ГЕРБ се намират в най-добрата си кондиция, битката за София – тежка

Борисов няма основание да подава оставка, заяви политологът Петър Чолаков
Обновена: 26 авг 2019 11:49 | 26 авг 2019 11:36,
246
ГЕРБ се намират в най-добрата си кондиция, битката за София – тежка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не съм сигурен, че на втори тур, какъвто се очертава между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, г-жа Фандъкова ще загуби. Някои хора ще отидат да гласуват за нея без тя да им е фаворит. Това каза пред БНР политологът Петър Чолаков по повод предстоящите през есента местни избори.

Очаква се "битката за София" да бъде най-оспорвана, особено ако в нея се включат сегашният кмет на Столицата Йорданка Фандъкво и омбудсманът Мая Манолова. Изследване от преди две седмици даде предимство на бившата червена депутатка от почти 5%.

Още по темата

Според Чолаков, въпреки високия си рейтинг, Манолова е "особен кандидат", защото на всички било ясно, че тя стана омбудсман "под благосклонния поглед на Бойко Борисов и партия ГЕРБ".

Иначе експертът смята, че правителството е стабилно и страната не е изправена пред възможността за поредни предсточни парламентарни избори.

"Борисов няма основание да подава оставка. ГЕРБ се намират в най-добрата си кондиция от началото на третия си мандат. Най-малко вероятни към днешна дата изглеждат предсрочни парламентарни избори", категоричен е той.

Чолаков коментира и предстоящия избор на главен прокурор и то дни преди местните избори.

"Темата за главния прокурор, за предопределения избор на г-н Иван Гешев ще бъде използвана от опозицията. Не знам доколко тя ще се окаже точката, която ще преобърне нещата. Това е тема, която не афектира българските граждани", убеден е политологът.

Според него президентът Румен Радев може да се намеси в избора на обвинител номер едно, като върне кандидатурата на Гешев.

"Виждате, че започват да се създават сериозни настроения в обществото и не изключвам президентът да се намеси", заяви Чолаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
10
 
6
 
! Отговори
Гербер преди 4 години
ШЕ Я БИЕМЕ НА ИЗБОРИТЕ, ТАЯ КРУШОВСКА ТРЪТКА, ТА ШЕ Я СЦЕПИМЕ.... ХАХАХААААА....ОСИГУРАЦИЯ!!!!
138
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София трябва да остане герберска, за да не се оправи. БСП не трябва да се бори за София, защото София е под управление на Брюксел, Берлин и Вашингтон.
137
5
 
15
 
! Отговори
До “10 НОЕМВРИ” преди 4 години
По-големи антибългари от гербаджиите не съществуват в България , която те превърнаха в територия.
136
2
 
2
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Щдобре са с винари копанари, кравари, овчари строители, на боко от мвъръту му, нап, нои, горско, общините му, барабар с банки на неговата ццвети и ипон, 2ият мамамия корупция жена осигурява от 2003,това за тях не е, ако беше независима сумата всички у Сливен и бобов дол затвора, а не мишо и там, където от глад са взели нещо дребно, за да оцелеят, а неговите от бкп, крадат, просят с кътии от градове и с пари бкпето му купува земи, бил анти, живи комунисти. Пуснали младите 1988 г да пишат платени.
135
9
 
5
 
! Отговори
Ами така е.. преди 4 години
ХАРЕСВАМЕ И ОБИЧАМЕ ГЕРБ!ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА НЕГО!ДГД, КОМУНИСТИТЕ!!!!
134
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днешната политическа класа заедно със своите безнесмени с които са в комплект в далаверата показаха непочтеността си ,невежеството си и липсата на родолюбие да не кажа човеколюбие. Народа след 10 г. им лакомия не им вярва изобщо. Партия Герб ще разчитат само на подмяната на вота ,защото никой вече не иска да ги вижда !
133
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако си подгрява кондицията Герб с лапачката ,значи са във форма ! Мисля че денонощно Борисов да е пред телевизорите и да се хвали народната злоба така ги застига навсякъде че май само с дрифтовете с джипа няма да му се получи....
132
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя експерт по какво е експерт??По дудуци ли???Боко бил ОК?!Ами дУбре.РадвайтИ мУ сЪ бе прУвинциалисти смотани (включително тези които се домъкнахтИ в София след 1989).И да не съм ви чул да мрънкате че живота ви е зле!!!
131
4
 
11
 
! Отговори
1111 преди 4 години
Изгониха младите, за да си живуркат техните.
130
3
 
3
 
! Отговори
Четец преди 4 години
Напускайте? Кои да напуснат, старите, болните, инвалидите, а вие тук байганю да си живуркат. Разведохте се, бизнесмени, жени им в системата, ръгат се, с предимство ап нищо че имам къщи, и уни в 2 ч пез нощта таксита, деца женени, бизнесмена им купи нови коли, ап в големите, а те тук у леглото 50 г, не за виждаме, но ако нещо им кажеш, оплачеш се, все пак на власт и веднага ругатни. Слабият от 30 и без работа, а бяха първи ударени, анти, вс са чеда на бкп до днес, събират се, а анти герб уволни и
129
5
 
5
 
! Отговори
живородки са акулите преди 4 години
Най-накрая СандъкДулапова им го върна тъпкано за всичките гербални обиди, гаври и унижения. Сложи жената акулините перки и направи конкурс кой за една нощ се изголямо нужди на най-много перки, че ще получи приза "Терясящ на годината" ведно със доживотна пенсия с рамер на кметска заплатка.На сутринта мадам ДуЛапа Етажеркова е дала интервю че акнатите до перките кестени и камара са съотвенот женските и мъжки акулени хайвери и въобще не е реагирала на на децата които крещяли же това са лайхна/
128
5
 
3
 
! Отговори
Ъхъ преди 4 години
До пенсионер. Кви ги блещиш. Иван Костов уволни и остави бкп, а назначи 20,сега са на 50,20 г със средно и задочно весше, явно не пенсионер, адечко не роден тогава, на местото на изгонените поради съкращаване на длъжността, а след това за 20 др. Длъжност, за.. Ндсв уволни, продължи, герб капак и рекорд, само деца на учители, на техните деца приятели, и от 2009 нищо не е пипнато, на 50 г са, защо им е реформа, вс е с техни явно проучени, от бкп бсп дпс и герб, либералите на сорос, радват се малци
127
5
 
12
 
! Отговори
В света на нищожеств преди 4 години
Може да е прав човекът и ГЕРБ да са в най-добрата сии кондиция нищо, че и с микроскоп не се забелязват.
126
8
 
5
 
! Отговори
До 111 преди 4 години
Посочи ми една цивилизована държава,която ще се грижи за болен,който няма здравна осигуровка.Ако нямаш цветни телевизори ,по презумция имаш и здраве !Навсякъде !
125
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напускайте. Кой към Германия, кой към Англия. Купувайте билети, докато имате пари. Скоро пари няма да имате, паспорти на сгради 1000лв, паспорти на коли 100лв, плосък данък на 20%, застраховки 70-80лв отгоре, тол такси, най-скъпия ток в ЕС, изтребители 4млрд, АЕЦ 10млрд, 1,5млн работещи, по 9к от човек. Който е над средна класа и на него ще му измислят, я паспорт на климатика, ITcard на кучето. Останалото ще е от дране на живи мръвки от бизнеса. +30-40% за заплати няма откъде. Фалита идва.
124
5
 
18
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Политолозите -блюдолизци на ГРОБ -в действие.
123
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
250 работни места, срещу 27 тона ЗЛАТО!?! ЩО ЗА ЦИНИЗЪМ?
122
6
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Анонимен 117 И как ще разберат че не са гласували за ГЕРб , че да ги уволнят от работа ? 14 г . съм работил БАБХ и за този период няма нито един инспектор уволнен по политически причини, независимо от партията на власт.Сменяват само директорите , но си оставят с директорската заплата.Виж гонение по политически причини от страна на директори комунисти е имало , но до тук.
121
2
 
1
 
! Отговори
Анонимните,. преди 4 години
Бкп герб, в тази партия много беден и крадлив народ по живково. А сега в герб бкп от задочно бедняци бг пролука и в икономически учители, крадяха, мизерни и бедни, сега виж те къде, а заможни през живково къде, нещо сбъркано тутално Бойко либерал. От преди 1944 най заможни адвокат и гиниколог жена, до къде с *** да подчинява, владо д. Покойник, Бойко, стари граждани от красиви градове ни набута цц в миша дупка не членове на бкп
120
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този някога изобщо казвал ли е нещо истинско и вярно?