така ГЕРБ с подкрепата на сайтовете на турското посолство и ДПС... В районите с турско малцинство на втория тур се очаква поредното мощно рамо на ДПС - една мутринска и противоконституционна партия.
166
4
 
9
 
! Отговори
:-) преди 4 години
До Хр НиколовКато гледам бастионите на ГЕРБ са все градовете пълни с роми... Що и в Ямбол да не спечелите, и там роми дал господ...Абе бийте и на Марс и на Луната.
165
2
 
2
 
! Отговори
Модерното преди 4 години
Ужас за нас ако избираме между Фандъкова и Манолова. Това и пълен крах на политическата система.Фандъкова забрави северозападна София и обслужва интереси на олигарсите в югоизточна. Вчера се снима на три четири асфалтирани улици в Люлин, а не влезе да се снима в Модерно предградие от другата страна на булевард Европа???? Където няма канализация, пътища и тротоари???Манолова не направи нищо с монополите, но говори за кредити, топлоизолация и т.н.т неща които не са и работа. Те са лични решения.
164
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
М. Манолова е лъжливото овчарче...
163
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
М. Манолова се изложи със сградната инсталация. Имитираше , че ще я отмени / такава се плаща само в Бг. От целия ЕС/ Никои няма гласува за нея.
162
4
 
5
 
! Отговори
Анонимните преди 4 години
Как да ни обичат не сме от маджо, маргините, а и либерал сорос. Бб герб навсякъде 2009 богаташите
161
2
 
2
 
! Отговори
Гражданка преди 4 години
Хр. Николов, щом не можеш да схванеш, за мен си *** или ти изнася да стоиш над или под 70 при бб и от там у ковчега бб да ти плати. В бг мили ми българите са на изчезване, закани има, чети по надолу или си някой амет преименуван на Андрей, та така ти е харно. Ние сме пътници, мислим други неща, но днес всичко е материално и няма как да им схванеш думите къде им вървят, ще вденвш, ако си, ако си от дпс, ти ви е ок или при сорос, това вие либерал, добре че е сорос, аз казвам че т. Ж. Кеча, но ня
160
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква Мая Манолова,глупости.Софийските граждани и селяни трябва напълно да са отлепили,какви 5% преднина за сестра Галева бе джанъм,тия същите агенции даваха победа на БКП с между 1 и 3% разлика а те изгубиха с 7%.Фандъчката пък хуууубаво да се замисли защо става така,САМО С МРЪНКАНЕ ПОД НОС И НЕИЗПЪЛНЕНИ ОБЕЩАНИЯ с обещание за изпълнение дотук се стигна.Едно метро няма да ти измие лицето,ЗАТОВА ФАНДЪК ДА СИ ДОВЪРШИШ ОБЕЩАНИЯТА,пък после жива и здрава да се пенсионираш.