Битката за София нерешена: Фандъкова - 34,7%, Мая Манолова - 24,6%

Двете ще определят бъдещия кмет следващата неделя
Обновена: 27 окт 2019 22:03 | 27 окт 2019 20:01, Александър Попов
433
Битката за София нерешена: Фандъкова - 34,7%, Мая Манолова - 24,6%
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Битката за кмет на София ще се реши на балотаж, след като никой от кандидатите не успя да да спечели необходимите гласове, сочат финалните данни от Exit Poll на "Gallup International"

Кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова побеждава на първия тур с 34,6% от гласовете, а след нея се нарежда независимият кандидат Мая Манолова с 24,6%. Двете ще решат кметската битка следващата неделя.

Въпреки заканите, кандидатите на десницата не успяха да стигнат до балотаж. Трети се нареди представителят на "Демократична България" Борислав Игнатов с 14,8%, а четвъртото място остана за независимия Борис Бонев с 13,7%. Неговият резултат нарастваше през целия ден, но в крайна сметка не успя да се нареди в тройката.

В подреждането следват Ангел Джамбазки с 4%, а Волен Сидеров, който се закани мъж да управлява София, събира едва 1,6%.

Избирателната активност е била 42,2%, а 3,2% от избирателите са отбелязали в бюлетината "Не подкрепям никого".

ГЕРБ печели убедително и надпреварата за общински съветници. За тях са гласували 32,7% от столичани, а ДБ и БСП ще водят битка до последно за второто място. ДБ са със 17%, а "червените" имат 15,8%.

Борис Бонев си гарантира място в общинския съвет със спечелените 10,9% от вота. Интересното е, че ако той бе регистрирал листа можеше да вкара още 4-5 човека в СОС.

Ето какво сочат данните от Exit Poll на "Gallup International" към 19:00 часа:

Избор на кмет

Йорданка Фандъкова - ГЕРБ,СДС - 34,6%
Мая Манолова - независим - 24,6%
Борислав Игнатов - ДБ - 14,8%
Борис Бонев - независим - 13,7%
Ангел Джамбазки - ВМРО - 4%
Волен Сидеров - Атака - 1,6%
Тончо Токмакчиев - Партия на Зелените - 1%
Десислава Иванчева - ХДП - 0,9%
Минчо Христов - Алтернативата на гражданите - 0,6%

Пламен Христов - Воля - 0,6%
Николай Дренчев - Възраждане - 0,5%
Стефан Иванов - НФСБ и др. - 0,4%
Георги Кадиев - Свобода - 0,4%
други (общо) - 2,4%
Гласували "Не подкрепям никого" - 2,3%

Избор на Общински съвет на София

ГЕРБ, СДС - 32,7%
ДБ - 17%
БСП - 15,8%
Борис Бонев - независим - 10,9%
ВМРО - 5%
Атака - 2%
Гергин Борисов - независим - 2%
Партия на Зелените - 1,5%
АБВ - 1,2%
Глас народен - 0,9%
ДБГ, ЗНС, НДСВ - 0,9%
Алтернативата на гражданите - 0,9%

Възраждане - 0,8%
Движение 21 - 0,8%
ДПС - 0,5%
НФСБ и др. - 0,5%
ХДП - 0,5%
МИР - 0,4%
Свобода - 0,3%

други (общо) - 5,5%

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
10
 
14
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Току що се разбра , че столична община обявява конкурс за хигиенист и Манолова може да се кандидатира след като изгуби кметските избори и почти сигурно е , че ще спечели високопрестижната работа за почистване на тоалетните , предвид високия си ценз . Честито .
261
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбрахте ли. БСП, ГЕРБ, какво значение има. Губещите сме НИЕ.
260
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обаче ти Славчо си спи спокойно.Охраната ти те охранява обстойно.Ако нещо се обърка ще станеш омбудсман.А Мая в БТВ ще смени пола на ШоуМАН.
259
1
 
4
 
! Отговори
кореняк софиянец преди 4 години
Абе за Фандъкова и манолова е ясно, някой разбра ли в Момин Проход кой пичели?
258
6
 
4
 
! Отговори
Мая има силен коз преди 4 години
Ако пусне онзи клип как прави тройка с братя Галеви във вилата им със сигурност всички чекиджий от всички партии ще гласуват за нея. Няма начин да не спечели!
257
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искате да ви крадат парите, които си изкарвате с честен труд? искате държавата ни да се движи назад и да си останем на последно място в Европа? Гласувайте за ГЕРБ. Те друго освен магистрали няма да ви дадат. Доказали са своята некомпетентност по всякакви въпроси, които не засягат пътна инфраструктура. Да си направят строителна фирма, за управление на държава не стават. А ако не искате да ви управлява строителна фирма, гласувайте за който и да е било друг.
256
6
 
14
 
! Отговори
Време за промяна преди 4 години
Нищо не е решено. Ако поне половината от тези, които не са гласували за Фандъкова и на вторият тур гласуват против нея, промяната ще бъде направена.
255
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки който гласува за ГЕРБ е родоотстъпник, допринесъл за геноцида над собствения си народ. Всеки, който гласува за ГЕРБ иска родината му да се движи назад. ГЕРБ предизвикаха в държавата ни стагнация- икономическа, културна и научна. Образованието и здравеопазването са под всякаква критика, а ние все още сме на последно място в ЕС, макар, че бяхме наравно с Румъния преди Бойко да вземе властта. оросто не знам как още гласувате за тази мафиотска банда.
254
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
комунистите на кметските избори са като БФС след 0:6 от Англия - бяхме по-добри, но КОНСПИРАЦИЯТА ни попречи.
253
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
безпартиен съмно винаги ще гласувам против ГЕРБзащото са крадци и мошеницитова ще стане ясно на всички след като затъне държавата окончателнои Бойко се изниже при внучето да си харчи парите
252
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЕСЕПАРИ НАПРЕВЕТЕ СИ ХАРАКИРИ СРАМ МЕ Е , ЧЕ И ВИЕ СЕ ЗОВЕТЕ БЪЛГАРИ. Как не ви е срам бе продажници !!! Вижте си коментарите.. Платени *** , срам и позор . Дано затънат тия дето ви финансират! Родоотстъпници!
251
6
 
13
 
! Отговори
ББ току-що по ТВ преди 4 години
показа колко е изплашен и ядосан. София се изплъзна на ГЕРБ. Въздишам с облекчение!
250
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искате ли държавата ни да се развива, да има силна икономика, научни открития,култура и признание по света? Не търсете отговора в ГЕРБ. Те ще ви дадат само магистрали и нищо повече. Вожда им тиквата не може да говори на един чужд език, а ще развива наука, култура и изкуство. Та той е пожарникар, да му се не види!
249
11
 
7
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Вървях си из софийските улици и нещо избръмча край мен ,гледам пчеличка ама не каква да е , а пчеличката Мая. Бръмченето и не бе като преди няколко дена ,а едно тихо жално , е пак нахално но с клепнал нос . Попитах я къде отива и тя ми отговори , че идва промяна ,ама голяма промяна във времето и трябва да се скрие в кошера ,а кошера бил на улица минаваща покрай съдебната палата . Оплака се , че в кошера останали само търтеи и тя трябвало да ги обслужва постоянно , а и да носи мед на кметицата .
248
4
 
21
 
! Отговори
s преди 4 години
Дано не се засегнат живущите там, но София е уникално мръсен и задръстен град. Преките на Витошка на самия център са с бомбардирани тротоари с плюещи плочки, асвалтът е като след заметресение. Ремонти ако се случи да се направят, по-добре да не бяха правени - резултати са само по-тънали пари. А кафенетата по Витошка, израз на просперитет според премиера са пълнят основно от чужденци и някакъв неопределен пост-комунистически елит с неясни и съмнителни доходи.
247
9
 
3
 
! Отговори
комунист преди 4 години
Социалистите и техниъе производни продадоха България .Само истинските комунисти ще извадят страната от кризата.
246
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едната е кукла на конци на мафията, другата- и тя си има кукловоди...И двете баби са неграмотни и смешни, като ги сравнявам с Борис Бонев. Момчето е с две магистратури от Сорбоната, заклет софиянец. Бори се от години за София, представител на младото технократско, образовано общество. Прагматичен, почтен, с конкретни решения за града и софиянци. Само такива като него могат да разбият статуквото.
245
1
 
6
 
! Отговори
Корнолко преди 4 години
Бойко ни разби с коментара си, прощавайте червени бабички, оттеглям се, този път завинаги
244
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки, който гласува за гробарите иска България да пропадне и е родоотстъпник. Или е подкупен от мафията. Не виждате ли, че любимите ви гробари защитават ромските незаконни жилища повече от вашите права и закона в държавата? Толкова много незаконни ромски жилища(сигурно са стотици), но гробарите няма и да ги докоснат, защото това им е електората. Бъркате се като мислите, че ГРОБ защитава вашите интереси.
243
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как може бабичките с промит от комунизма мозък да гласуват за БСП и да скапват бъдещето на децата си ?!!! Това ближи с шизофрения!! Хора , вижте коментарите.. това е платено от русия , олигарсите и мафията с цел влияние !! Никога не гласувайте за БСП!!!