ГЕРБ се намират в най-добрата си кондиция, битката за София – тежка

Борисов няма основание да подава оставка, заяви политологът Петър Чолаков
Обновена: 26 авг 2019 11:49 | 26 авг 2019 11:36,
246
ГЕРБ се намират в най-добрата си кондиция, битката за София – тежка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не съм сигурен, че на втори тур, какъвто се очертава между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, г-жа Фандъкова ще загуби. Някои хора ще отидат да гласуват за нея без тя да им е фаворит. Това каза пред БНР политологът Петър Чолаков по повод предстоящите през есента местни избори.

Очаква се "битката за София" да бъде най-оспорвана, особено ако в нея се включат сегашният кмет на Столицата Йорданка Фандъкво и омбудсманът Мая Манолова. Изследване от преди две седмици даде предимство на бившата червена депутатка от почти 5%.

Още по темата

Според Чолаков, въпреки високия си рейтинг, Манолова е "особен кандидат", защото на всички било ясно, че тя стана омбудсман "под благосклонния поглед на Бойко Борисов и партия ГЕРБ".

Иначе експертът смята, че правителството е стабилно и страната не е изправена пред възможността за поредни предсточни парламентарни избори.

"Борисов няма основание да подава оставка. ГЕРБ се намират в най-добрата си кондиция от началото на третия си мандат. Най-малко вероятни към днешна дата изглеждат предсрочни парламентарни избори", категоричен е той.

Чолаков коментира и предстоящия избор на главен прокурор и то дни преди местните избори.

"Темата за главния прокурор, за предопределения избор на г-н Иван Гешев ще бъде използвана от опозицията. Не знам доколко тя ще се окаже точката, която ще преобърне нещата. Това е тема, която не афектира българските граждани", убеден е политологът.

Според него президентът Румен Радев може да се намеси в избора на обвинител номер едно, като върне кандидатурата на Гешев.

"Виждате, че започват да се създават сериозни настроения в обществото и не изключвам президентът да се намеси", заяви Чолаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
8
 
8
 
! Отговори
10 Ноември преди 4 години
Агитката на интернационалните другари антибългари пак се е разпенила. Браво другари, Решетников преведе парите, ще има рублей за всички.
118
9
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Браво Баце Голям си .Никога повече болшевишката бсп на власт.
117
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя шИфьор на ЖиПка явно е излизал на слънцето без шапка....... и тиквата му се е пукнала.
116
5
 
5
 
! Отговори
Позитано 20 преди 4 години
Манолова изобщо няма да се кандидатира за кмет на София. Тя има чувство за самооценка и преценява че не е за там. Ангел Найденов също е против .
115
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте поста на ГЕРБ Форевър, всичките им фенове са на това ниво.....
114
3
 
6
 
! Отговори
До 116 преди 4 години
Мазохисте, ти ако обичаш да ти бъркат в здравето, никой не те е упълномощил да го съобщаваш от името на цялото население.
113
18
 
3
 
! Отговори
Хохо преди 4 години
Бойко не може хората да ги направи добри и не алчни за замъци. Не може със заплата от 500 лева да искаш замък. Толкова мислят. И аз искам, но виждам, че не мога като бате, защото е учил и се примирява което имам. Де акъл. Лежете на тая кълка, Бойко да ви построи а
112
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОПГ ГРОБ са в перфектна кондиция - гаф след гаф генерират, ден след ден и им иде отръки.
111
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 112Не, не печели, а си купува гласовете и заплашват хората, че ако не гласуват за ГЕРБ ще ги уволнят от работа!
110
19
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ FOREVER преди 4 години
Мачкай, Бойко, България те обича и БОГОТВОРИ, *** кръв пи каят и масово от качат, това ми стига тази вечер да се напия от радост и да уважа жената няколко пъти. ОБИЧАМ ТЕ, ВОЖДЕ, СЛЪНЦЕ НАШЕ НЕ НАГЛЕДНО!!!!!
109
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идете си, че да ви олекне. Какво сте ревнали?! Много ви е страх, че няма да сте на власт вече и ще бъдете съдени за многобройните си престъпления.
108
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как не е турил Лилето за кмет още?Млада,хубава,където я сложи все работи.
107
2
 
2
 
! Отговори
Някой си преди 4 години
Крадат същите, кой краде пти живково. Сега минаха към герб, ти нека да крадат, но казват на без защитните не работещи от Костов, болни от карцином, удар, че крадат, за това иде реч. Ходят с торби директори от бкп в герб купуват преди 1 месец с връзки и искат да им пълнят, мързеливи, сега бг ше я продам на тройна цена, номенклатура и малцинства и работещи им е хубаво, но.. С връзки земя купуват, нищо че някои са израснали, но ти умирай, искат твоята след смъртта, а може директора по-бързо да умре
106
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За глупаците и некадърниците всичко е тежко, но се натискат нагло, въпреки че хората не ги искат.Става въпрос за БСП и Атака, нали? Последните 10 години ГЕРБ винаги печели.
105
4
 
12
 
! Отговори
До 92 преди 4 години
Стандартът на живот в цивилизованите държави отдавна не се измерва с броя на цветните телевизори и колите, а с отношението към болните и най - уязвимите слоеве на обществото. Искам да попитам, колко си щастлив при новините за поредната смърт на малко дете поради липса на средства? И ли това прави жалкия ти живот успешен?
104
3
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Така е ! За 10 години кражби и далавери ГЕРБ натрупа голяма "кондиция".
103
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За глупаците и некадърниците всичко е тежко, но се натискат нагло, въпреки че хората не ги искат.
102
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом е в добра кондиция значи,че ББ и ЦЦ да сложи за кмет пак ще спечели така ли?
101
3
 
18
 
! Отговори
ГЕРБ преди 4 години
Се намира в най - добра кондиция, разбирай краде най - много.
100
3
 
9
 
! Отговори
Анонимните преди 4 години
Герб едно знае, едно си бае. Нищо лично и затова народ не излиза да гласува, защото само приближени до властта си живуркат окей, техните протежето от 1923,до днес. Умни не им трябват, защото и те прости, говор не литературен, не знаещи чужди езици четем, знае баба инглиш и руски, нищо че ходи с преводач. Живей те си в измислен ваш свят, но не баламосвайте много по-умни от вас. Не ви вярваме никога, защото сте с пъти под нас, някои, все пак да не обидя някои, та било тома димитрий и сие, над всич