Битката за София нерешена: Фандъкова - 34,7%, Мая Манолова - 24,6%

Двете ще определят бъдещия кмет следващата неделя
Обновена: 27 окт 2019 22:03 | 27 окт 2019 20:01, Александър Попов
433
Битката за София нерешена: Фандъкова - 34,7%, Мая Манолова - 24,6%
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Битката за кмет на София ще се реши на балотаж, след като никой от кандидатите не успя да да спечели необходимите гласове, сочат финалните данни от Exit Poll на "Gallup International"

Кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова побеждава на първия тур с 34,6% от гласовете, а след нея се нарежда независимият кандидат Мая Манолова с 24,6%. Двете ще решат кметската битка следващата неделя.

Въпреки заканите, кандидатите на десницата не успяха да стигнат до балотаж. Трети се нареди представителят на "Демократична България" Борислав Игнатов с 14,8%, а четвъртото място остана за независимия Борис Бонев с 13,7%. Неговият резултат нарастваше през целия ден, но в крайна сметка не успя да се нареди в тройката.

В подреждането следват Ангел Джамбазки с 4%, а Волен Сидеров, който се закани мъж да управлява София, събира едва 1,6%.

Избирателната активност е била 42,2%, а 3,2% от избирателите са отбелязали в бюлетината "Не подкрепям никого".

ГЕРБ печели убедително и надпреварата за общински съветници. За тях са гласували 32,7% от столичани, а ДБ и БСП ще водят битка до последно за второто място. ДБ са със 17%, а "червените" имат 15,8%.

Борис Бонев си гарантира място в общинския съвет със спечелените 10,9% от вота. Интересното е, че ако той бе регистрирал листа можеше да вкара още 4-5 човека в СОС.

Ето какво сочат данните от Exit Poll на "Gallup International" към 19:00 часа:

Избор на кмет

Йорданка Фандъкова - ГЕРБ,СДС - 34,6%
Мая Манолова - независим - 24,6%
Борислав Игнатов - ДБ - 14,8%
Борис Бонев - независим - 13,7%
Ангел Джамбазки - ВМРО - 4%
Волен Сидеров - Атака - 1,6%
Тончо Токмакчиев - Партия на Зелените - 1%
Десислава Иванчева - ХДП - 0,9%
Минчо Христов - Алтернативата на гражданите - 0,6%

Пламен Христов - Воля - 0,6%
Николай Дренчев - Възраждане - 0,5%
Стефан Иванов - НФСБ и др. - 0,4%
Георги Кадиев - Свобода - 0,4%
други (общо) - 2,4%
Гласували "Не подкрепям никого" - 2,3%

Избор на Общински съвет на София

ГЕРБ, СДС - 32,7%
ДБ - 17%
БСП - 15,8%
Борис Бонев - независим - 10,9%
ВМРО - 5%
Атака - 2%
Гергин Борисов - независим - 2%
Партия на Зелените - 1,5%
АБВ - 1,2%
Глас народен - 0,9%
ДБГ, ЗНС, НДСВ - 0,9%
Алтернативата на гражданите - 0,9%

Възраждане - 0,8%
Движение 21 - 0,8%
ДПС - 0,5%
НФСБ и др. - 0,5%
ХДП - 0,5%
МИР - 0,4%
Свобода - 0,3%

други (общо) - 5,5%

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
8
 
7
 
! Отговори
не на мен тия преди 4 години
Госпожо Манолова, защо не извоювахте победа в битката с парното, че да ви повярвам? Ние живеем извън София, а като се приБерем, чакат ни сметки за парно, което не ползваме. Сметки зяа топла и дстудена вода, с която не се къпем. 60, 80, 100 и повече лева плащаме зимно време за парно, което не ползваме. Радиаторите са изключени живеехме в София и ползвахме парно, сметките зиме бяха кръглогодишно. А докато живеехме в София и ползвахме, плащахме по 400-500 и повече лева на месец. При ЕДИН радиатор
281
6
 
13
 
! Отговори
от Мая все тая преди 4 години
Добре, че с времето се научих да не вярвям на хората. И сега не се хващам на кухи обещания за промяна от Мая Мяанолова. Тя вече имаше власт на омбудсман и нищо налице. Ако е кмет, тя ще си разчиства личните сметки и колкото се е справяла като омбудсман, толкова ще е и като кмет.
280
5
 
6
 
! Отговори
това е положението преди 4 години
Няма да дам 100 лева за път до София заедно със семейството ми, за да гласувам. А живеем извън Соафия, защото в този град се намъкнаха всичките селяни и про ст итутки на България така, че за нас няма работа и хляб. С доходите в София не можем да си платим сметките. Не ни позволиха да гласуваме там, където живеем. Но и в София няма. Стоалицата само ни поглъща парите и никакъв шанс за платена работа, нито за образование. Искаме, но не можем да се върнем.
279
5
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Хахахахааа, *** отново ядата хурката в цялата страна :))))))))))))))))))))
278
0
 
1
 
! Отговори
Док преди 4 години
До АнонименПийни хапчетата, да не реализираш някой съдов инцидент. Ще си говорим другата неделя на балотажа.
277
30
 
5
 
! Отговори
294 Е ПРАВ преди 4 години
ГЕРБ ще загуби София, защото младите се увлякоха по новите Борисовци. Гласовете им ще отидат при Мая, ще стане както на празидентските за Радев. Масите са неблагодарни, това политиците трябва да го знаят. Фандъкова направи много за София, но тълпите искат нещо ново, по-екзалтиращо, макар и неизвестно. Като с царя, тогава се излъгаха старите, сега ще се излъжат младите. И комунизмът никога няма да си отиде от България.
276
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Битката за София е решена - да се пилеят гласове.
275
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм средностатистически с професияОбикновен българин изпаднал в депресия.На крачка от ексцесия и агресия.Щото от работа много ме боли гърбина,А парите не стигат и за катък "Веселина".И като прочета новина за роден бизнесмен,Някакъв маймун полуобезкосмен,Как мис Горно Нанадолнище му пристаналаС една дума бизнесдама му станалаИ у мен избликва една погнусаНе от тях, те са си такива,Но от обществото, дето им отиваИ в което досега живях.Но всичко вече го преживях!
274
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГЕРБ отновоВенсеремос... и дано затрият тези като теб! ВЕНСЕРЕМОС!
273
11
 
23
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Успешните жители на София не харесват Фандъкова. С нетърпрние чакат втория тур.
272
16
 
16
 
! Отговори
yeee преди 4 години
по принцип не одобрявам герб но се радвам когато са на власт защото работят срещу народа а точно такъв *** матр'ял крепи герб дори като не излиза да гласува, каквито крепят така и ще живеят заслужено.
271
9
 
23
 
! Отговори
sos преди 4 години
кварталите са мизерни, това което оставих сега е в пъти по-зле, там и грам не е пипнато за последните поне 10г, Фандъкова освен за бизнесите не е направила нищо за кварталите, дори градския транспорт стана недостъпен с тези високи цени. иначе се събират безумни данъци смет, данък сгради и какво ли не.
270
9
 
29
 
! Отговори
true преди 4 години
софиянци не излязоха да гласуват, при 20% активност за какво гласуване говорим, само на фандъкова заинтересованите от администрацията, родата им , разни бизнеси, това са 20%. Затова дригаря борисов не искаше да има голяма активност че знаеше че ако наистина излезеха да гласуват с фандъка е свършено.
269
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само ако видим нечестив съюз Между екс комунисти бсп русофили и Либерално центриската градска десница русофоби ...При всяко друго положение Герб гази
268
20
 
13
 
! Отговори
Тру преди 4 години
Манолова от няколко седмици върви само надолу. Уж водеше на Фандъкова с 5% преди месец, а сега вече губи с 10%. На балотажа ще загуби с над 20%. Ако някой социолог вижда друго развитие - да си хвърли дипломата. Но да мине да си вземе парите от Позитано. Абе, много девалвира тази професия- как никой не се престраши да каже истината, че Фъндъкова ще води с 10% на първи тур и ще бие 25% на втори.
267
9
 
11
 
! Отговори
Ная има силен коз преди 4 години
Ако пусне онзи клип как прави тройка с братя Галеви във вилата им със сигурност всички чекиджий от всички партии ще гласуват за нея. Няма начин да не спечели!
266
12
 
21
 
! Отговори
Един преди 4 години
ГЕРБ е отдел кражби и продажби на бившата БКП. Не е желателно да спечелят те. За 10 години управление направиха твърде малко.
265
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все пак при балотаж трябва да се удари рамо на Мая! И тук въобще не става дума за борба между герб и бсп и дрън-дрън..., а за това, че хората просто искат да живеят в нормална европейска държава и вече нямат търпение и не вярват. Писна им от задкулисие, от неефективна подкупна администрация, от стотици проблеми, които снижават качеството на живота. След 10г не е ли време да дадем шанс на друг? Иначе още 4 години...
264
17
 
11
 
! Отговори
ооотхаааа....! преди 4 години
Пак Бацето ви намачка ,другари от БСП.
263
5
 
14
 
! Отговори
seira преди 4 години
НАЛИЦЕ Е ПОЛИТИЧЕСКА "КРИЗА НА ЛЕГИТИМНОСТТА"!!!НА ПРАКТИКА В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ!ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ ЩЕ ИМА САМО ТОГАВА, КОГАТО В УПРАВЛЕНИЕТО (ЦЕНТРАЛНО ИЛИ МЕСТНО) СА ТЕЗИ, КОИТО ПРЕДСТАВЛЯВАТ 50+1 % ОТ ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС БЪЛГАРИ (НЕ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!)..."ДОКАТО РОБЪТ НЕ ПОИСКА ДА БЪДЕ СВОБОДЕН, НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МУ ПОМОГНЕ!"ИСТИНАТА Е ЕДНА:141 ГОДИНИ СТИГАТ!НЕ НА ОЛИГАРСИТЕ, МУТРИТЕ И ЧУЖДЕНЦИТЕ!ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА!